Last news in Fakti

2 Юни, 2019 09:38 5 782 4

Ето какво е условието на Иран, за да преговаря с Тръмп

  • иран-
  • сащ-
  • преговори-
  • хасан рухани-
  • доналд тръмп-
  • заповеди

Иран иска уважение, а не заповеди

Ето какво е условието на Иран, за да преговаря с Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран ще преговаря със САЩ само при условия на взаимно уважение и в рамките на международното право, заяви иранският президент Хасан Рухани, цитиран от AFP.

"Ние сме хора на разума и на преговорите, но само и единствено ако седим на масата на преговорите при условия на взаимно уважение и в рамките на международното право, а не когато преговорите са вследствие на заповед", изтъкна иранският президент, намеквайки за американския президент Доналд Тръмп.

"Ние показахме до този момент, че няма да се подчиним на една тиранична власт", добави Рухани. Напрежението между Иран Съединените щати не спира да се засилва след едностранното изтегляне на Съединените щати през май миналата година от сключеното през 2015 г. иранско ядрено споразумение. Вашингтон отново въведе икономически санкции срещу Техеран, който от своя страна обяви в началото на миналия месец, че спира да изпълнява част от поетите по споразумението задължения.

След като изпрати в началото на миналия месец самолетоносач и бомбардировачи Б-52 в Персийския залив, правителството на президента Тръмп обяви, че ще разположи 1500 допълнителни войници в Близкия изток, изтъквайки като причина заплахата от Иран за американските интереси в региона. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп, който води кампания на "максимален натиск" срещу Иран, въпреки това заяви в понеделник, че Съединените щати не целят смяна на режима в Иран.

"Това, което искаме ние, е липсата на ядрени оръжия. По никакъв начин не искам да вредя на Иран", каза още Тръмп. Рухани на няколко пъти заяви, че няма да има преговори със Съединените щати, ако Вашингтон не отмени икономическите санкции срещу Техеран и не стане отново страна по иранското ядрено споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Аркадашиан

    38 7 Отговор
    Сащ да се разоражат, ядрено и тогава да искат преговори.
  • 2 СссереМ

    13 28 Отговор
    Почнаха да им омекват кълките,разчитаха че просия ще ги защити ама се видя че джуджето се скри в дупката.

    Коментиран от #3

  • 3 Не толкова умно комунде,даже хич

    12 16 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Той червеният джуджак ша прави алианс със джуджака ракета,оня сирииски жираф и иранският тюрбан.Ще се казват АУТСАЙДЕРИТЕ

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Не толкова умно комунде,даже хич":

    Забрави и султан Ернасран !!