Last news in Fakti

19 Април, 2019 18:00 1 334 1

Обвинения за кражба на лични данни в Северна Македония

  • северна македония-
  • лични данни-
  • зоран заев

Опозицията настоява за разследване

Обвинения за кражба на лични данни в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония обвини премиерът на страната Зоран Заев в кражба на лични данни на гражданите в страната, съобщи Македония Time.

Обвиненията идват от най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО – ДПМНЕ. Това става само дни преди президентските избори в страната.

Обвиненията са насочени и срещу кандидата за президент на управляващия Социалдемократичен съюз Стево Пандевски.

„При управляващите има паника. Премиерът и кандидатът за президент са хванати в крачка как крадат лични данни на граждани“, се казва в изявление от ВМРО – ДПМНЕ.

Според опозицията мълчанието на прокуратурата може да значи, че в момента се заличават доказателства.

Твърди се, че сървърът, на който са се съхранявали личните данни е бил променен. Опозицията призова прокуратурата да започне разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    1 2 Отговор
    Сигурен съм че г-н цар Самуил и Александър Велики ще си потърсят правата в съда, а може да подадат жалба и за авторски права.
Новини по държави: