Last news in Fakti

1 Май, 2012 12:26 990 0

Путин: Човек трябва повече да работи

  • владимир путин-
  • дмитрий медвед

"Човек трябва повече да работи!" - споделил премиерът Владимир Путин "рецепта си" ка успява да поддържа чудесна физическа форма въпреки напрегнатия си график.

Той заедно с настоящият държавен глава Дмитрий Медведев се включиха в шествие по повод 1 май, което събра около 120 000 души в Москва, по-малко от седмица преди встъпването в длъжност на Путин.

В началото на шествието полицията съобщи, че в него са се включили 120 000 души. То е организирано по призива на проправителствени синдикати и преминава по улица Тверская, основната артерия в центъра на Москва, водеща към Кремъл, съобщи прес службата на полицията в руската столица.

Путин и Медведев, които за първи път участват в шествие за 1 май, се присъединиха към тълпата на площад Манеж, в непосредствена близост до Кремъл, съобщиха руските телевизии. Шествието се провежда по-малко от седмица преди встъпването в длъжност на Владимир Путин на 7 май.

Той беше избран за президент с близо 64% от гласовете на избирателите на 4 март в резултат на спорни избори и въпреки голямото протестно движение.

След два мандата на президентския пост (от 2000 до 2008 г.) той напусна Кремъл, за да стане премиер, тъй като съгласно конституцията не можеше да се кандидатира за повече от два последователни мандата. Тогава той отстъпи президентския пост на своя подчинен Дмитрий Медведев, който тази година се отказа от поста си в полза на своя ментор. След встъпването в длъжност на Путин Медведев трябва да стане премиер.

Задържани са неколцина в първомайска проява в Санкт Петербург - членове на организацията "Славянски сили", защото издигнали антиправителствени лозунги. Преди началото на демонстрацията от други са иззети спрейове и ножове, съобщи градската полиция.

Вътрешното министерство съобщи за над 460 празнични прояви в 332 града, минали без сериозни правонарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА