Last news in Fakti

8 Април, 2019 18:10 6 135 53

Кремъл: Ракетите С-400 за Турция са с приоритет

  • с-400-
  • ракети-
  • владимир путин-
  • русия-
  • турция

Москва ще достави на Анкара още съвременна продукция с военно предназначение

Кремъл: Ракетите С-400 за Турция са с приоритет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин заяви при откриването на заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище, че осъществяването на договора за доставка в Турция на зенитно-ракетни системи С-400 е приоритет за Москва и Анкара, предаде ТАСС.

Сериозни задачи за укрепване на нашето сътрудничество стоят пред нашите страни и във военно-техническата сфера. На първо място става дума за реализация на договора за доставка в Турция на зенитно-ракетни системи С-400 "Триумф", посочи Путин.

По думите на руския президент в областта на военно-техническото сътрудничество Русия и Турция имат и други перспективни проекти. Той уточни, че става дума за доставка в Турция на съвременна руска продукция с военно предназначение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    80 10 Отговор
    След С400 следва Су57. Краварите ще го духат, ако продължат да се дървят с това недоносче Ф35.

    Коментиран от #7, #35

  • 2 Синан

    55 11 Отговор
    Турция и Русия ще произвеждат C-500 заедно! А Турция ще купи след C-400 и C-500 от Русия! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    Коментиран от #14, #27

  • 3 Без име

    66 11 Отговор
    Каква невероятна политика на Турция респект не е като България....
  • 4 Оооох

    40 5 Отговор
    Нас никой не ни бръсне за силива.
    Кой шъ ни пази ?????????

    Коментиран от #18

  • 5 Левски

    59 13 Отговор
    Изобщо не ми се мисли ако Турция предяви териториални претенции към България какво ще правим? След като и двете държави сме натовски кой точно ще защити НАТО? Имам чувството че скоро Пак ще ревем и ще молим за помощ великата суперсила Русия! Не знам обаче дали заслужаваме някой да ни чуе!

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Преброяване на бесните язовци

    8 36 Отговор
    Питинофилчита, не бързайте да се радвате, че да не се окаже накрая, че краварите и пуйките играят тайно срещу матюшка и технологията на С-400 да се окаже в амерски ръце. 😂

    Коментиран от #8

  • 7 ЦРУ

    11 45 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    УЖАСНО тъп си ! Су 57 е на ниво прототип....ОТ 10 години ...и без двигатели / ОБЩО 7 броя/ ...защото и Индия отказа електроника за тях на Раша - ОТКАЗА се от сътрудничество !...….А след С 400 следват САНКЦИЙ на Тръмп …….И СРУТВАНЕ на ИКОНОМИКАТА на Турция ! А лирата пак ПАДНА под 3 !

    Коментиран от #29

  • 8 ivan4o

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Преброяване на бесните язовци":

    лидера на chp кемал кълъчдароглу ако беше, немаше и да се учудя. Те за да управляват са готови да дадът повече от полвината на страна. Ще им стигни Измир и Истанбул като площ
  • 9 Хрониките на Евразия

    7 20 Отговор
    Девиза на Путин е :
    " Същвствуват ли идиоти ,живота е прекрасен "
  • 10 Джими

    10 33 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Великата супер сила Русия,буен смях.Дето е под санкции от цял свят и няма какво да ядът горките.Освен оръжие,нефт и газ,друго не се произвежда.

    Коментиран от #15, #30, #38

  • 11 гост

    7 28 Отговор
    Ееех , как се намериха тъпунгер до тъпунгера , с конкурс избирани за русколизци , хахах !!! Русия е пазар в най-най-най- добрия случай за 1 трилион !!!! САЩ и ЕС са пазар за 38 ТРИЛИОНА !!!! И се увеличават , а Раша в най-добрия случай тъпче на място преди да се сгромоляса !!!! Ракетки и самолетчета ли ша папкате , бе миличките !!!! Ми от глад ша си умирате и по корем ша лазите само до 2-3 годинки !!!

    Коментиран от #13, #49

  • 12 Щурец

    25 7 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Апостоле?много си прав приятелю.само РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА ОПОРА ТЯ Е НАШАТА ВИСОТА.НО ВИНЕТУ НЕЩЕ И ДА ЧУЕ ЗА ВЕЛИКА РУСИЯ.Ц.Ц.ОТИВА ПРИ КРАВАРИТЕ НА МОЛИТВЕНА ЗАКУСКА-ТОЙ ПРАВОСЛАВЕН ЛИ Е?ВИЖТЕ КОГО ИЗБРА НАШИЯ НАРОД.НАВСЯКЪДЕ КАЛИНКИ И КОРУПЦИЯ.ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ
  • 13 гмо

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Глупак кой ти купува боклуците какво изнасяш за ЕС.ПИШИ Г-ПАКО.ДЖ-РЕ
  • 14 Бах

    33 6 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Да така е. Ядрените централи в Турция за в бъдеще трябва да се охраняват надежно , щото заплахата основно е от израел и саудитска арабия. А НАТО е една смешна безсмислица ,самите европейци го разбират. Мен и теб , както и целият Български народ никой не ни е питал , да членуваме ли в шибаният европейски алианс.Ако ни бяха питали , резултата щеше да е НЕ. Но пъ за сметка на това платените медии ни манипулираха така , че д си съсипем държавата , и сега какво ; апартаментчета , лукс и благоденствие на такива като Борисов , околните Му и не само тях!

    Коментиран от #16

  • 15 гмо

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "Джими":

    Джими?защо се срамуваш от българско име???Срамуваш ли се ГЛУПАКО
  • 16 свободно мислещ

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бах":

    Много си прав приятелю.Много се радвам че има хора като теб-умни и мислещи браво на теб.БРАВО

    Коментиран от #39

  • 17 гост

    3 12 Отговор
    Πpeзидeнтът нa Typция Peджeп Taйп Epдoгaн нacтoявa вce пo-яcнo зa нoви избopи в нaй-гoлeмия гpaд в cтpaнaтa, пoдxpaнвaйĸи пpитecнeния зa aвтopитapизъм и paзтъpcвaйĸи инвecтитopитe, пишe Вlооmbеrg.

    Mинaлaтa ceдмицa тoй пpизнa зaгyбaтa нa cвoятa пapтия в cтoлицaтa Aнĸapa и нa Иcтaнбyл нa 31 мapт. B пoнeдeлниĸ пpeзидeнтът, чиитo пpaвoмoщия ce yвeличиxa знaчитeлнo oт минaлaтa гoдинa нacaм, зaяви, чe имa "нepeднocти" и "oгpaнизиpaнa" измaмa в Иcтaнбyл и eдвaм ce cпpя дa нe нapeди нa избиpaтeлнaтa ĸoмиcия дa пpoвeдe нoв вoт. Cлeд изявлeниятa нa дъpжaвния глaвa, лиpaтa изтpи нoви 2 пpoцeнтa oт cтoйнocттa cи cpeщy дoлapa. Eдиницa oт щaтcĸaтa вaлyтa ĸyпyвa 5,67702 тypcĸи лиpи.

    Epдoгaн вeчe зacтaви ĸpитицитe cи в мeдиитe дa мълчaт и зaпoчнa яpocтнa ĸaмпaния cpeщy пoлитичecĸитe cи пpoтивници cлeд oпитa зa пpeвpaт пpeз 2016 г. Haмecaтa мy в дeмoĸpaтичния пpoцec пo избopитe щe oтcлaби oщe пoвeчe дoвepиeтo нa инвecтитopитe във въpxoвeнcтвoтo нa зaĸoнa.

    Peшeниeтo нa избиpaтeлнaтa ĸoмиcия ce oчaĸвa пpeз cpeдaтa нa aпpил и щe бъдe пoĸaзaтeлнo зa здpaвeтo нa дeмoĸpaциятa и инвecтициoннaтa cpeдa в Typция, ĸoятo ce нaмиpa в пъpвaтa cи peцecия oт дeceтилeтиe.
  • 18 Шабан

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "Оооох":

    Ти пък кой искаш да те бръсне! Едвам кретаща държавица с негативен прираст на населението и алчна, корумпирана система с немислимо богат политически Елит! Ти какво очакваш! Някой да се смили над теб ли!? Както преди 135 години! :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хрониките на Евразия

    4 13 Отговор
    Приоритета на Путин е съвсем друг - да откъсне Турция от НАТО.
    Диктаторите винаги ще намирят общ език ..
    Потъпкване на гражданските права , клерикализация , мракобесие, военни авантюри… И да се задържат на власт на всяка цена..

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 истината българи

    11 1 Отговор
    А пък ние ще си купим 8 самолета за 1,5 милиарда лева !!!!!
  • 23 Биоробот

    4 11 Отговор
    Тромпета вече маже с вазелин пързалката по която ще хързулне лирата. ХААРПа бръмчи и набира енергия за разширяване на Босфора. Скоро ще има запролетяване край Константинопол.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 истината българи

    16 5 Отговор
    Приятелчета светът се променя !!! Tурция трябва спешно да замени ф-4 фантом и ако сащ не предоставят ф-35, просто мястото на фантомите ще бъде заето от су-35 !!!А след години с-400 ще бъде сменен от с-500 !!!!
  • 26 ЕДИН ЧОВЕК

    22 9 Отговор
    АКО ТУРЦИЯ И РУСИЯ СА ЗАЕДНО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ !!!!!!

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Бай Тошо

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Синане пий си хапчетата
  • 28 Рьоне Артоа

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "ЕДИН ЧОВЕК":

    Според Фройд, който пише само с големи букви иска да компенсира малка пишка.

    Коментиран от #42

  • 29 Borislav Popov

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЦРУ":

    Су 57 влезе в серийно производство ! Тая година - първата доставка за армията !
  • 30 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Джими":

    А краварите какво друго произвеждат ? Печки ? Компютри ? Телевизори ? Нееееее.....! ...Че даже и нехта не им го искат ! Ю Корея отказала краварскио нефт !!!

    Коментиран от #36, #37

  • 31 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хрониките на Евразия":

    То пък в обора едни граждански права ......!! Полицията директно ги отстрелва като чайки !
  • 32 Ссср

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЕДИН ЧОВЕК":

    Как да не може ами естествено Китай Ще си я поделят с републиките и всички ще са доволни
  • 33 Доставките на "Хищника' започнаха

    6 2 Отговор
    Най-новите бойци от петото поколение Су-57 ще бъдат първите, които ще получат авиационният полк на Южния военен окръг. Това съобщава Министерството на отбраната на Руската федерация,в момента руските военни решават кой от въздушните полкове ще получат първо бойците Су-57. Разглеждат се две възможности: или 3-ти смесен авиационен полк на 1-ва смесена авиационна дивизия, разположен в Крим, или 38-и военен авиационен полк на 27-та смесена авиационна дивизия в летище Севастопол Белбек.
  • 34 Инфо

    6 7 Отговор
    Емине Ердоган, на проведена конференция, говори за проблемите на околната среда и младежта, критикувaйки консуматорството и липсата на екологично съзнание в Турция, носейки скъпо колие с три реда перли. "Хората не могат да си купят хляб за дома си, а нашата първа дама с бижу на стойност 280 000 турски лири (50 000 долара) критикува нашата култура!" казват социалните медии на Турция.
  • 35 Mорук

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Писах го няколко пъти,те са си взаимоизгодни не като краварите които искат само да цоцкат и доят,а колко ше измрът не ги интересува
  • 36 Голем смях

    7 9 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Не знам какво произвеждат ,но са най-голямата икономика в света.Само щат Ню Йорк,който съвсем не е най-развит в САЩ има БВП по-голям от ..Русия,а бюджетът на град Ню Йорк е по-голям ДВА пъти от военния бюджет на родината на майка ти-Русия.Голяма мизерия в тази ..АМЕРИКА-БОГ да я пази.
  • 37 US кравар

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Ние от здружението на животновъдите, като взехме предвид заслугата на Борислав Попов, за популизиране на нашата дейност, решихме да одобрим искането му, да постъпи на работа в нашите обори, като хигиенен оператор на едър и дребен рогат добитък, като се надяваме да повдигне интелектуалното ниво на нашият персонал. Поради скромното му искане, за $ 150 хил. годишно възнаграждение, решихме: да поемем всичките му транспортни разходи, безплатно ползване на обзаведено жилище и безплатна консумация на всички месни и млечни продукти произведени от нашето здружение. ДОБРЕ ДОШЪЛ в нашия обор!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бах

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "свободно мислещ":

    Чест и почитания и на Вас и такива като Вас!

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Mорук

    4 0 Отговор
    Гот така взе да ви блесва че майка ви жална ,урагани торнадота цунамита ,поне си приберете памперсите от Ирак Либия Афганистан Сирия че скоро ще трябва да си ги перете
  • 42 Голем смях

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Рьоне Артоа":

    Този човекоподобен дето е с малка пишка,че е и с малко мозък.Направо никакъв.Колко тъп трябва да си,че да напишеш подобна глупост.Нула плюс нула е равно на нула.Две първобитни държави изпаднали в криза , с мижави икономики и с валута като вестници .Едните продават де що имат ,за да не умрат гладни ,а чалмите зависят изцяло от инвестициите на ЕС иСАЩ ,защото и гвоздей не могат да направят.Но заедно били сила.
  • 43 червени боклуци

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бах":

    Добре че сте малцинство продажни боклуци.

    Коментиран от #52

  • 44 бай Даньо

    2 4 Отговор
    Ай стига бе рашките с тия ракети дето са едно ръждясало желязо където никой не може да му видим качеството, включително другаря Путин... Що не вземете да направите нещо по просто, някой телевизор , някой телефон така , някой компютър ама не компот , тя България е насреща с компотите ... та да ви видим великите безналогови технологии . Щото аз едно време като младо инженерче имах задачата да подрържам едни стругове с ЦПУ имаше 3 вида, японски, руски и български. на японските така и не им отворихме документацията щото не се развалиха никога, само с руските се занимавахме , знаехме ги отгоре до доле, а дори нашенските бяха по добри . Та кви ракети викаш праити!?

    Коментиран от #51

  • 45 Плашипутаци

    4 2 Отговор
    Те може и да правят ама колко са ефикасни Щом Израелските Ф16 си летяха и бомбеха в Сирия охраняеми обекти работата се изясни
  • 46 Бъдеще неясно във време опасно

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Всички искат Турция като съюзник":

    Китай накланя везните на световната геополитика , но за средиземноморието и част от близкият изток , може би си прав - Турция
  • 47 12345

    6 0 Отговор
    Мале, мале, каква пропаганда и промиване на мозъци от сороснята. Русия е под санкции и хоп Мерцедес откриват нов завод там. Русия е под санкции и хоп Северен поток 2. Русия е под санкции само за такива дупедавци като нас. Другите държави си гледат интереса и си въртят търговията с рашките. А ние спряхме "огромния" си износ от 20 млн. долара годишно и с това ще "съсипем" руската икономика.
  • 48 Ментета

    0 2 Отговор
    Тия кьоросум табели С400 ги тестваха в Сирия колко им са възможностите Никакви Пълна слепота Израелските Ф16 си влизаха и бомбеха когато си искаха резултат ЙОК

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 хари

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ментета":

    Затова мелезите вият на умряло ,Турция да не ги купува, щото ще лъсне истината за прехвалените невидими говедарски хвърчила,които може да са добри само в бомбенето на камилари
  • 51 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "бай Даньо":

    Май само си почиствал около струговете Хигиенист демек,СССР като прати кучета в космоса краварите пълнеха океана със желазо-високо технологично със неразпечатана документация
  • 52 хари

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "червени боклуци":

    Дали да направят референдум,ще лъсне истината,със Ал.Йо, Минджев,продъненото Коритарче сте има няма 5-6 влакови композиции подкрепящи евроатлантическите ЛГБТ билбордове
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания