Last news in Fakti

10 Април, 2019 19:25 3 021 7

Тръмп: Опитаха преврат срещу мен

  • доналд тръмп-
  • фбр-
  • сащ

Води се разследване срещу действията на ФБР

Тръмп: Опитаха преврат срещу мен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като опит за преврат разследването на ФБР за негов сговор с Русия по време на президентските избори преди три години, съобщи Fox News.

Вече излезе докладът на специалния прокурор Робърт Мълър. В него беше установено, че няма доказателства за връзка на Тръмп с руското правителство.

„Това беше незаконно разследване. То започна незаконно и всичко около него беше незаконно. Това беше опит за преврат. Нямаше таен сговор, нито възпрепятстване на правосъдието“, заяви Тръмп.

Той определи заключението на Мълър като своя победа.

В момента главният инспектор на американското министерство на правосъдието Майкъл Хоровиц разследва предполагаема злоупотреба на ФБР със Съда за наблюдение на външното разузнаване.

Разследването се съсредоточава върху използването на досие, предадено от британски агент, за да се подсигури подслушването на съветника от предизборния щаб на Тръмп Картър Пейдж. Самото досие съдържаше данни за връзки на Тръмп с руски представители. Смята се, че агентът, който го е изготвил, е бил финансиран от предизборната кампания на Клинтън.

Докладът трябва да бъде съставен до няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    6 14 Отговор
    Тоя има мисленето на латино диктатор!
  • 2 Хъш

    15 2 Отговор
    САЩ вървят по стъпките на Рим, от управление на сената до управление на императора. Време им е и на тях да по живеят под диктаторски ботуш.
  • 3 любопитен

    24 1 Отговор
    Санкции за Русия няма ли да има?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Американски демократи

    5 2 Отговор
    Вече излезе докладът? Ама вярно ли бе? А копие може ли да ни изпратите.
  • 6 Тряс

    10 2 Отговор
    Браво на Тръмп, вече е дошло време да завре либерал-соросоидната банда на едно много тъмно място... и да си осигури преизбирането!
  • 7 дядо Ставри

    0 0 Отговор
    Кочината има нужда от метла...