Last news in Fakti

21 Май, 2019 09:39 3 257 29

Европа отказва да плати за руски петрол

  • русия-
  • петрол-
  • европа

Европейски компании искат компенсации

Европа отказва да плати за руски петрол - 1
Снимка: Shutterstock

Водещи европейски компании отказват да платят за некачествения руски петрол, съобщи „Новие известия“.

Скандалът със замърсения петрол започна през миналия месец. Първоначално от такъв се оплака Беларус, а след това и Полша.

Това наложи временното прекратяване на доставки на руски петрол за някои държави. Самият руски президент Владимир Путин призна, че това е нанесло петно върху търговския имидж на страната му.

Сега компаниите Total и Eni отказват да платят за получения петрол. От там искат и компенсации за нанесените щети. Европейски представители заявиха, че европейски компании няма да плащат за некачествени доставки.

От Русия обявиха, че първо трябва да се изчистят задълженията на вносителите, преди да започнат разговори за компенсации.

Смята се, че петролът може да е бил замърсен умишлено. Експерти вече водят разследване по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ккгхф

    27 18 Отговор
    Който плаща той поръчва музиката.На рашките като не им харесва да си намерят друг пазар, нали са много велики!?Хахахаха!
  • 3 Хрониките на Евразия

    22 9 Отговор
    Днес Украйна спря подаването на петрол, поради задръстен петролопровод със замърсен петрол.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 outlander

    15 18 Отговор
    Самият ботоксов монголоиден президент, с платформи, призна, че това е нанесло петно върху страната му. Петното съществува от самото начало на появата на това стадно подобие на държава - руслямистан. Компенсации и санкции до дупка, докато с лай и вой "дайте хляб!" почнат пак да се редят с купички в муцуните пред Вашингтон.

    Коментиран от #8

  • 7 Бесен Язовец

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    То на краварите петрола па много убав бе украинче !....................
    ........................
    .......................Качеството - основен проблем за американската петролна индустрия !!!....Две петролни рафинерии в Южна Корея са отказали петролни товари.Именно качеството може да се окаже най-големият проблем за американските петролни производители........Този проблем може да стане наистина сериозен и да подкопае конкурентоспособността на американския петрол в пазарната битка за по-голям дял в Азия с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

    Коментиран от #13

  • 8 СссереМ

    13 8 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    Признава - за разлика от перчема дето не признава проблемите с петрола от обора !

    Коментиран от #10

  • 9 СссереМ

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer":

    Кажи нещо за некачествения петрол на краварите ?...Качеството - основен проблем за американската петролна индустрия............Преминавайки през толкова много тръби, петролът се замърсява от различни нежелани субстанции, в това число и от препарати за почистване на вътрешността на съоръженията.

    Най-тревожни за рафинериите са група вещества, наречени оксигенати.................На всичкото отгоре подобни замърсители могат да окажат негативно влияние и върху самото оборудване на рафинериите......................Тези фактори стоят зад решението на SK Innovation и Hyundai Oilbank да отменат доставките на американски петрол, превръщайки това в проблем, който за момента не може да бъде решен.

    Коментиран от #15

  • 10 outlander

    14 10 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Прав си, руслямистан е свински обор, нарича се още кочина.
  • 11 Каубойска кръчма озадачените русофили

    16 8 Отговор
    От известно време влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам в русофоб и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофили" или "проруски" настроени /ако щете "любители" на Русия/, човек постепенно се отвращава от Русия, дори да е чист руснак и да работи в руско представителство в България. Става до такава степен русофоб, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си руснаци на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си руснаци и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русофили" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' руснак с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си руснаци. Та питам се, дали тези ''русофили'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу Русия, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофили'' по хитър начин ни отвращават от Русия?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофили'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна. За всеки случай, ако искате и вие да не станете русофоб, лечението е просто, не четете коментарите под статиите. Иначе сайта е прекрасен, с демократично настроени журналисти и нещата се представят от р

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Рошко

    6 7 Отговор
    Щом минава през Украйна ,да инспектират украинското трасе ,я па ше му стиска ли на някой .,май ше има шамари за блядовете
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Питин

    9 9 Отговор
    Ами откъде ще го вземем бе икономистите? Европа е енергийно зависима . Сигурно с тръба от Марс ?
    Айде сега - пратете ме в “ русофилистичната кочина” но поне пиша реални неща , без да ми дреме за Руснаците !На теб и на наща смешна държавица ли Неустойка да платят ?
    Кой не ни хвана , той не си изтри Д_пето с НАС ! Вие “Раша “ не я мислете , те пазар ще си намерят , а ние ще си плащаме най - скъпият ток в европа , ще
    “Сваляме “ правителства ,а такива професори като Вас ще определят световният ред ,а дядо ми живее с по 1 кисело мляко на ден !

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалист

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ще ги платят разбира се - къде ще отидат. Проблем ще е и извозването обратно на огромното количество замърсен петрол който за нищо не става. КОЙ ЩЕ ПЛАЩА??? КЪДЕ ЩЕ СЕ СЪХРАНЯВА? Поредната пиянска изцепка на орките...
  • 17 Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    Има истина в това което си написал с изключение на това че сайта е "прекрасен"...
  • 18 За тия от коневръза

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    Ами що не ходиш тогава във Фактор бе ?!! Няма да си задаваш въпроси и ще ходиш с вечно приповдигнато настроение !! Иво сороса знае каква информация да дава за такива като тебе !!!

    Коментиран от #22

  • 19 Реалист

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer":

    Най-лошото е че сега сигурно ще го набутат на Нефтохима и хлорта и сярата ще ги дишат в Бургас и Черноморието. Отделно вероятно ще скапят съоръженията. Но няма как Алекперов от Лукойл да откаже на джуджето с ботокса. трябва ние да сме внимателни - в нета имаше някъде имената на 6-те танккера пълни с хлорния петрол ДА НЕ ГИ ВИДИМ В БУРГАС НА ПРИСТАНИЩЕТО.
  • 20 Грух

    4 4 Отговор
    Г-н Стойчев е пристрастен и внушава евтина пропаганда, както обикновено.
    Интересно, кои са му спонсорите на Запад...
  • 21 Хрониките на Евразия

    6 3 Отговор
    Замърсеният петрол искаха да го пробутат на китайците, но не им мина номера.
    Загубите на руските петролни фирми на ден са 80 милиона долара.
    За да избият тези загуби увеличиха досравките на петрол за САЩ..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СссереМ

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Абе трол,азиатските пазари не искат американския петрол поради една причина-прекалено високото му качество и респективно високата му цена която е около 40 процента по висока от сорт Брент (добиван в северно море и арабските страни),а сорт Урал (сети се къде се добива) по принцип е най-евтин и съответно некачествен,и освен да тролиш и спамиш с бюлетини 18 вземи се образовай малко,жалки червени тролчета.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    А бе те щото руския петрол сега много го искат, на никой не му трябва черна рядка течност, разредена с магарешка пикня.
  • 25 Гъзпромнефт

    13 3 Отговор
    Трябва да се забрани със закон руски петрол да влиза в Европа И без това е най некачествения в света
  • 26 Да да

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Питин":

    Тавариш, знаеш ли колко е цената на тока в Германия? Цената на тока в Италия, Испания, Холандия, Белгия, Словения, Гърция, че даже и в Румъния? Най-скъпа ни е цената на петрола който плащаме. Дядо ти на каква диета е или живее в пРосия? На кой ги дрънкаш тия глупости. При Станишев пенсиите бяха 130 лв., явно тогава е живеел с половин кофичка! А сега се сетих и как живеехме при великия Жан Виденов с 15-20 долара на месец. Смятай във Венецуела след двойното увеличение на доходите живеят с 8 долара!
  • 27 Да да

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Петрол сорт Урал е с около 5 до 10 долара над Брент, а лекия американски е с толкова по-евтин. Освен това САЩ са най-големия производител на петрол в света, скоро и най-големия износител
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    1 0 Отговор
    Охраната на газо и нефто проводи е много сигурна никои не пипатам.Единприятел ми расправя в авто сервиза дошъл украинец и се заговорили за воината в домбас ,и тои му расправял че се е бил там .Вика отстрани на фронтовата линия минава магистрален газопровод обаче никои не смее да стреля по него нито ние нито сепаратистите не заштото може да гръмне а заштото идват едни военни без обозначителни знаци и избиват всички в радиу от десет километра без значение какъв си украинец или руснак.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания