29 Май, 2019 12:04 1 324 12

Немцов не може да е убит без одобрението на властите

  • борис немцов-
  • убийство-
  • русия

Официалната версия е основана на сериозни грешки при разследването

Немцов не може да е убит без одобрението на властите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа призова Русия да възобнови разследването на убийството на Борис Немцов, предаде радио "Свободна Европа".

В доклад по случая, подготвен от члена на литовската делегация Емануелис Зингерис, се казва, че истината за убийството на опозиционния политик и досега не е установена. Посочва се, че по делото не са разгледани записи от камерите за видеонаблюдение и не са били разпитани някои очевидци на убийството.

От ПАСЕ констатират и противоречия в показанията на основни свидетели, а също и нарушения в съдопроизводството. Наред с това от ПАСЕ подчертават, че изпълнителите на убийството не биха могли да го извършат без директни указания или одобрение от страна на властите.

В доклада се констатира, че отговорността за провала на разследването и липсата на доверие към делото е на шефа на Следствената комисия на Русия - Александър Бастрикин, и заместник-главния прокурор Виктор Грин, пише News.bg.

В документа се казва още, че официалната версия, присъстваща в присъдата, е основана на сериозни грешки при разследването и съдопроизводството. Опозиционерът Борис Немцов беше убит до стените на Кремъл на 27 февруари 2015 г. По делото за убийство са осъдени петима предполагаеми извършители. Поръчителите така и не са установени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 6 Отговор
    Глупости!
  • 2 Реалист

    8 8 Отговор
    ботокса пути, джуджето с налъмите, ще остане в историята като кръвожадно изчадие избиващо инакомислещите. Има възмездие и най-вероятно то ще се стовари върху децата му и кабаева след оттеглянето му от тоя свят.

    Коментиран от #11

  • 3 Бай хой

    6 4 Отговор
    Неееее, не, не и не. Пасе не са способни на хибридни атаки. Литовския им гуру не трябва да се занимава с проблемите на ЕС и Литва. И никога не би се подчинил и изпълнил поръчка на зловещото ЦРУ.
  • 4 Много бял

    5 4 Отговор
    Всички противници на Путин са мъртви.Без Ходорковски.Журналисти, политици говорещи и пишещи срещу плашипутарника са във вечните ловни полета.И неговия час ще дойде.След години ще пишат добро само за първият му мандат.Другите 3 и половина(половината е за другия плашипутарник медведеВВ)нарочно с малка буква в началото, ще го сравняват като другите световно известни изчадия на злото.16 години само назад,прогрес нет.

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Много бял":

    Тоя елцински палячо е бил толкова противник на Путин, колкото зеленский днес, е противник на коломойски.
    Е да, лишиха го от безрезервния достъп до благата и касичката, а той е свикнал на широко - 30 жени, 45 деца, десетки любовници.. Заборчнял завалийката, чечнците са го очистили поръчково, не есвикнал да връща, а само да харчи. Това е цялата му опоциционна дейност ...
  • 6 А,де ...

    4 0 Отговор
    Емануелис Зингерис да подготви доклад и за 'инфарктите' на Танов и Бирата.
  • 7 ЗайоБайо

    4 1 Отговор
    Въпрос: Приятелката на Немцов(Ана Дурицкая-украинка), която е била с него в момента на убийството е оставена жива. Убиецът не е елиминирал най-опасния свидетел, който е видял лицето му и може да го идентифицира. Тя е още жива, интересно. Защо?
    За укрите един мъртъв Немцов е имал повече стойност от един жив. Те са си го окютали

    Коментиран от #10

  • 8 Така е

    0 1 Отговор
    Да е жиф и здраф! Най-важното е да не се ядосваш!
  • 9 луди жаби

    1 1 Отговор
    ПАСЕ не пасе трева, драги ми соросмехуркОвци. Няма как ПАСЕ да говори така. Може членове на ПАСЕ от балтайските джуджета, плоша и украна да изразяват свое мнение. Останалото е фейк нюз.
  • 10 Сирил

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЗайоБайо":

    Чел съм и по- тъпи коментари но този е спуснат от Кремъл.Винаги има риби ,които се хващат на въдицата.В Русия за 20 години има над 170 политически убийства.....и всичките са извършени от украинци ,американци ,англичани и марсианци само не от руснаци.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАМЕК

    0 1 Отговор
    Поръчителите са ясни като бял ден. По ботокса ще ги познаете.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания