24 Април, 2019 17:30 1 883 3

Кой иска да стане главен банкер?

  • великобритания-
  • централен банкер-
  • банкер-
  • филип хамънд-
  • марк карни

Лондон търси следващия си централен банкер със заплата от 480 000 лири годишно

Кой иска да стане главен банкер? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският финансов министър Филип Хамънд каза, че започва да търси нов централен банкер, който да замени Марк Карни, предаде Ройтерс.

Карни два пъти удължи мандата си, за да помогне на британската икономика в процеса на Брекзит.
Той обаче отхвърли идеите за ново удължаване на мандата му, въпреки че британското излизане от ЕС все още не е приключило.

Намирането на кандидат с правилните умения и опит, за да ръководи Банк ъв Ингланд (Bank of England), е от решаващо значение за гарантирането на продължаващото укрепване на нашата икономика и за запазването на британската позиция на водещ световен финансов център, посочи в съобщение Хамънд.

Сегашният централен банкер на Обединеното кралство зае тази длъжност на 1 юли 2013 година и ще я напусне на 31 януари 2020 година. Претендентите за поста с годишна заплата 480 000 лири или над 620 000 щатски долара, трябва да имат обширни познания и опит на финансовите пазари, както и умения да оглавяват успешно голяма финансова организация, се посочва в съобщението.

Очаквам да работя с Марк Карни през оставащите месеци от мандата му като гуверньор, отбеляза Хамънд.

Уверената му ръка помогна на британската икономика да премине през труден период и сега сме стабилни, с ниска инфлация и най-бързия растеж на заплатите от десетилетие, допълни финансовият министър.

Хамънд каза по-рано този месец, че се надява опасенията около Брекзита да не отблъснат евентуалните кандидати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой друг

    7 0 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ЕВРЕИН
  • 2 еми кои

    3 0 Отговор
    Аз кои друг
  • 3 666

    9 0 Отговор
    Предлагам Цветан Цветанов. Щом успя да обясни за апартаментите си, значи направо ще им скрие шапките на тия. И заплата няма да иска. Каквото си изкара - негово си е. След 4 години англичаните масово ще емигрират в Зимбабве.
Новини по държави: