15 Април, 2019 17:07 1 709 3

Управляващите в Турция искат нов вот в Истанбул

  • турция-
  • избори-
  • истанбул

Продължават противоречията около изборите

Управляващите в Турция искат нов вот в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Управляващата партия в Турция ще отправи искане до Върховната изборна комисия за повтаряне на местните избори в Истанбул, съобщи Хюриет.

Вотът в Истанбул беше спечелен от кандидата на опозицията. Управляващата Партия на справедливостта и развитието вече на няколко пъти поиска повторно преброяване на гласовете в няколко от районите в града.

„Заявихме, че бихме искали повторно провеждане на изборите в Истанбул“, заяви заместник – председателят на партията Али Ихсан Явуз.

Изборите бяха спечелени от представителя на Републиканската народна партия Екрем Имамоглу. Той победи бившият премиер Бинали Йълдъръм. Разликата между двамата кандидати е под 1%.

Според последните данни Имамоглу води с малко над 21 000 гласа. В някои от районите на Мелтепе преброяването продължава след обжалването на управляващите.

Тази седмица ще се реши и дали да се анулира вота в Бюкчекмедже. Има недоволство, че в района е имало нередности в адресната регистрация на поне 11 000 гласоподавателя. В момента се обмисля кога да бъде внесен иска за повторно преброяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко съветника

    7 2 Отговор
    Боко, приятелят на Ердоганя му е казал да иска пак дузпа и така докато вкара, иначе те противниците там, ако си имаха един Станишев лесно !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гостилничаря

    0 0 Отговор
    Типичен пример за тоталитарен модел на управление с диктатор начело! Народа е никой! Този дърт циганин явно пада в очите на хората си и определено има защо......
Новини по държави: