Last news in Fakti

6 Май, 2019 20:46 2 054 1

Съдебна победа за Пучдемон

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • избори

Той може да се яви на изборите за Европейски парламент

Съдебна победа за Пучдемон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съд в Мадрид разреши на бившия премиер сепаратист на Каталуния Карлес Пучдемон, който живее в изгнание в Белгия, да се яви на изборите за Европейски парламент в испанска листа, въпреки че е издирван от властите на Испания, предадоха световните медии.

Съдът отмени решение на избирателната комисия и разреши на Пучдемон и двама членове на тогавашното му правителство, които също напуснаха Испания след провала на опита за отделяне на Каталуния през 2017 г., да се явят на изборите на 26 май.

Испания е издала заповед за задържане на тримата. Властта в Мадрид определи изборите в Каталуния за независимост за незаконни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бравос мучачас

    2 1 Отговор
    Браво ПИЧДЕМОН, животът е борба и борете се хора.
Новини по държави: