Last news in Fakti

16 Май, 2019 14:53 3 081 5

Самолети удариха Йемен

  • йемен-
  • саудитска арабия-
  • самолети-
  • атака-
  • столица
Самолети удариха Йемен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бойни самолети на водената от судитците коалиция удариха контролираната от бунтовници хусити столица на Йемен, предаде БГНЕС.

Атаката срещу Сана е предприета два дни, след като бунтовниците поеха отговорност за удари с безпилотни самолети, които затвориха ключов нефтопровод в съседна Саудитска Арабия.

Свидетел на атаката съобщил пред Франс прес, че е чул силна експлозия в центъра на Сана. Телевизия „Ал-Масира“ на бунтовниците посочи като извършител „самолет на (водената от Саудитска Арабия) агресия“. Коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, води безмилостна война срещу йеменските бунтовници от март 2015 г. Основно контролираните от Рияд военни действия се изразяват в чести въздушни удари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПЕНКО

    13 1 Отговор
    КАК ТАКА 20 И НЯКОЛКО МИЛИОННА "САУДИТКА"- СЪБИРА КОАЛИЦИЯ -ЗА ДА ВОЮВА С 550 ХИЛАДИ ХУСИ - / И ТО САМО ЗАРАДИ ЕДНО ПРИСТАНИЩЕ -И ТО В ЗАЩИТА НА АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ И ТО НЯМА КОЙ ДА И ПОМОГНЕ !!!!!!!!!! /
  • 3 Точи и Меси

    13 1 Отговор
    Краварите що не казват че участват активно във войната срещу Йемен ? Срам ги е да признаят че удариха на камък срещу една шепа хора с оръжия от преди половин век ?!!...........Камарата на представителите на САЩ се присъедини към Сената и прокара мярка за прекратяване на американската военна намеса в Йемен....................Резолюцията е одобрена от 247 конгресмени срещи 175. Тя призовава президента Доналд Тръмп да изтегли американските сили от раздираната от война близкоизточна държава до 30 дни.
  • 4 Точи и Меси

    10 1 Отговор
    Бай доню от друга страна е доста войнствен . Явно без коалиция с други - не могат да се бият!...................Президентът на САЩ Донад Тръмп наложи вето върху приета от двете камари на Конгреса резолюция за спиране на военната подкрепа за коалицията в Йемен, оглавявана от Саудитска Арабия.....................................Той обвинява сенаторите в опит да ограничат конституционните му правомощия. По думите му, прекратяването на военната подкрепа за коалицията би се отразило негативно на външната политика на САЩ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.