Last news in Fakti

18 Май, 2019 11:25 3 552 40

Венецуела е готова да преговаря със САЩ

  • венецуела-
  • преговори-
  • сащ

Страната иска взаимно уважение

Венецуела е готова да преговаря със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Венецуела е склонна да преговаря със САЩ. Това заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, цитиран от „Спутник“.

Изявлението му беше разпространено от венецуелското външно министерство. САЩ вече призоваха международната общност да отговори на действията на правителството на венецуелския президент Николас Мадуро.

По-рано американските власти нахлуха във венцуелското посолство в САЩ. Мадуро вече е наредил повишаване на сигурността на посолството. Куба обяви, че протестира срещу нахлуването.

САЩ обявиха възраженията си срещу задържането на заместник – председателя на венецуелското народно събрание Едгар Самбрано. Според представители на страната това показва ескалирането на репресиите от страна на режима на Мадуро.

„Венецуела е готова да преговаря със САЩ, но при взаимно уважение“, заяви Ареаса.

В същото време Мадуро отправи критики към американското правителство, което спря полетите над страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    20 51 Отговор
    Веднага да се обяви ден на траур за всички русофилистици в България !!

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    21 18 Отговор
    Наред са аятоласите !!
  • 4 Каубойска кръчма разногледите русофили

    69 55 Отговор
    Поза партер на Мадуро пред ВЕЛИКИЯ КАУБОЙ. Започна да става забавно!!Искам най-умният измежду вас путинофилите да каже, кои други двама ще му клекнат така, давам лека подсказка - единия щял да купува някакви ракети, а другия щял пък да му ги продава??

    Коментиран от #8, #37, #40

  • 5 Ivan

    10 12 Отговор
    Michelle Obama da vi ebe.
  • 6 Като русбекистанците

    13 31 Отговор
    И тия много се ребчиха а сега дай да се уважаваме
  • 7 Западни приятели

    15 34 Отговор
    Путин не се репчи много, понеже знае че е следващият нарочен.
  • 8 кравешко гуйдо

    30 20 Отговор

    До коментар #4 от "Каубойска кръчма разногледите русофили":

    Венецуела е готова да преговаря със САЩ, но при взаимно уважение“................Чети правилно бе .....ЛЕШ пер !!

    Коментиран от #10

  • 9 Давид

    6 6 Отговор
    Тръмп и Путин си знаят работата . Това е новия ред .
  • 10 гост

    26 17 Отговор

    До коментар #8 от "кравешко гуйдо":

    А ти какво очакваш да каже - "то е ясно , че се надупваме , ама дайте за пред другите да не ни излагате много " ??? Май не помниш какви "удари" и "отговори" раздаваше Мъдурко само до вчера ??!!!

    Коментиран от #12

  • 11 СССРБарета

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Това е резултатът от руско-американските преговори Зеленский го изпратиха да преговаря в Москва а Мадуро може би ще преговаря с Вашингтон! Помпей пое големият руски... и вече има сделка бартер Украйна за Венецуела!

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Обективен

    11 18 Отговор

    До коментар #12 от "СССРБарета":

    Портите на Москва са порти на една кирпичена кочина.
  • 14 Само питам

    13 16 Отговор
    Защо венецеелските рубладжии винаги разкриват душата си пред медии от мръсната руска кочина?
  • 15 RUSKI debil

    15 22 Отговор

    До коментар #12 от "СССРБарета":

    Каква москва ,какви пет лева бе комунде ? Руската кочина е със световното влияние на малка Италия ,с икономиката на Индонезия ,със стандарта на живот на Ливан,а военно са вечно догонващи.Кой ще се съобразява с такива примитивни резаци ,без никакви възможности за каквото и да било ?? Истината е там ,че руската измет е длъжна да се съобразява с единствената суперсила в света ,която е САЩ и ЩЕ СЕ съобразяват ,ако не искат да бъдат приключени по бързата процедура !! Дори вашия вожд путъо хобита го каза ,че САЩ са единствената суперсила в света ,и руснацитен нямат проблем с това ,защото няма каков да направят !

    Коментиран от #20, #38

  • 16 Кенефен вестник !

    10 9 Отговор
    Глупости!
    Фейк !
    Четете РИА, ТАСС!
    Военните са въоръжени и чакат, това пише в нормалните медии, за никакви преговори не се пише !
  • 17 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    Значи по според теб да очакваме скоро нови избори в Украйна , Янукович президент и влизане на Украйна в евразийския съюз ???? Хахаххахах !!!! Щото във Венецуела точно това предстои , нови избори и завинаги забрана на думите социализъм и комунизъм !!!! Ако сделката ти е по-ниска цена на транзита през Украйна срещу главата на Мадурко , супер , да продължава със "сделките" Пътя , хахахах !!!!
  • 18 ссссссс

    13 11 Отговор
    Ще клекнат мадуровците.Къде ще ходят ? И ти да знаеш ,че като един един съюзник в лицето на Русия ,а той като чуе за САЩ пълни памперсите от страх и ти ще клекнеш.Нямат друг избор.
  • 19 Да да

    13 11 Отговор
    Котка и комунист падат по гръб, само когато са мъртви! Сега отново четем как те са победители с 8 долара заплати, щото искали уважение като ги опъват заднишката и как великата пРосия, остатък от разпадналия се СеСеСеРе е победител с 300 лв. МРЗ, а загубилите Литва, Естония и др. страдат с по 1000 евро заплати! Интересен ще е случая, когато след 10 год. заплатите в Украйна станат по-високи от руските. Тогава ще викат че живеят нещастно!
  • 20 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "RUSKI debil":

    Защо толкова си мераклия на американеца? Защо си винаги с силните на деня и статуквото?от робското съзнание ли??

    Коментиран от #24

  • 21 Близ Близ

    5 4 Отговор
    “Кочина “ вече взе да се изтърква , вложете малко въображение !
    Пренаредихте световният ред , а една дума да смените не ви идва наум !

    Коментиран от #23, #25

  • 22 ПЕНКО

    5 9 Отговор
    ВЕНЕЦУЕЛА ЩЕ ТРЯВА ДА СЕ РЕДИ НА "ОПАШКА" ,ЗАЩОТО САЩ ИМАТ ПРОБЛЕМ ЗА ПРЕГОВОРИ С ПОЧТИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ НА ЗЕМЯТА , А НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ЦРУ ХИТРЕЦИ И БИВШИ НАПАЛМАДЖИИ !!!!!
  • 23 RUSKI debil

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Близ Близ":

    То и соросойд се е изтъркало и няма никакъв смисъл ,както и половината незнаете защо го използвате ,ама закърнелите ви предателски мозъчета немогат да измислят друго нали ?
  • 24 RUSKI debil

    10 12 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Не глупости.Даже мога свободно да кажа ,че пет пари не давам за САЩ.Ти можеш ли да кажеш същото за руската кочина ,руосифлски резак ? Просто ми харесва как американците шибат такива резаци като тебе :)

    Коментиран от #30

  • 25 outlander

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Близ Близ":

    Следващото по-гадно нещо от свинската кочина е дворния кенеф на село, за това вече ще използвам етикет "дворен кенеф".
  • 26 Близ Близ

    2 2 Отговор
    ГЕНИАЛНО !
  • 27 Ани

    5 0 Отговор
    Всеки бабаит винаги си намира майстора.
  • 28 outlander

    3 5 Отговор
    Етикетът "соросоид" изобщо не ме притеснява, защото Джордж Сорос е предимно филантроп, финансист и философ. Финансовата спекулация, в която за първи път е обвинен, така наречената Черна сряда (16 септември 1992 г.), е срещу английската лира стерлинг, при която Сорос добавя към богатството си 1,1 милиарда долара, а Английската банка е принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система, оттам идва и прякорът му „човекът, който разори Английската банка“. При сходни обстоятелства, по време на азиатската финансова криза, Сорос бива обвинен в спекулация с малайзийската валутна единица, с което развитието на Малайзия е забавено с две години. Все пак той (Сорос) признава, че съвременната банкова и финансова система е вредна за развитието на по-бедните страни. Като начало на благотворителната му дейност се сочи 1979 г. с програма за стипендии на африкански студенти в колеж в Южна Африка. Освен това Сорос е известен и с активната си подкрепа за легализация на марихуаната. Той е и един от първите крупни инвеститори в българската софтуерна индустрия след падането на комунизма. С политическа подкрепа през 1998 г. Сорос инициира създаването на Рила Солюшънс, една от първите частни софтуерни компании в страната, които работят по аутсорсинг проекти за чужбина. От момента на забогатяването му, множество конспиративни теории за Джордж Сорос биват създадени и популяризирани. В същността си те са критични, особено спрямо пресечните точки между политическите му

    Коментиран от #31

  • 29 outlander

    1 1 Отговор
    В същността си те са критични, особено спрямо пресечните точки между политическите му възгледи и филантропската му дейност, от там се пръква и етикетът "соросизъм", а поддръжниците му биват наречени "соросоиди".
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "outlander":

    Сорос е върха на айсберга ...осветения ...но айсберга има голяма част под вода...това са 12 фамилии които контролират и искат да контролират света ..финанси,оръжие,наркотици,енергия....те диктуват темповете на развитие на технологията ,медицината и др.... и всеки който не се подчини на ” матрицата ” е обвиняван в дикатура и др

    Коментиран от #32

  • 32 RUSKI debil

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Параноята от некачествения турски херойн те е подгонила пич.Разтягаш някакви лукуми ,за да оправдаеш тая простотия със Сорос.Май си невменяем.
  • 33 Хасан

    0 3 Отговор
    Чети повече ...и не само на български ..и не симо това което ти поднася официалната медия ...откакто пиша тука колко пъти са ми драскали колата,пукат гума,чупят огледало ...следят ме

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бачо Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "дада":

    Ника на кирилица, мозъчните пръдни на маймуница... Защо въобще си въобразяваш, че някой ще ти чете коментара...
  • 36 outlander

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Гледай си овцете и наргилето и не ни разправяй да четеме, защото конспиративни теории всеки може да си измисля. Ако твърдиш, че е така, както твърдиш, че е, подкрепи твърденията си с документи, а не само да скрибуцаш като прояден от дървояди Страдивариус.
  • 37 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Каубойска кръчма разногледите русофили":

    Аз знам едни дето са разтворили бузките на целия БГ данъкоплатец. Ама там става дума за самолети.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 чичко Сам

    0 0 Отговор
    Мадурко да преговаря с Русбекистан защо иска САЩ
  • 40 Вимпел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Каубойска кръчма разногледите русофили":

    Хахахаха палячооооуу палячо