25 Април, 2019 08:21 1 630 6

Facebook очаква глоба до $5 милиарда

  • facebook-
  • фейсбук-
  • глоба-
  • сащ-
  • данни-
  • милиарди

Огромни загуби за социалната мрежа

Facebook очаква глоба до $5 милиарда - 1
Снимка: Shutterstock

Facebook очаква глоба в размер на най-малко 3 милиарда долара в САЩ заради скандалите с управлението на лични данни на потребители на социалната мрежа, съобщи Франс прес. Глобата може да достигне до 5 милиарда долара.

Федералната комисия по търговията на САЩ иска да разбере дали компанията е нарушила споразумение от 2011 г., съгласно което Facebook се ангажира да опазва личните данни и да ги управлява по прозрачен начин. Тя започна разследването след избухването на скандала с изтичането на данни към британската фирма "Кембридж аналитика" през март 2018 г.

Facebook съобщи в комюнике, че очаква потенциални загуби между 3 и 5 милиарда долара заради проблемите с личните данни, пише Клуб Z. Заради заделените 3 милиарда за плащане на евентуални глоби печалбата на компанията за първото тримесечие е спаднала до 2,43 милиарда долара. За същия период на миналата година Facebook е отчел печалба от 5 милиарда, отбеляза ДПА.

Социалната мрежа има оборот от 15,1 милиарда за тримесечието (увеличение с 26 на сто), което е малко над очакванията. Броят на активните потребители се е увеличил от 2,32 на 2,38 милиарда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    7 1 Отговор
    Дреме им на фейсбук , бълха ги ухапала!
  • 2 Бачо Киро

    12 0 Отговор
    И като ги глобят, как точно ощетените, демек потребителите, ще бъдат обезщетени? Да не би да ги разпределят между тях я...
  • 3 XA XA XA

    2 0 Отговор
    A най-хубаво е да се преместят в друга държава и да не плащат данъци на САЩ... нека нямат офис в америка няма да ги боли главата.

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "XA XA XA":

    Иска ти се - основния информатор откъдето ЦРУ си събира информацията да се премести. Това е все едно да преместят централата от Ленгли в ...София, например :):):)... А глобите са начин да си финансират държавата със заработеното от балъците със фейса. Същото е и с гоглето - имаш събрана информация която не можеш да изтриеш защото била "пазарна" и не ти принадлежала. Честито!
  • 5 Именно

    0 0 Отговор
    Е колко по-прозрачен начин от това да ти пазят паролите в плейн-текст и да ти раздават мейлите на всеки който поиска?!
  • 6 Ротшилд с бастуна

    1 0 Отговор
    Да я затварят тая чифутско-юдейска кочина с л@йна завинаги,дейб@ и боклуците мръсни