Last news in Fakti

2 Май, 2019 17:20 6 497 60

Тръмп отива в Турция?

  • доналд тръмп-
  • турция-
  • сащ-
  • посещение-
  • мевлют чавушоглу

Посещението може да се състои през месец юли тази година

Тръмп отива в Турция? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да посети Турция през юли, предаде ТАСС, като се позовава на Анадолската агенция.

Американският президент ще бъде на посещение в Европа през юни и изрази желание месец по-късно да посети Турция, заяви Чавушоглу и допълни, че точната дата още не е определена. По думите на турския външен министър "в последните си телефонни разговори президентите на Турция и САЩ са обсъдили различни теми в позитивна атмосфера".

Коментирайки резултатите от посещението в Турция на специалния представител на САЩ за Сирия Джеймс Джефри, турският външен министър каза, че Анкара и Вашингтон "не са постигнали съгласие по всички теми", които са били дискутирани на срещите с американски дипломати в Турция. Чавушоглу каза още, че Турция и САЩ са близо до съгласуване на детайлите около планираната зона за сигурност в Северна Сирия покрай границата с Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WWF

    15 0 Отговор
    Само да не се доближава до кладенци.
  • 2 ПУМА БОЕЦА

    43 1 Отговор
    Ердоган ще му се похвали с ракетите С400!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 eрдоган клекна

    11 22 Отговор
    месец юни трябва да достигнат s-400 в турция. тръмп и s-400 не може да отиват заедно в турция. следователно...

    Коментиран от #8

  • 5 браво

    15 2 Отговор
    Ха ха браво на Факти за снимката кърти мивки от дека я открихте ? Те тия гавази Бай Дончовите много ги е напекло слънцето всите с очила ??!!
  • 6 Гост

    31 6 Отговор
    Каква стана тя?! Ердоган ходи в Москва при шефа, а Тръмпи ще иде на килимчето на Ердо..... въпроса е излишен.
  • 7 Трапезундска империя

    24 13 Отговор
    Разликите между САЩ и Турция са много, а не само руската система S-400. Това са сирийската зона за сигурност, в която те не са съгласни, Венецуела, чийто режим подкрепя Ердоган, въпроса за египетските и не само "братя мюсюлмани", който Ердоган лично контролира, както и въпросът за Либия където Турция помага на джихадистите. Да не говорим за "войната" на Турция срещу Саудитска Арабия, която Тръмп защитава, връзките на Турция с Иран, поведението на Ердоган срещу Израел, агресията на Турция срещу Гърция ... На практика САЩ и Турция вече не могат да бъдат съюзници, а врагове.
  • 8 Пешо

    28 7 Отговор

    До коментар #4 от "eрдоган клекна":

    Не само С 400 ще пристигнат, на път са да пристигнат и СУ,ако говедата не се вразумят.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 МВФ

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Всички ще се съберем в Турция. На път да дойда съм и аз.
  • 10 Мехмед

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Аз съм на същото мнение. Турция ще получи и S-400 и F-35. Вероятно ще има и отстъпки но САЩ няма да искат да изпуснат "клиент" и все пак съюзник като Турция. Иначе те знаят, че могат да я загубят дори и след Ердоган.

    Коментиран от #11

  • 11 Храни куче да те лае

    11 10 Отговор

    До коментар #10 от "Мехмед":

    Ако имаш такива съюзници, нямаш нужда от врагове.
  • 12 Без име

    18 3 Отговор
    Тръмп или Путин на посещение в България кога???

    Коментиран от #13

  • 13 Реалист

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Без име":

    Публикувано във факти.бг: Посещението може да се състои.... Може ама едва ли... То и зетя на реджеп иведик беше "оправил" нещата като ходи до Белия дом ама май него го оправиха...
  • 14 Някой ще целува

    13 2 Отговор
    Ръка на султана
  • 15 ASD

    14 3 Отговор
    Ердоган иска главата на Гюлен /който живее в САЩ/, иска и САЩ да спрат помощта за кюрдите, иска да си получи Ф-35 /които са ПЛАТЕНИ!!!/, иска възстановяване на отстъпките за търговия с американците.
    САЩ искат спиране на поръчката за С-400, искат да НЕ доставят "Пейтриът", искат да НЕ доставят Ф-35 и също да НЕ връщат парите за тях, искат да спрат "Турски поток", а също така искат и главата на Ердоган и хората на Гюлен в правителството. САЩ искат да продължат помощта за кюрдите и да направят кюрдска държава, а защо не и да отцепят част от Турция.

    Нито една от страните не е склонна на отстъпки, така че "супер успешната" среща на Тръмп с Ердоган, най-вероятно ще приключи като последната с Ким.

    Коментиран от #19

  • 16 боцмана

    11 2 Отговор
    Да си вземе бързооборотен вазелин със съставка лидокаин!
  • 17 12345

    9 2 Отговор
    Бай Дончо ще има още една "изключителна" среща. Като тази с Кимчо. Резултата е ясен още сега.
  • 18 Всички се изреждат

    12 4 Отговор
    На килимчето пред Султана, само при нас никой не идва освен Гундяев да му лижат сапагите
  • 19 Alipi

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ASD":

    Absolutno tocno
  • 20 Бялото Мече

    17 1 Отговор
    Много от вас говорят като са сигурни че си правят душевна ч.....я,но Турция е 2та сила в Нато и ако Султана напусне и рошавата кукла няма да има достъп до Балканите и Черно море,едва ли тогава с нашата армия и Боко Тиквата ще може да и помогне

    Коментиран от #22

  • 21 Не знам как го прави

    14 1 Отговор
    Но накрая всички му клякат. Султан сър...
  • 22 Мале мила

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бялото Мече":

    Армия!!!!коя армия ?че тя администтацията е повече от войничетата ,които ядат бой кой де ги хване,армията беше до 89

    Коментиран от #30

  • 23 Гост

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Чавушоглу каза още, че Турция и САЩ са близо до съгласуване на детайлите около планираната зона за сигурност в Северна Сирия покрай границата с Турция....хахахаха...все Чавушооглу казал....ами не разбрахте ли че не е важно какво е казал тоя шебек,хахахаа...затова ли нещо се бави турската офанзива в Северна Сирия.....пхахахахаааааа....уточнявал детайли...кои детайли бе,аланкоолу....коя да бъде столицата на Кюрдистан ли...или осигуряването на логистична подкрепа( доставките на лук и патладжан ) за ''великия аскер''...

    Коментиран от #26

  • 24 ХАСАН

    10 1 Отговор
    Добре-дошъл в западния свят ...това е свят на конфликти,дрязги,интереси ..за българин е трудно да разбере ,защото са чакали решения от Москва и сега от Брюксел....всички тия конфликти дето го изброи са сфери където се припокриват интереси и всеки иска максимална печелба но се примирява с реалното
  • 25 Дърваря

    3 10 Отговор
    Таип Режеп Ердоган винаги е бил въжеиграч, но никога не си дава сметка колко метра са под краката му... моето мнение е, че е на пангара и в двата варианта... за да ме разберете правилно, Турция не е хищник, Турция е плячка, тя е заложник на интереси и най - вероятно теглото й тепърва предстои....темата е дълга, а не ми се пише, но го запомнете това..

    Коментиран от #27, #38

  • 26 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Изглежда,че Патладжана си Ти бре Борсук Краварски..!То ако беше само за доставка на лук и патладжан,достатъчно е и разговор по телефона или Дипломатическа Депеша,или посещение на Виден Дипломат(Натовски Офицер)....! Ама тая материя не ти е много ясна,то си личи от коментарите ти...!! Едно такова посещение,ще доведе до това,че другите да си мислят какво ли толкова са договорили Турция и ФАЩ...!!!....Понял Сволочь...???

    Коментиран от #32

  • 27 ХАСАН

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Дърваря":

    Когато турската армия влиза в Кипър за да освободи кипърци от фашистката хунта и вдървори мир ,Сащ са обявили икономическо и военно ембарго. Забранили са вноса на петрол,военна техника и др ,но накрая пак се разбраха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ХАСАН

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ай сектир":

    Напротив спаси Турция от тероризма ,прочисти от терористи

    Коментиран от #31

  • 30 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Мале мила":

    Да ...верно бе ...като тая армия край Дахук,дето спринтираше със скоростта на диви шопари из бостаните,захвърляйки дори танковете си на една тълпа невъоръжени кюрди ли...като тая ''високотехнологична''армия,дето вече 40 години кюрдите ги порят както си искат ...аз следя редовно турските медий и онзи ден направо пощръкляха от страх в Анкара ,като разбраха за арменските батальони за самозащита...веднага ги свързаха с разбитата от 20г. АСАЛА (само като чуят това съкращение и направо ожълтяват шалварите ,кюрдите са нищо в сравнение с бойците от армията за отмъщение за турския геноцид ),дето преди години трепеше турчаци като мухи из целия свят(утрепаха даже турския вицеконсул в Бургас).

    Коментиран от #35

  • 31 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "ХАСАН":

    Публикувано във факти.бг: Напротив спаси Турция от тероризма ,прочисти от терористи...от ПКК ли -ами щото почисти от терористи затова на 19 срещу 20.04 отлетяха още 10 парчета пишман аскер при аллах...я кажи на кое погребение край Анкара онзи ден щяха да линчуват Калъчдароолу..май че на един от четиримата командоси ,попаднали на засада на ''унищожените терористи''...ма и те кюрдите баш като наште партизани-уж унищожени,ама все излизат от горите..хахахаха....а сега като се дигнат и арменците и филма става боен...

    Коментиран от #33, #34, #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХАСАН

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Ами войната срещу тероризма е така ..в Сирия и руски войници и америкпнски войници-ги убиват ...това е война ...
  • 34 ХАСАН

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Арменското Асала е отдавна бита карта ...когато взривиха бомба на летището в Париж и убиха французи са забранени в Европа

    Коментиран от #39

  • 35 ХАСАН

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Ти май си подръжник на тероризма??? Да убиеш турски консул в Бургас е отговорност и за България ...имаш болка от рязан отзаде и ти се предава от поколение-на поколение ....синурно прабаба ти е била наеб..от башибозука

    Коментиран от #41

  • 36 България

    4 1 Отговор
    Скука
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да бе, прав си, плячка е

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Дърваря":

    От както Ердоган дойде на власт направи икономиката от 50-60 милиарда до 1,2 трилиона. Та тази плячка сваля руски самолети и окото и не мига, влиза и прави каквото си иска в Сирия и Ирак и бай Дони само скляпа на парцали и само чурулика в чуруликалника. Сега представяш ли си тази плячка да беше хищник, а?

    Коментиран от #59

  • 39 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #34 от "ХАСАН":

    Ми то много дълго това прочистване,не мислиш ли ..половин милионна армия не може да се справи с 4-5000 кюрди вече 40 години,Апо от колко време е в затвора а кюрдите си правят каквото си искат...и къде е забранена Асала ..ти се благодари че не се разбраха навремето двете крила и Групата Орли ..иначе все го бяхте гризнали дървото...ама май сега се възраждат и дупе да ви е яко ако е така...а знаеш ли коя е една от последните операций на АСАЛА...името Абдуллах Чатлъ говори ли ти нещо...

    Коментиран от #42, #48

  • 40 Живееш с някакви илюзорни представи

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Нямащи нищо общо с действителността. Явно много те боли от нещо срамно което са ти сторили като невръстно момченце. Предполагам затова мразиш и баща си :)

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абдулах чатлъ

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Е ликвидиран от МИТ след като разбират, че е вербуван от българските служби. Иначе е ликвидирал доста ерменски кучета. Дори и сега като чуят името му кьопеците изпускат масло отзад.

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гос

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Живееш с някакви илюзорни представи":

    Истината винаги боли ....а ти по собствения си задник знаеш каква е болката ...сине на козар и саанска козичка...а като приятно отклонеие --знаеш ли Онасис как е направил първия си милион..сигурен съм че не знаеш-''опрашвал'' е богатите турци в Смирна....та не е лошо да си направиш един тест...може да си му наследник.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Поплачи си

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гос":

    Ще ти мине :)
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Абдулах чатлъ":

    Хахахаха....ами много добро разузнаване сме имали,след като с него е бил и Хюсеин Кочадак,шефа на полицията в Анкара....кой ще го вербува тоя неграмотник,след като на три пъти пъти прави безуспешни опити д взриви колата на Анри Папазян и Ара Торанян....стига до там че минира грешна кола,а не на Торанян...много си наивен ,ако мислиш че някой ще рискува след такива издънки да го вербува тоя нещастник..хаха...фейлетони...точно арменците ,заедно с кюрдите го очистиха,заради голямата му уста...
  • 48 ХАСАН

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Лидерите на Асала бяха избити от Сивите вълци като кучета

    Коментиран от #52

  • 49 ХАСАН

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Какво е това райсъвет? Повтаряш ми го постоянно...мен пък ме кефи че тая година ще намалеш с 60хиляди ..един град ще изчезне ,докато турците ще се увеличат с 800 хиляди ..половин София

    Коментиран от #58

  • 50 ХАСАН

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Сега ще видиш какво ще те направи-англосаксонеца..ще те направи на джендър нация

    Коментиран от #53

  • 51 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Не знам Онасис какво е опрашвал":

    Спомени,спомени....тогава ти не си бил жив и какво е било ,можеш само да предполагаш...а аз ,пиле курешиво те подкарвах с калаша като пребито куче за новото си име и на тебе ти бе едно леко и радостно на душата....и как се връщаше ,малко обиден от сънародниците си дето те имат за измет-нито си турчин с турците ,нито пък българин с българите..абе направо си си циганин ....искаш пак да се върнат онези години ли...нямаш проблеми,ще го уредим...пък нека дойде аскера да видим как ще ти помогне...
  • 52 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "ХАСАН":

    Да бе ...да знаеш че ти вярвам...тия ги разправяй на неграмотния помачор ,дето се подвизава тука...като е така ,защо пощръкляха в Анкара като чуха за арменските батальони в Хасеке...

    Коментиран от #54, #55

  • 53 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "ХАСАН":

    Ами той джендър експеримента тръгна от Турция (нали си чувал за Истанбулската конвенция и коя страна я подписа и ратифицира (прие ) ПЪРВА)...и явно е бил успешен...доколкото знам содомията е много разпространена точно сред чобаните из Анадола а не случайно мъжката любов е национален спорт ...И явно имаш опит с англосаксите (толкова години да си в тяхната сфера на влияние)...а след като предупреждаваш какво ни чака,значи знаеш и си изпитал на собствен гръб последствията,нали така...
  • 54 ХАСАН

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Подкарваше с калашника ама ви смачкахме диктаторския режим..разкатахме и икономика и-армия ...до такава степен че двама роми пребиват елитен български командос

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "ХАСАН":

    Видя ли край Дахук как бягат из бостаните пишман командосите и само петите им святкат ...казват че кюрдите там доста забогатели от старо желязо..малко се озорили ,докато нарежат турските танкове ...а в Хасеке колко турчак вече си остави кокалите...загубих им бройката...а в Куклен освен една циганка ,дето я ошамарили друго не видях

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Чавдар войвода

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "ХАСАН":

    Ще се увеличат, но кюрдите.
  • 59 KEMPER

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "Да бе, прав си, плячка е":

    Путин сега владее цяла турция ,на цената на един допотопен самолет.Евала му втори като него няма, удари в земята всички досегашни императори на Русия.
  • 60 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Куклен е поредното възстание на ромите..нещо като Чипровското....управляващите не могат да управляват по старому ,управляваните не искат ...ей ти социалистическа революция
Новини по държави: