3 Май, 2019 18:42 3 307 4

В Лондон: Това е предупреждение към нас

  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей

Тереза Мей заяви, че резултатите от местните избори показват неудовлетвореност от процеса по Брекзит

В Лондон: Това е предупреждение към нас - 1
Снимка: Shutterstock

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че произведените вчера местни избори са били "много трудни" за нейната Консервативна партия и резултатите показват, че страната трябва да продължи със забавения процес на излизането си от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Това е трудно време за нашата партия, и тези изборни резултати са симптом за това. Има просто послание от вчерашните избори, както към нас, така и към Лейбъристката партия: просто продължавайте и реализирайте Брекзит", каза Тереза Мей пред членове на Консервативната партия в Уелс.

Тя беше апострофирана от присъстващ в залата, който се провикна: "Защо не подадете оставка? Не ви искаме!".

Предварителните резултати показват, че английските гласоподаватели са наказали консерваторите и лейбъристите на вчерашните избори за органи на местната власт.

При получени резултати от около половината от 259 района, където имаше избори, управляващите консерватори губят над 460 места. Опозиционните лейбъристи, които се надяваха да увеличат присъствието си в местните съвети, губят 60.

Досега консерваторите държаха около 60 процента от над 8000-те места, се гласуваше вчера в Англия и Северна Ирландия. В Лондон, Шотландия и Уелс нямаше избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Britiha

    7 1 Отговор
    Tереза е гут бай от Дауниннг стреет 10
  • 2 Британско влизане

    9 0 Отговор
    Губят и печелят. После пак. Тори , виги и после пак. Нямат край с номерата. Гласуват, прегласуват и пак са те . Не им изнася ,че ще плащат ,искат да са отвън ,но да са с права като вътре да не се съобразяват с общи договорености и така...
  • 3 Павел

    7 0 Отговор
    Вън от ЕС боклуци такива
  • 4 Аз съм.

    0 0 Отговор
    Вкара ми го до половината , пък вече съм почти бременна....
Новини по държави: