8 Април, 2019 07:20 2 783 5

Поредна оставка в кабинета на Тръмп

  • кирстен нилсен-
  • сащ-
  • оставка-
  • доналд тръмп-
  • граница-
  • сигурност

Нова оставка в администрацията на републиканеца

Поредна оставка в кабинета на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърката на вътрешната сигурност на Съединените американски щати Кирстен Нилсен, която изпълни някои от строгите гранични политики на президента Доналд Тръмп, подаде оставка, предаде Би Би Си.

Кирстен Нилсен заяви, че тази работа за нея е била истинска чест и възможност, идваща веднъж в живота. Тя беше отговорна за изпълнението на задачата за издигане на стена по границата с Мексико, както и разделянето на мигрантски семейства, влезли нелегално в Щатите.

Кирстен Нилсен не разкри причината, поради която подава оставка. Политиката на републиканеца Доналд Тръмп за разделяне на родители и деца, както и издигането на стена, бе подложена на остра критика. Стена по границата с Мексико обаче бе основно негово обещание по време на предизборната кампания.

В социалната мрежа Туитър американският президент Доналд Тръмп съобщи, че на мястото на Нилсън ще бъде назначен Кевин Макалийнън, който до този момент беше шеф на службата за митнически и граничен контрол. Същевременно той благодари на Кирстен Нилсен за работата ѝ като министър на вътрешната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо

    10 1 Отговор
    Някой да помни подобен склучай в нас ? Аз не помня от зората на "демокрацията" в нас министър/ка да си е подал оставка и да е против водената политика на мин.председателя и правителството не помня подобен случай и то доброволно без да му е искана и надали ще има ха дано ма надали !!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 опоиврдтмп

    12 8 Отговор
    Абе закривайте я тая кочина наречена САЩ най накрая и стига ни занимавахте с тези шизита.
  • 3 гост

    4 4 Отговор
    Свестните хора не се задържат много при Дони. В самото начало Дони сформира работна група от интелектуалци, индустриалци и визонери - чудесно начинание, но след 2,3 срещи повече от половината поканени се оттеглиха, опознаха целите, опознаха Дони и се махнаха, включително и Мъск.
  • 4 Памет

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойчо":

    Много си късопаметен. А Христо Иванов какво направи?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.