Last news in Fakti

6 Април, 2019 09:40 1 985 8

Либийското правителство си върна летището в Триполи

  • либия-
  • летище-
  • триполи

ООН опитва да успокои напрежението в страната

Либийското правителство си върна летището в Триполи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Силите на либийското правителство си върнаха контрола над международното летище в Триполи, съобщи РИА Новости.

Летището беше под контрола на източните сили и се намира в южните части на града. Военните министри от Г-7 призоваха да се спре ескалацията на напрежението в страната.

В сраженията са загинали 5 души. Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че организацията ще направи всичко възможно, за да предотврати новото разпалване на гражданската война в страната.

През тази седмица военният командир Халифа Хафтар, който контролира източните части на страната, обяви че започва настъпление към столицата, където се намира международно признатото правителство.

Гутериш обяви, че е провел разговори с Хафтар, които не са дали резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    25 4 Отговор
    Е чай ся там не обяви ли ПЪЛНА ПОБЕДА НАД ТЕРОРИЗМА УСА арми пък ся Афган и пък то кът насякъде -след тях АНАРХИЯ МАЙ МАЙ и разсипани държави- дали и тука в Бг не додаха с тая цел -амен амен вече постигната - тъмнозелените командири контролират големи части от страната ОБЕЗБЪЛГАРЕНИ и не се чува бг реч и им остава само столицата със международно обичано марионетно правителство продаващо местните ЗА СОБСТВЕННА ИЗГОДА
  • 2 Булгар

    6 2 Отговор
    Аферим
  • 3 Румяна Костова

    24 2 Отговор
    Върнали са си едно летище властите в Либия, но няма да върнат никога стандарта на живот на обикновените граждани, който имаха при Кадафи.Високите държавни стипендии за студенти, които искат да се образоват в чужбина, даването на паричен подарък на всяко ново семейство, сключило брак и т, н и т, н. А сега в ООН да си бият главата с няколкото демократични властвуващи в Либия и воюващи помежду си
  • 4 Kcaniba

    17 3 Отговор
    Бой по американските бради а чалми!!
    фащ аут!!!
  • 5 no name no face no number

    8 1 Отговор
    напред ИЗТОК уннищожете американсите подлоги
  • 6 Да да

    2 8 Отговор
    Не били те русофилистици, най-били алахакбаровци, американофоби! Марш в Пуйкиленд

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Шиле

    8 0 Отговор
    И защо ООН мълча,когато САЩ разсипаха Либия?