Last news in Fakti

9 Април, 2019 15:40 9 433 32

Русия пуска скандален филм на 9 май (ВИДЕО)

  • братство-
  • русия-
  • филм-
  • скандален-
  • афганистан-
  • павел лунгин

Филмът разказва за войната в Афганистан

Русия пуска скандален филм на 9 май (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Филм на руския режисьор Павел Лунгин получи лиценз за излизане на голям екран. "Братство", разказващ за съветската окупация на Афганистан (1979 – 1989 г.), ще може да бъде гледан по кината в страната от 9 май.

Лентата е предизвикала остра реакция от страна на политици и ветерани от войната. Според заместник-председателя на комисията за образование в Съвета на федерацията(горната камара на парламента в Москва) Игор Морозов филмът е изопачавал историческите факти, представял съветските войници и офицери като престъпници и не е възпитавал патриотични чувства.

Подобна позиция са заели и организации на хора, били се в азиатската страна. Други сдружения на ветерани от войната в Афганистан са заявили, че филмът е бил реалистичен, съобщи Новини.бг.

Лунгин в отговор на критиците, искали да спрат излизането на "Братство" заяви, че творбата му представяла събитията максимално правдиво. "Някои кръгове искаха да превърнат светлия празник (на 9 май в Русия и други бивши съветски републики отбелязват края на Втората световна война) в Деня на мракобесната победа, но не успяха", е посочил кинодеецът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееее

    3 5 Отговор
    Тке,тке?Ехеееееее..............
  • 2 Ами истината

    12 8 Отговор
    Не може да се скрие...
  • 3 Реално

    58 27 Отговор
    За каква окупация пишете бе-а стига вече изопьчаване.СССР влиза в Афганистан след покана на правителството там--това да не са американците....

    Коментиран от #22, #23

  • 4 А стига бе

    41 14 Отговор
    Ама чакайте сега-нали уж Путин беше диктатор? Кактака сега? Май ще излезе,че в Русия е по-голяма демокрация и от САЩ
  • 5 Историк

    35 3 Отговор
    Няма нищо красиво във войната. И народи, които се имат за "най-възвишения и велики" , оскотяват по време на война.

    Коментиран от #7

  • 6 Иванчо

    23 45 Отговор
    Браво! Сега трябва и един за окупацията на България от червената армия, която чрез комунизма, който ни натресе, лиши поколения българи от нормален живот.

    Коментиран от #25

  • 7 Иастината болииии

    12 33 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Великите империи винаги са били агресори и преди и сега.
    Сега ги поканиха в украйна и в дирия и във венецуела и и и и. И и .
    А стига , баста.
    Все едно ние да поканим пак рушняци или турци да ни окопират.

    Коментиран от #19, #21

  • 8 Хисторик

    39 11 Отговор
    Афганистан не бил окупиран свецкото правитекство в Кабул вика на помощ войските на СССР за да помогнат срещу Талибаните! Точно САЩ окупираха 2003 г. Афганистан, защото се натресоха не канени! Също окупираха и Ирак америте!
  • 9 КОНТРАТА

    19 12 Отговор
    Българита от край време не се слави като човек познаващ историята и затова не уките трупкат(-) като им кажеш че СССР влиза в Афганистан по покана. Прост народ!
  • 10 Крал Лир

    35 6 Отговор
    Истината е че САЩ говедата въоръжават талибанитеи и вкарват моджихидини плаъени в Афганистан точно както вкараха в Сирия а преди това в Либия! Афганското правителство е слабо и търси помощ от Москва ФАКТ, ФАКТ, ФАКТИ, ФАКТИ НЕ ОСПОРИМИ! ИМА ЛИ НЕЩО МРЪСНО В НЯКОЯ ДЪРЖАВА, МИРИШЕ НА ЧИЧО САМ
  • 11 Мммм

