Last news in Fakti

21 Май, 2019 18:32 2 062 35

Три милиона венецуелци са избягали от Мадуро

  • венецуела-
  • бягство-
  • николас мадуро-
  • избягали-
  • оон-
  • милиони

Бягство заради катастрофалната икономическа ситуация

Три милиона венецуелци са избягали от Мадуро - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Три милиона души са напуснали Венецуела от 2015 година насам, бягайки от тежката икономическа и политическа криза в страната, съобщи днес ООН, предаде AFP.

"Всеки ден виждаме средно между 3000 и 5000 души, които напускат Венецуела", заяви говорителката на Върховния комисариат на ООН за бежанците Лиз Тросел пред журналисти в Женева. "Има около 3 милиона души, които са напуснали Венецуела от 2015 г.", добави Тросел.

Върховният комисариат смята, че общо 3,7 милиона венецуелци са в чужбина, като 700 000 са емигрирали преди 2015 г. В края на миналата година около 460 000 венецуелци са кандидатствали за убежище, главно в съседните латиноамерикански държави. Около 1,4 милиона са получили различни разрешения или визи - например хуманитарни или работни визи, за да останат законно в приемащите ги страни в региона.

Според Тросел мнозинството от бежанците се нуждаят от системата за международна защита, заради влошаването на политическото, икономическото и хуманитарното положение и на ситуацията със човешките права във Венецуела. "Това се дължи на заплахи за живота, сигурността и свободата им, поради обстоятелства, които сериозно нарушават обществения ред във Венецуела", подчерта Тросел.

Върховният комисариат за бежанците призовава държавите да гарантират, че венецуелците, независимо от правния им статут, няма да бъдат експулсирани или насилствено върнати във Венецуела. Масовата емиграция на венецуелци, бягащи от катастрофалната икономическа ситуация, е смятана от ООН за най-масовото разселване на хора в най-новата история на Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    38 17 Отговор
    "Три милиона венецуелци са избягали" са избягали заради санкциите на краварите! :(

    Коментиран от #5

  • 2 TтТ

    17 24 Отговор
    Добро утро “социалисти”!
  • 3 БКП ТВ HD

    38 13 Отговор
    А колко българи напуснаха родината заради ГРОБ и Краварите!

    Коментиран от #12, #20, #30

  • 4 Накратко казано

    28 14 Отговор
    Катастрофата вьв Венецуела е дело на САЩ.А Мадуро има най-малката вина.Стар амерски сценарии-душат сьс санкции някоя дьржава-започва икономически проблеми в нея-и неудобната за САЩ власт се обявява за диктатура.А това отваря вьзможност за пряка американска военна намеса там-и после безплатни нефт и ресурси.

    Коментиран от #7, #31

  • 5 гост

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Страната с "най-големи запаси на петрол" не може да осигури бензин по бензиностанциите , както и ток и вода , да не говорим за тоалетна хартия !!!!!!!!!! Обаче по-важния въпрос , при БВП от 333 МИЛИАРДА за миналата година , НЕ МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ няма и 32 милиона жители !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Е нема такива крадци и некадърници като комунистите и няма да има никога !!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 6 Лъжете

    25 8 Отговор
    Първо са лного по малко и при държава от38 милиона нормално е. А от бг. 7 милиона избягаха 2 милиона сравнете и помислете нашите диктатори до къде ни докараха.
  • 7 гост

    12 15 Отговор

    До коментар #4 от "Накратко казано":

    Ти обясни първо къде отиват СЕГАШНИТЕ ресурси ??????!!!!!!!!!! Как така на "загрижения" мадурко не му стигат 340 МИЛИАРДА за да нахрани 32 милиона души , да не говорим поне ток да им осигури !!!!! И за това му пречат "краварите" , а ???? Хахахаххаха !!!!!!
  • 8 ruski debil

    15 18 Отговор
    Идва му времето и на това диктаторче мадурко.Няма багане.Мадуро и рушняците са сами срещу света ,а дните им са преброени.
  • 9 Америка е кочина

    13 8 Отговор
    нещо като Украйна и нейните загуби от 75 милиарда за няколко години конфликт! само че Украйна загуби и територия и население което бяга масово!
  • 10 СССРБарета

    15 6 Отговор
    Хей кравари що не кажете нещо за украинската икономика! украинската гривна се срина! Украйна се превърна в донорска държава а само преди няколко преди да бъде подмамена от краварника беше домакин на Европейско първенство по футбол!
  • 11 Бачо Киро

    20 7 Отговор
    От 32 милиона във Венецуела, били избягали 3, щото бил диктатор. От 9 милиона в България по времето на демокрацията също избягаха 3 милиона. Какъв е изводът?

    Коментиран от #13, #17

  • 12 пак

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    3 милиона ,ама от 8
  • 13 Димитър

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    Изводът е,че IQ-то ти надвишава номера на обувките ти.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рубладжийче

    12 12 Отговор
    Навсякъде, където се водят по руски акъл има, глад, безредици, хаос и мизерия.
  • 16 843

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Мухи няма по-долни от капиталистите САЩ, комунистите са цвете пред тях! Цели държави унищожиха САЩ и измряха цивилни хора зареади капиталистите САЩ, благодарение на тях е случващото се във Венецуела, защото са богата държава на петрол и не искаха повече да са обвързани с щатският долар. Чети така ще изглеждаш по-малко малоумен!

    Коментиран от #26

  • 17 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    То ако бяха отворени границите до 89 година,тогава щеше да видиш бягане ,ама де ,като по границата се стреляше.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Каубойска кръчма обнадеждените русофили

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "Стар пеперуд":

    Опитваш се да ме провокираш соросоиден младежо, но не вървиш много, защото аз съм руски гражданин работещ в България от 17 години като представител на бизнес, а не ''русофил'' като тебе /нали схващаш каква е разликата/?? А и ние руснаците не сме гейове като вас българите ''русофили'', нито тези в Русия, нито ние зад граница.. Мога и да изкарам някоя хилядарка от тебе, ако успеешш да събереш, за да се басираме и да отидеме с тебе до руското посолство /в присъствието на нотариус/ и да видим кой до къде ще бъде допуснат и да ти взема паричките :)Със сигурност няма да бъдеш допуснат защото там гейове не пускат:)
  • 20 ПКБ

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    Какъв "гроб" и какви крава и те бъркат тебе? Знаеш ли колко народ напусна Бг след 10 ноември 1989, след като отвориха границите комунягите? Цели семейства(млади при това) заедно с децата. И по телевизията даваха репортажи.... ама откъде ще го знаеш това, като говориш наизуст.
  • 21 раята

    7 2 Отговор
    При население 32 милиона за Венецуела , избягали три , при нас население 7милиона ....избегаха 2 милиона ............значи тук си "ЖИВЕЕМ" ОК ... браво Боко , матриала е ....доволен !!!!!!

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 цру

    5 3 Отговор
    ДОБРЕ са си венецуелцити ……..какво искат - 9 $ заплата ! ……..а ако им пратиме - Виденов и Р.Гечев …...ще се озъбят ….с 3 $ ...както ние 96 год- ! …...Май е бил прав ген. Пиночет като е казал - / УБИЙ КОМУНИСТ - спаси страната си ...спаси и света / !
  • 24 Тръмп

    4 4 Отговор
    Не само хората,но и златото "избяга" от комуноидния режим на Путин-Мъдуро!!!:):):)
  • 25 Тръмп

    4 4 Отговор
    Венецуелец създаде ОПЕК навремето за да изнудват Европа и САЩ,а сега си плащат за зулумите!!!:):):)
  • 26 Rado

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "843":

    Твоя прочит: И нашите управляващи са много гадни, на Арабаджиеви им конфискуваха милиони от кутиите им за обувки, ако бяха комунистите щяха да си им ги оставят на хорицата да си построят още един хотел.
  • 27 Тръмп

    0 5 Отговор
    Тук вече пише и шефа на руските комуноидни тролове,който играе ролята на добрия болшевик!!!:):):)Сорос е комунист и соросоидите са на заплащане от КГБ!!!:):):)
  • 28 Тръмп

    1 4 Отговор
    Паралелните структури на Сорос и Путин по света вече се задъхват финансово да саботират Правителствата и Държавите!!!:):):) Вашият пъклен план е разкрит и Истината ще ви унищожи!!!:):):)
  • 29 някой си там някъде

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "раята":

    Избягаха от БГ два милиона само откакто Боко е на власт, а реално
    колко са избягали, който не ги лови стъкмистиката никой не знае щом
    само парите, който пращат част от гастербайтерите са седем цифрени числа.
  • 30 ТтТ

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    Колко умньо?
  • 31 ТтТ

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Накратко казано":

    На соц ракета, космоса му пречи!
  • 32 Гледач

    2 1 Отговор
    Ако спечели ЧОКЕКА на САЩ гойдо. Във ВЕНЕЦУЕЛА ще се съкрати населението с 35 %до 40% а това ще са около 10 МИЛИОНА.Само да го знаете. Както стана в България и др.страни от източния блок
  • 33 Есенин на троловете

    1 0 Отговор
    Защо имам чувството че избягалите са вече повече от официалната бройка на населението??Дали не последва развод между Мъдурко и Жужи, та клекна в поза партер на Великия Каубой за преговори?? Силните икономически и ракетни връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)
  • 34 бббббб

    1 0 Отговор
    Хахаха Венецуела е 32 милиона население .С тия три милиона по -малко няма да усетят липсата им. За разлика от нас ,които от 9 милиона Тиквата изгони 2-милиона .Какво е съотношението в проценти между нас и тях !?!?!?
  • 35 snail

    0 0 Отговор
    Е че какво толкова. То и от България избягаха три - ама на някой пука ли му! Зареваки за Венецуела - вижте нашата родна картинка и тогава пишете и ревете за другите!