Last news in Fakti

9 Май, 2019 16:08 1 781 4

Макрон: ЕС има три ключови приоритета

  • еманюел макрон-
  • ес-
  • сибиу-
  • евроизбори

Лидерите трябва да дадат основание на гласоподавателите да изберат Европа, заяви френският президент

Макрон: ЕС има три ключови приоритета - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ЕС трябва да се заеме с три ключови приоритета - климат, гранична сигурност и икономика с поглед към бъдещето, докато гражданите се готвят да отидат до урните този месец, за да гласуват за или против европейския проект. Той каза това преди днешната среща на върха на ЕС в румънския град Сибиу, предаде ДПА.

"Над 400 милиона европейски граждани ще трябва да избират при много ясна алтернатива: искаме ли да продължим да градим заедно, евентуално по различен начин, правейки нещата по-добре, или искаме да разрушаваме, да разрушим Европа и да се върнем към национализма?", заяви Макрон.

"Според мен това е решаващ избор за следващите години", допълни той.

Френският гост изрази задоволство, че осем от държавите членки на ЕС подкрепят инициативата за климата, която той предложи за днешната среща на върха. Той изрази надежда и Германия да се присъедини към нея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тъп

    4 1 Отговор
    Трите приоритета са под давление на краварника и са:
    1.Ислямизация.
    2.Джендъризация.
    3.Малки конфликти по възможност за ескалиране голяма в 3-та световна и последна.
  • 3 Коректор

    4 2 Отговор
    По-точно - Икономика с поглед и към България!

    Коментиран от #4

  • 4 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коректор":

    Икономиката преди всичко глупако! Това е девиза с който спечели Буш. Тръмп спечели с подобен девиз. А, тоя нененормалник ми разправя за климатичните проблеми! Граничните проблеми можем да ги решим от раз ако искаме! Ама явно не искаме! Да му е...а п....та майчина!
Новини по държави: