Last news in Fakti

24 Април, 2019 10:52 1 425 2

Мей дава краен срок на опозицията

  • великобритания-
  • опозиция-
  • тереза мей

Британският премиер иска бързо споразумение за излизането на Великобритания от ЕС

Мей дава краен срок на опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей ще даде краен срок на опозицията по преговорите за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

Премиерът иска да избегне повтарящо се отлагане на процеса по излизането от ЕС. В момента британското правителство бърза да задвижи процедурата в парламента.

Предстои парламентът да постигне споразумение за редица нерешени въпроси. Мей иска това да стане по възможно най-бързия начин.

Тя вече проведе няколко разговора с лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Те обаче не постигнаха финално споразумение по въпроса.

ЕС изключи варианти за предоговаряне на споразумението с Великобритания. В момента не се водят официални преговори с британски представители.

Великобритания вече успя да отложи излизането си от ЕС до октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    4 0 Отговор
    В съвременната политика лицемерието е пълно! Какви демократични ценности и каква демокрация, когато станахме свидетели на грандиозната манипулация при референдума? Днес пък ставаме отново свидетели на политическа немощ при взимане изгодни за обществото решения..! "Рай" на земята не можем да си построим, ако се фокусираме единствено на благоденствието на един народ, винаги стигаме до цинизма на колониалната система..! Виждаме какво става в "бившите колонии" - ИД подпомагана от някои "Велики сили" върши това, което е вършила редовната английска армия в миналото..!! ".. Нищо ново под слънцето.."!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: