Last news in Fakti

15 Април, 2019 14:30 1 527 7

Асандж използвал еквадорското посолство за център за шпионаж

  • джулиан асандж-
  • посолство-
  • еквадор

Обвинения срещу него от правителството на Еквадор

Асандж използвал еквадорското посолство за център за шпионаж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Джулиан Асандж се е опитвал да използва посолството на Еквадор като център за шпионаж. Това обяви еквадорският президент Ленин Морено пред Гардиън.

Асандж се укрива в посолството през последните седем години. През миналата седмица той беше задържан от британската полиция, след като еквадорското правителство прекрати отдаването на убежище.

„Не можем да позволим нашето посолство да се превърне в център за шпионаж. За нас всеки опит за дестабилизиране е недопустим, защото ние зачитаме суверенитета на другите държави“, заяви Морено.

Той отхвърли твърденията, че е отменил даването на убежище, заради негови семейни документи, които по-рано бяха публикувани от WikiLeaks. Отношенията на Асандж с еквадорското правителство охладняха през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    20 1 Отговор
    Тьрсят си оправдание пред света еквадорците-

    Коментиран от #2

  • 2 а верваме верваме

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да ама не":

    Това "оправдание", кой ли го е писал дали ония мешески с водевилчето "новичок" или техните задокеански колежки сиеайки ...все тая важното е че еквадорци заиграха чужда пиеска, но видимо са далеч от актьорското майсторство !
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Ченгесарски номер ли е - все е на мода. Ченгесарски номер принципно е нещо толкова нелепо, че чак почваш да се съмняваш дали не е истина. Накланят везните, лек артилерийски огън от кафявата преса или както там му викаха "медия приближена до власта" :). Народуму преведно означава ла*но дето продължава да бълва ла*на.
  • 4 Кълвач

    14 0 Отговор
    Толкова много лъжат, че надали някой им вярва!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Журналист ОБРАЗЕЦ

    6 0 Отговор
    Не е шпионирал а е ИНФОРМИРАЛ ! Но да се казва Истината днес е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - Католиците използваха НЯКОГА Инквизиция и КЛАДА, в Афганистан - Хвърляне на Камъни ! Днес в САЩ - "затварат ти устата " за да защитят Демокраси ! Питаш още защо - защото на Черното днес казват Бяло !
  • 7 некойси

    2 0 Отговор
    Чудех се какво ли ще му лепнат, изглежда че новата власт в Еквадор е вече про американска и е готова да обслужва техните интереси.