    14 4 Отговор
    Иванчоооо,ограмоти се повече преди да пишеш,пише се окУпация,и не ми казвай,че си бързал. По неграмотността личи,колко е умственият багаж. Та не мисля да коментирам написаното от теб,просто се дразня на неграмотно написани с правописни грешки коментари.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Hail Hitler

    4 14 Отговор
    А филм как доктор Менгеле прави опити с генерал Ватутин ще има ли,защото много бих искал да го гледам.Да живее Германия!
  • 13 Мммм

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мммм":

    Поднасям извиненията си до Иванчо,коментара се отнася за №7 Истината боли.
  • 14 Ушанков

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "Мммм":

    Абе чугун, че как го е написал Ванката бе! Слагай си цайсите и си пусни вставай страна огромная...
  • 15 Мммм

    15 3 Отговор
    Без обиди моля,чети и следващите коментари. Чакам извинения. А Вставай страна огромная си я слушам нон стоп за удоволствие.
  • 16 NNNN

    7 17 Отговор
    СССР влиза в Афганистан по покана, начи... Преди това "по покана" влезнаха и в Чехословакия. "По покана" влезнаха и в Унгария... По покана на др. Георгия Димитрова, т.е. по молба, по-точно казано, през 1944 обявиха война на неутрална България По покана се опитаха да закарат ракети в Куба... бяха поканени и във Виетнам... а най-много бяха поканени в Корея през Корейската война. Както и в Сирия са "поканени"... и в Либия... и в ЦАР, при канибалите... да ги обучават, начи... И много обичат рушняците да освобождават! Цяла Азия са освободили да самия Тихи океан, до Корея и Япония чак... Освободители.
  • 17 през друг поглед

    13 3 Отговор
    ТАЗИ ПОРЕДНА ХИБРИДНА ПУБЛИКАЦИЯ Е СВОЕОБРАЗЕН АПОТЕОЗ ЗА МАЛОУМИЕТО ДА СЕ СЛУГУВА ОТ НЕЙНИЯ АВТОР. ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ ОТГОВОР НА ЕДИН ПРОСТИЧЪК, КАТО ТЯХ, ВЪПРОС. АБЕ, АТАНАСОВА, ТИ С ТОЗИ ЛУНГИН ДА НЕ СТЕ БИЛИ В АФГАНИСТАН, ЧЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ТАКА ПРЕДСТАВЕНОТО НИ, А? А И ДА СТЕ БИЛИ,ЩЕ ГИ ПРОБУТВАТЕ ТЕЗИ МАЛОУМИЯ, КОГАТО СРАВНИТЕЛНО ОБЕКТИВИРАТЕ И ОТГОВОРИТЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ВЪПРОС, А ИМЕННО, ЗАЩО НЕ ИЗДАДЕТЕ ЛЕНТА И НЕЙНА АНОТАЦИЯ СПРЯМО ПРИСЪСТВАЩОТО Н А Т О И С А Щ В АФГАНИСТАН, СЧИТАНО ОТ 2003г. И ТЕ КАКВО ПРАВЯТ ТАМ, ВКЛ. В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКВИ? АЗ ТВЪРДЯ, ЧЕ ТЕ СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ НА ДЕФИНИЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ПИРАТИ, А ВИЕ ОТ НЕТА?
  • 18 марко тоти

    7 13 Отговор
    Да се оставиш да бъдеш манипулиран от руската пропаганда и да защищаваш всяка издънка на империята,скачайки на амбразурата да говориш за "покана" е жалка история.Сигурен съм,ако поставят България и Русия за избор вие ще изберете втората!
  • 19 123

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иастината болииии":

    Но за това краварите ни окупираха непоканени
  • 20 марко тоти

    8 4 Отговор
    Само да добавя - Павел Лунгин е изключителен режисьор и сценарист от световен мащаб.
  • 21 Хр Ботев

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иастината болииии":

    Че ти си окОпиран...от неграмотността си.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Поканата дойде от новоназначеното правителство, след като руските окупатори свалиха предишното...

    Коментиран от #27

  • 23 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Я напиши ,,операция Тадж Бек'' на ГРУ...Операцията е осъществена от спецназ,съвместно с групите ''Гром'' и ''Зенит'' и е постигнала своите задачи-ликвидирането на действащия държавен глава Хафизула Амин..при операцията в президентския дворец са ''обезвредени'' около 600 охранители... от 154 командоси от съветска страна са убити 7 души...След убийството на Амин са'' поканени'' и редовните съветски части...на това ако казваш покана...

    Коментиран от #28

  • 24 Правда

    1 3 Отговор
    Вижте, руснаците най накрая разбрали, че трябва да браниш страната си извън собственната земя, като правят американците ... А на кого ще бъде тази земя, щависи от живеещите там... Който я предостави, там и ще бъде войната... Ливия Сирия, Украина, Бьлгария, Косово..поживём, увидим.
  • 25 Стойне

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    Честито. Сега вече имаш нормален живот....... нали тапанар..?
  • 26 Ами същото

    5 0 Отговор
    Ами в Афганистан , беше като в Сирия ... законно избраното правителство на Неджибула, беше неудобно за САЩ и за наркокартелите , защото спря производството на кока и хероин ... веднага обучиха , талибани и муджадета и ги нарекоха фрийдъм файтърс , срещу " режима" ... правителството пък покани СССР да ги защити .... руснаците избиха над 3 000 000 / три милиона / муджахидета и талибани + американски и английски инструктори и спецназ ...после дойде Горби и ги изтегли оттам ...резултатът е ,че в Афаганистан производството на дрога нарасна за кокяин 40 пъти т.е. 4000 процента , а за хероин - 80 пъти - 8000 процента , хероина го пласират през Турция в Европа...най -големия наркопласьор на щата Аризона е семейство Клинтън и това е публично известен факт
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Доста

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Доста лъжеш ... правителството на Наджибула дойде на власт след избори , както и Салватор Алиенде в Чили , но и двете бяха свалени от ЦРУ,, като това на Неджибула , беше унищожено от американците , след като Горбачов изтегли СССР оттам.
    А както е известно от интервюто на мадам Хилъри Клинтън, Ал Кайда е създадена от САЩ и западните разузнавателни служби и в интерес на Израел и САЩ -

    http://www.budnaera.com/2013-03/2013-09-25_02.html

    може да го видиш и тук

    http://novinar.bg/news/hilari-klintan-prizna-che-sasht-sa-sazdali-al-kajda_Mzc5Njs3Ng==.html

    В интернет се появи запис от реч на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, в която признава, че именно САЩ са създали най-голямата терористична организация в света Ал Кайда.

    "Да си припомним, че хората, срещу които днес се борим са същите, които ние самите създадохме преди 20 години. Тогава направихме това, защото бяхме участници в борбата със Съветския съюз.


    Найс, а ?
  • 29 Посока

    0 0 Отговор
    Гледната "точка" е многопосочна, но винги има две да са противоположни. Зависи накъде гледаш. Коя е верната посока?
  • 30 Посока

    1 0 Отговор
    Гледната "точка" е многопосочна, но винги има две да са противоположни. Зависи накъде гледаш. Коя е верната посока?
  • 31 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Плюйте се един друг, псувайте се - това искат нашите управници, докато те се въртят далаверите. Ама че циганите мародерстват из страната - Каракачан-ефенди ще Ви укроти с армията. Ама че бензина стана 2,50 лева - няма страшно, ще Ви издаваме касови бележки, за да разберете , кой краде най-много. И най-важното -идват избори - гласувай народе! И гладувай да кажат - няма грешка. Фанахме се у копривата и лапада ......... Много е важно какво , и как,и защо е било в Афганистан.........
  • 32 Рубльов

    0 0 Отговор
    Както обикновено са "освобождавали" страната избивайки и ограбвайки местното население...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания