Last news in Fakti

6 Май, 2012 09:35 657 0

Започнаха изборите в Сърбия

  • сърбия-
  • избори-
  • белград

Днес има избори и във Франция и в Гърция, както и в Армения

Започнаха изборите в Сърбия - 1
Белград

В 7 ч. сутринта в Сърбия започнаха общи избори, на които ще премерят сили лагерът на досегашния проевропейски президент Борис Тадич и на неговия противник националист Томислав Николич, предаде БГНЕС.

Изборите ще покажат кой от двамата е успял да убеди 6,7 милиона сръбски избиратели, че е способен да изведе страната от стопанския застой, в който е изпаднала. И двата лагера подкрепят сближаването на Сърбия с Европейския съюз.

Резултатите от последните анкети показват, че Тадич и формациите, групирани около неговата Демократическа партия, както и консервативният лагер на Николич начело с неговата Сръбска прогресивна партия могат да се надяват на подкрепа от около 30% от избирателите.

Тадич и Николич ще се срещнат на втори тур на президентските избори на 20 май, когато се очаква Тадич да спечели.

Никоя от двете формации няма да може сама да сформира управляващо мнозинство и социалистите на сегашния министър на вътрешните работи Ивица Дачич пак ще играят ролята на балансьор както след изборите през 2008 г.

Очаква се партията на Дачич отново да подкрепи Тадич при сформиране на правителство.

Изборните секции ще приключат работа в 20 ч. Първите неофициални резултати се чакат час и половина по-късно.

Днес има избори и във Франция и в Гърция, както и в Армения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА