Last news in Fakti

30 Май, 2019 14:33 2 992 19

Трябва ни твърд удар срещу Иран

  • ибрахим асаф-
  • иран-
  • персийски залив-
  • саудитска арабия-
  • хуси

Техеран отрича да е замесен в нападенията срещу плавателни съдове край бреговете на Обединените арабски емирства

Трябва ни твърд удар срещу Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитският министър на външните работи Ибрахим Асаф заяви, че мюсюлманските страни трябва да реагират на приписваните на Иран неотдавнашни атаки с "всички средства на силата и твърдостта", предаде АР.

Асаф каза това на заседание на външните министри на 57-членната Организация за ислямско сътрудничество в Джеда, предхождащо поредица срещи на върха в кралството.

Саудитският първи дипломат заяви, че предполагаемият саботаж на плавателни съдове край бреговете на Обединените арабски емирства и нападението с дрон на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси срещу саудитски петролопровод изискват регионът "да положи повече усилия, за да противодейства на терористичните актове на екстремистки и терористични групировки".

Иран отрече да е замесен в нападенията, извършени на фона на покачилото се напрежение между Техеран и САЩ.

"Трябва да се изправим срещу това с всички средства на силата и твърдостта", добави Асаф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти милиционер

    14 3 Отговор
    Тия саудитски жидове не спонсорираха ли Ислямска държава в Сирия(враг номер 1 на т.нар. "израел")?

    Коментиран от #12

  • 4 ЪРП

    13 3 Отговор
    КРАВАРОПИТЕЦИТЕ НАСЪСКВАТ САУДИТЦИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА С ИРАН, НО ПАК СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА БЕЗ КРЪЧМАРЯ (РУСИЯ) , КОЙТО КРЪЧМАР СИ ПАРТНИРА С ИРАН И МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ПЕТРОЛНИТЕ ЗАЛЕЖИ НА САУДИТЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ РУСКА СОБСТВЕНОСТ, АКО СЕ ОБЪРКАТ И НАПАДНАТ ИРАНЦИТЕ!!!!!!!
  • 5 onq s konq

    2 13 Отговор
    Ще обясня специално за червените папурчета:Стане ли патакламата,САЩ и съюзниците от НАТО в региона ще нанесат ПАРАЛИЗИРАЩ РАКЕТЕН УДАР ОТ фЛОТА И САВОЛЕТИТЕ СИ на Иран,след което ще бъдат пуснати ордите Кашици на Саудитска арабия и "още некои съседи" да прочистят останките от режима,които продължават да упорстват.По тоя начин не е трудно да се заключи,че и КОСЪМ ОТ ГЛАВИТЕ НА АМЕР. ВОЙНИЦИ НЯМА ДА ПАДНЕ.

    Коментиран от #7

  • 6 !!!!!

    7 0 Отговор
    А бе 🏇, на каква трева си?
  • 7 Жхх ъх

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Проследи войната в Йемен,твоите кашици са затънали здраво там

    Коментиран от #10

  • 8 Тръмп

    3 7 Отговор
    Аятолаха използва името на Аллах за терористични цели,а това се наказва от Горе и Долу!!!:):):)
  • 9 Какви кашици от

    6 3 Отговор
    Саудитска Арабия и съседи, бе? Тия сами не могат сандалите да си закопчаят. А вече и експертизата в камиловъдтсвото са я загубили.
  • 10 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Жхх ъх":

    В Йемен се води гражданска война , умньо , и там редовна саудитска армия НЯМА !!!!! Просто иранците финансират едните , а саудитците другите , но най-сериозната военна техника е пикап с картечница или най-много гранатомет !!! Ако си въобразяваш , че е същото , спомни си редовната милионна армия на Садам с танкове , самолети , хеликоптери , ракети и каквото още се сетиш !!! И колко издържа същата !!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Не , помним наистина парализиращия удар по Кувейт и Ирак и прехвалената армия на Садам , която между другото правеше иранската на луда калинка преди това !!! И това беше с техника от преди 20 години , представи си сега !!!

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А Корея и Виетнам помниш ли? Или колиничилите морски пехотинци от us army пред Иранската национална гвардия.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Честно , това ли успя да измислиш , хахаххахах !!!! И това ти е надеждата за аятоласите ??? Пет човека , предали се пред 500 , за да няма повод за война и които знаят , че след това ще ги пуснат , както и стана !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Последно измислил ли съм си го или е станало наистина? Тюлените на колене, пред врага. Истински US рамбовци.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 dsсса

    0 1 Отговор
    История позната още от 15 февруари 1898 година, когато американците си взривяват крайцера Меин, за да обвинят Испания и да я изгонят от Куба. Впечатляващото е, че от малоценните матроси загиват 266, а ценните хора - капитана и офицерите оцеляват.
  • 19 Относно войната с Ирак

    0 1 Отговор
    Саддам очевидно реши да не жертва живота на много хиляди иракчани. А дали онзи, който показваха по телевизията наистина е бил той или добре гримиран треторазряден актьор, малцина знаят. В една война първа жертва е истината. Руски сайт беше писал за две съобщения на американска информационна агенция.
    1. "20 самолета Ф117 излетяха за удари по цели в Ирак".
    2. "Двата самолета Ф117 се прибраха в базата".
    Наистина ли американците са загубили за един ден 18 Ф117, стелт? Факт е, че изведнъж този модел самолет беше бракуван. Това е най-кратко използвания боен самолет на американците. И не е вярно, че са го бракували, защото вече използват Ф22. Ф22 е много по-близък по функции до Ф15, отколкото до Ф117. А Ф15 още си лети.