Last news in Fakti

16 Април, 2019 13:00 2 869 11

ЕС никога няма да изгони някоя страна

  • ес-
  • жан - клод юнкер-
  • великобритания

Жан Клод-Юнкер смята, че европейските страни са готови за излизане на Великобритания без споразумение

ЕС никога няма да изгони някоя страна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС никога няма да изгони някоя от страните – членки. Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от Спутник.

Според него страните в ЕС са готови за излизане на Великобритания без споразумение. Той обаче подчерта, че никой няма да спечели от това.

„Когато беше създадена Еврогрупата Дания, Швеция и Великобритания отказваха да участват в този съюз. Брекзит няма да е края на ЕС. Навремето присъстваха само тези, които се интересуваха и този принцип работи перфектно“, заяви Юнкер.

Европа вече предостави гъвкаво удължаване за срока на излизане на Великобритания. Председателят на ЕП Доналд Туск обяви, че Великобритания няма да бъде третирана като второстепенна страна.


Нейните евродепутати ще запазят всички свои правомощия. Очаква се до октомври британският парламент да одобри споразумение с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 на две ракии

    14 3 Отговор
    Така е.Дори и Афганистан!
  • 3 Те сами

    16 3 Отговор
    Ще избягат
  • 4 639

    22 3 Отговор
    Жан – Клод Юнкер да не би да е трезвен?
  • 5 Тоа брекзит

    5 3 Отговор
    С него или без него няма значение, всичко се решава в Сирия, а там кулминацията на войната отмина, сега следва развръзката, именно брекзит е част от развръзката. За британците значението на брекзита сега е дали ще продължат да копсумират от европа или не. И тя една косумация, всичко е генетично модифицирано, плюскат гмо и после в тоалетната ппрррръъззццццц
  • 6 Иван Генов

    7 6 Отговор
    Малоумници как се нахендриха с тоя референдум и увещания за балгосъстояние ако излязат от ЕС.
    Любопитно ми е какво ще каже Борис Джонсън който щом мина гласуването и се покри.Мазника не е очаквал да гласуват за излизане британците.Търгувайте сега със сомалия и арабите!Не бяха помислили,че и големите фирми ще се изнесат тия тиквенци!
  • 7 Сатаната

    14 1 Отговор
    Кой да му каже на човека, че няма империя или съюз към която/който/ да сме принадлежали и да са просъществували.
  • 8 Bonder

    12 0 Отговор
    Как да изгониш някой който те храни а ти го грабиш и крадеш? Душа не ти дава да се лишиш от толкова пари.
  • 9 ВЛАД

    11 1 Отговор
    Тези паразити в Брюксел нямат наранване . Всяка година там се крадат по 500 милиарда евро и никой не пита къде отиват.
  • 10 Давид

    7 0 Отговор
    Е как бе ? От кой ще смучат пари ? Заради този застреляха журналистката в Русе . За не излезе схемата за еврофондовете между него и Бойко Борисов - българоубиец и предател .
  • 11 Orthodox

    7 0 Отговор
    Че как ще изгони?! Те ингилизите се силят да излязат и не могат да се измъкнат, камо ли да пуснат някого доброволно. Това е сатанинско змийско гнездо, в чийто капан държавите биват насила засмуквани и после съсипвани.