28 Април, 2019 18:40 10 227 68

Турция не може да бъде член на ЕС

  • манфред вебер-
  • ес-
  • турция

Германският консерватор Манфред Вебер заяви, че Европа е континент, основаващ се на християнските ценности

Турция не може да бъде член на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският консерватор Манфред Вебер, който е водещ кандидат за следващ председател на Европейската комисия, заяви, че Европа е континент, основаващ се на християнските ценности и заяви, че Турция не може да бъде членка на ЕС, предаде Франс прес.

"Истината е, че няма перспектива за това", каза Вебер в Мюнстер, на среща в рамките на кампанията си за изборите за Европейски парламент другия месец.

Изборите за ЕП са избори за европейски обществен модел, за защита на европейския начин на живот, каза той.

"Искаме партньорство, приятелство, но ще трябва да сложим край на преговорите за присъединяване на Турция. Мисля, че Турция не може да бъде членка на ЕС", заяви той.

Вебер се обяви и за по-голям ангажимент на силите на Фронтекс на външните граници на ЕС, за по-малко бюрокрация в Брюксел, за повече инвестиции в изследванията и за засилване на търговската политика.

Европейският проект трябва да бъде "защитен от националистите и егоистите", каза още той. Европа е изправена пред исторически обрат в защитата на европейския начин на живот, добави Вебер.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    82 22 Отговор
    азиатска държава в Европа?! защо въобще се обсъжда?!

    Коментиран от #51

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    52 51 Отговор
    То и България не можеше , ама вече 12 години смуче парици.Не че нещо ставаме по добре , но щяхме уникално зле , ако не бяхме в ЕС
  • 3 ДА ПИТАМ НЕЩО

    32 38 Отговор
    Добре де нали Бай Ердо обърна ду...пето към Русия с тях ще си е по добре за какво му е НАТО и ЕС. Ако якара така до 3год е свършил. Няма прокопсал ортак с ушанките

    Коментиран от #5

  • 4 Синан

    48 65 Отговор
    "Германският консерватор Манфред Вебер заяви, че Европа е континент, основаващ се на християнските ценности" добре тогава, това не е ли дискриминация спрямо Турция и мюсюлманите от станна на Европа? Къде е толерантността, единството, правата на човека и други глупости дет гибговори Европа, сега отново показват расизъм относно мюсюлманите! После Турция била виновна ади, ади...

    Коментиран от #7, #11, #14, #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ненормално нормален Язовец

    46 14 Отговор
    Тези на снимката до един са препили предната нощ. Като ги гледам всимки ги болят главите и си ги държат. Ми разбира се че Турция няма място в ЕС. Само 3% от нейната територия се намира в Европа. ЕС е общност на европейските държави, нали? То по тази логика и Казахстан ще иска в ЕС , пък за Русия да не говорим. Москва е в Европа. Турция и тероториално и мислено и културно си е в малоазииска държава. Там да си се обединяват по вяра и манталитет с онези племена и държави.
  • 7 ЗЕВС

    58 5 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Ако Турция "влезе" в ЕС броя на турските депутати ще е същия, или малко по- малък от Германските. Това означава, че Турция ще измести Франция и ще бъде втория най важен фактор при взимане на политически решения. От друга страна БВП на Турция е по-малък от този на Испанския, което означава, че ще плаща по-малки вноски! Как виждаш - Германия- Франция- Италия- Испания в такава позиция? Извода е, че нема да стане!

    Коментиран от #13

  • 8 Националист

    54 12 Отговор
    Съгласен съм, Турция не е за Християнските ценности, но и запада не ги практикува. Аз съм даже и за излизане от гейския съюз, къде на България се гледа като на васал, който само трябва да им приема диктаторските директиви, като спиране на ЮП, джендърство в образованието, заличаване на Българската идентичност.....
    По-добре да бъдем със скъсани обуща и чисти сърца от колкото с лъскави обуща но опетнени сърца.
    ЕС не е това, което бе преди 30г. Запада сега е в морален и духовен упадък. Най-лошото за човека е да няма морал и духовност.
    Защо й е на Турция да влиза в ЕС? Да си загуби независимостта ли?

    Коментиран от #24

  • 9 Панкратий от Велико Търново

    10 25 Отговор
    Kakva ti demokratsiya v Evropa be...day im na Evropa samo da si e.bat jenite edin s drug i tva e...Turtsiya nema nujda ot Evropa no Evropa ima nujda ot Turtsiya i to 100 %....i sledkato Evropa e osnovana na Hristiyanski tsennosti zashto togava lajete Turtsiya ot 55 godini nasam che shte ya priemete v EC...Boklutsite Evropa...vashta Mama Gyavurska EC...zatova Turtsite v Evropa Vi skatsaha Mitizlivite GIZOVE na Jenite Vi...Gyavuri dolni...

    Коментиран от #37

  • 10 Vızmezdie

    15 11 Отговор
    Boligi go chepa na Turciq za EU,...v evropa pırvo ti izmukvat umnite naselenie,posle prirodnite bogatstva ..i na kraq ostava "utaykata"...bez voyna ti vzemat prirodnite bogatstva i dadenosti...i rabotish za da si myrzeluva evropeeca s debelata pensiq...a v BG..maykati i bashta ti ,da mizerstvat i da jiveqt s nostalgiqta i spomenite..."...kolko velika e bila Bılgariq.."...
  • 11 Националист

    42 5 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Синане, на Турция не й трябва да влиза в съюза на Соросоидния Брюксел. Ще искат от Турция хомосексуализиране на образователната им система, ще й налагат закони, и като се огледаш нямаш независимост.
    Да не забравяме, че Ислямската култура е много по различна, а даже често и в противоречие с другите култури. Ще наложат на Турция тяхната си култура, която сега се трансформира на джендърска и тя никак няма да се хареса на Ислямистите като Ердоган.
    Стойте си независими.

    Коментиран от #25

  • 12 Дориан

    34 8 Отговор
    Християнски ценности - джендъри, гей бракове, служби отвличат деца...

    Коментиран от #15

  • 13 Синан

    29 22 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕВС":

    Истинският проблем е, че Турция е мюсюлманска държава! А в Европа расизма е много силен, но иначе дрънкат празни приказки на Турция за правата на човека и други глупости ама не виждат себе си. Турция колко пъти им каза в лицето, че са двулични.

    Коментиран от #23

  • 14 Забелязал съм

    41 12 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Що когато ви отърва ,се хващате за ятагана , или заплашвате ,примерно Гърция, а когато ви ритне някой голям - Германия ,или ЕС ,плачете за толерантност.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ердоган

    21 18 Отговор
    Че кой каза, че Турция иска в техния съюз? За какво я чешат постоянно тази тема без да са ни питали? Ох, чакайте да го преместя в другия крачол!
  • 17 Резак

    27 15 Отговор
    Рязаните пушки в Анадола. Достатъчно ги има в Европа.
  • 18 Лора

    23 7 Отговор
    За някои е добре БГ да е в европейския съюз, то се знае защо... а Турция няма как да бъде в ЕС, няма да обяснявам......

    Коментиран от #20

  • 19 Хайл

    14 5 Отговор

    До коментар #14 от "Забелязал съм":

    Щото са двуличници,също като братовчедите им чифути
  • 20 Ромската диря с маймунската прическа

    4 11 Отговор

    До коментар #18 от "Лора":

    Аз не съм лицемер, за да угодя на някого...! С такава страна шега не бива, европейските лидери ненапразно се страхуват...! Ето ви едно малко обяснение...
  • 21 Нали🇧🇬

    21 7 Отговор
    Това още Ото фон Бисмарк го е казал след клането на априлското въстание ( място за Турция в Европа няма )!
    Май прочетоха историята си !
  • 22 шляпалника

    23 10 Отговор
    Естествено, че не може да бъде член на ЕС! Може само на Мангалският Съюз!
  • 23 Националист

    26 3 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Разбира се, че джендърския съюз е двуличен. Но расизма им е слаб. Иначе нямаше да се напълнят с негри и разни други хора с култури твърде различна от Европейската. Аз не подкрепям насилие и омраза, но не искам България да бъде превзета от, когото и да е. И негрите и пакистанците, и афганистанците, и арабите и т.н. си имат държави и то много по-големи от нашата малка България. Защо трябва да я заличаваме? В името на какво? Ако е Волята Божия България да я няма неке бъде Волята Божия. Но не е. Волята на Бога не е всички раси народи и култури да се набутат в един казан и да се смесят. Бог на всички народи е дал парче земя и нека си живеем в мир и без завоевателства на едни народи над други, било то чрез войно или имиграция. Разумен туризъм, добросъседство няма проблем.

    Коментиран от #38

  • 24 Значи. .

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Националист":

    Много точно много открито сте изписали истината. ..браво...поздрави
  • 25 Значи. .

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Националист":

    Пак си прав..евала
  • 26 Гербер

    13 4 Отговор
    Еднополовите бракове-това ли са европейските,християнските ценности,на това ли ни учи християнството аджаба???

    Коментиран от #27

  • 27 Хайл

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гербер":

    Християнството много добре знаеш,че се дели на източно-православни /ние / католиците които са много голяма част,протестанти,лутерани и други по-малки...проблема е в католиците и техния папа-особено големи двуличници са-виж какви скандали стават в ватикана за педофили,хомосексуалисти и за пари които се мъчат да прикрият всячески...нима от тях не тръгнаха всички истории...
  • 28 Ердоган

    5 23 Отговор
    Стига сте дъвкали тая дъвка за европата бе! А изплюйте камъчето най-сетне! Знам, че всички сте мераклии за Османския съюз, но ще трябва доста да се потрудите. Империята ни се възражда, имайте търпение!

    Коментиран от #29, #36

  • 29 Чавдар войвода

    15 7 Отговор

    До коментар #28 от "Ердоган":

    Ще имаме търпение да се превърнете в Кюрдистан.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пирт

    9 16 Отговор
    Турция неможе да бъде член на европейския съюз защото немогат да я манипулират и да продават боклуците си на Турция. Европа трябва да се присъедини към Турция.

    Коментиран от #46

  • 32 Горд Помак

    12 11 Отговор
    Турция си може и без ЕС.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ердоган

    10 15 Отговор
    Така нареченият Европейски Съюз е последен опит за удължаването на живота на замиращата западна култура. Светът се променя. Новите играчи са страни като Русия, Китай и възраждащата се Турска Империя.
  • 35 Грубо кацане

    10 5 Отговор
    Европейският съюз трябва да отмени митническия съюз с Турция. Това ще я нарани. Това й позволява да има огромни приходи. Това ще направи Турция сериозна и спокойна.
  • 36 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "Ердоган":

    Айде стига пък ти с тия смешки бе...кюрдите ви млатят както си искат,ти османска империя възраждаш.....я по-добре кажи, как така оня ден пак опукаха четири парчета пишман -командоси в Хакяри...и после какво стана на погребението на един от тях в Анкара (предградието Чабук)..хахахаха....а ония над 300 парчета ,дето изчезнаха в бостаните край Дахук ...намериха ли ги изобщо...кюрдите си ви ''маат'' кат'шкембета у дувар,ти империй възраждаш....мухахахаха....аман от възродители....

    Коментиран от #45

  • 37 един от всички

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Панкратий от Велико Търново":

    Много бъркаш,че Турция няма нужда от ЕС,а Ес бил имал нужда от Турция! хахаха...!
  • 38 ХАСАН

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Националист":

    Браво..много добри разсъждения за националист!
  • 39 Кико

    9 2 Отговор
    Никой не иска циганите да му дойдат на готовата маса. Стойте си там където ви е мястото!
  • 40 Горд Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Горд Помак":

    А дали знаеш че Основният пазар на Турция е ЕС и САЩ.
    Това може да се промени и тогава какво ще я правите вашата Гордост.

    Коментиран от #42

  • 41 Европа християните

    4 1 Отговор
    Геювете, педофилите третополовите. Турция наистина няма място там, както и Европа няма място в Турция.
  • 42 Нали и основният пазар

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Горд Българин":

    На българия е ЕС, защо тогава живеете в нещо като клоака, но да не обиждаме клоаките...

    Коментиран от #43

  • 43 Клоака си ТИ

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "Нали и основният пазар":

    Аз живея добре в България (ЕС).
    А на теб ако не ти харесва тук може да се преместиш в Турция, бил съм там и не бих повторил.
    Турците наистина нямат място в ЕС.
  • 44 касапина

    7 2 Отговор
    Спрете да спекулирате с тая тема така наречената турция никога няма да стане член на ЕС ОСВЕН ПОДАНИЦИТЕ И ДА ПРИЕМАТ ХРИСТИЯНСТВОТО И ДЖАМИИТЕ ДА БЪДАТ ПРЕВЪРНАТИ ОТНОВО В ЦЪРКВИ
  • 45 касапина

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Че той аскера келяв ,но за нашите помакоцигани е гордост.

    Коментиран от #50

  • 46 бъркаш

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пирт":

    Най големия производител на боклуци е турция ,изобщо всичко което са правили с отверка е боклук ,не е случайна приказката -турски боклуци.
  • 47 касапина

    4 0 Отговор
    Близо 30 на сто от европейските гласоподаватели възнамеряват да подкрепят крайнодесни или десни популистки партии в изборите за Европейски парламент ,на следващите избори ще са двойно повече, това не вещае нищо хубаво за нехристияните в Европа.
  • 48 Wolverhampton

    1 3 Отговор
    Лошо. Доколкото си спомням в споразумението за бежанците с Турция от 2016 имаше условие да не спират преговорите за присъединяване.
    Сега ако пуснат 3 милиона мигранти - незнам...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Били

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "касапина":

    Толкова не е келяв аскера, че ако решат могат не да бъдат приети в Европа, а да си превземат Европа, да пази Бог.

    Коментиран от #53

  • 51 koпа

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Въпрос :Европейска държава в ЕС с африкански стандарт на живот ,с африкансо правосъдие и здравна система коя може да е.

    Коментиран от #54

  • 52 ЮМРУК

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Мехмед":

    Тогава какъв хой търсиш тук върви при манафите
  • 53 касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Били":

    Че той аскера келяв ,но за нашите помакоцигани е гордост. Сравка- Африн една шепа кюрди избиха 700 келяви аскери .и серджуците си мъстихе на жени и деца ,след 2 месеца мъки.От мюсюла воиник не става, докато бие чело в земята го обиждат отзад.

    Коментиран от #56

  • 54 1234

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "koпа":

    Помакоциганските региони, където и да са.
  • 55 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Мехмед":

    Сега говориш че в Турция е много хубаво ама едно време не ти хареса ГОЛЯМАТА екскурзия и пак се върна тука в МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
    Защото там се подиграват с вас леко ви опипваха нали...

    Коментиран от #58

  • 56 KEMPER

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "касапина":

    Концепциите за съвременно водене на бой, са в разрез с рабиранията на турците, последните конфликти показват това, на техника не могат да разчитат заради ограниченият им език, и болшинството неграмотни военнослужещи ,освен това Ердоган премахна е малкото останали кадърни от военните.

    Коментиран от #57

  • 57 ропа

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "KEMPER":

    Като те слуша човек ще си помисли че имаме българска армия и военна техника с войници високограмотни за завиждане.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Мехмед":

    Даааа много сте гостоприемни с няколко Геноцида.
    Там ви е мястото в Кюрдистан.

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    1 3 Отговор
    Нали усещаш че вашият край наближава не след дълго няма да има такова БОЛНО племе.
  • 66 Тити

    3 1 Отговор
    На които им харесва в Турция, да си ходят там, никой не ги задържа в територия Българска, щом се чувстват "турци" - Турско население в България няма! Има население с мюсюлманско вероизповедание! НО БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА НЕ ОТ ВЧЕРА! БЪЛГАРИЯ Е В ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПА! НО ТЕЗИ КОИТО Я УПРАВЛЯВАТ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ, ЗАБРАВИЛИ СА ИСТОРИЯТА- ОПИТВАТ СЕ ДА Я ПРОМЕНЯТ. В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ! НЕЗНАМ КАКВО ОБЯСНЕНИЕ СЕ ДАВА В БАТАК, ПЕРУЩИЦА И БРАЦИГОВО - ЗА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ??? И НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ ЗАЩО СЕ Е ВЗЕМАЛ КРЪВЕН ДАНЪК? КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕЦА-МОМЧЕТА СА ИЗЗЕМВАЛИ ТУРЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА ЗА ЕНИЧАРИ? ЗА 500 ГОДИНИ КОЛКО СЕМЕЙСТВА СА ПОЧЕРНИЛИ???
    КАКВА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ТУРЦИЯ? ИСТАМБУЛ НЕ Е ТУРЦИЯ!!

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Мехмед

    1 4 Отговор

    До коментар #66 от "Тити":

    Та така! Дойдохме си на думата. Българинът е злобно човече, но безвредно. Лае като куче но е пуделче.
  • 68 Мехмед

    1 4 Отговор

    До коментар #66 от "Тити":

    Всъщност в българия няма българи. Има турци, роми и едни които се определят като българи но говорят славянски. Странна комбинация. Последните са на изчезване и в много блико бъдеще ще са малцинство.
Новини по държави: