Last news in Fakti

31 Май, 2019 08:56 4 024 30

Русия отказа да продаде ракети на Иран

  • иран-
  • русия-
  • с-400-
  • ракети-
  • оае

В Москва твърдят, че продажбата на системи С-400 на Техеран ще допринесе за увеличаване на напрежението в Близкия изток

Русия отказа да продаде ракети на Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е отхвърлила искането на Иран за закупуване на системи за противоракетна отбрана С-400 заради опасения, че продажбата ще допринесе за увеличаване на напрежението в Близкия изток, предава Блумбърг, като се позовава на информирани източници.

Искането на Техеран е отхвърлено от президента на Руската федерация Владимир Путин, разкриват пожелалите анонимност източници на агенцията. Припомня се, че иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф посети Москва на 7 май.

Външнополитическото ведомство в Москва не е откликнало на молбата за коментар на информацията, а с иранските власти не е установен успешен контакт, допълва Блумбърг.

Реакцията на Русия на искането на Иран отразява деликатното равновесие на силите в Персийския залив, където ескалира напрежението между Иран и страните от региона, съюзници на Белия дом.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се съгласи този месец да изпрати допълнителен контингент американски войници в региона, след като Вашингтон обвини Техеран за нападения срещу саудитски съоръжения за петрол, както и срещу четири кораба на ОАЕ.

Иранските власти отрекоха всякакво участие в атаките.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    12 27 Отговор
    Какъ глупав Милиционер - пак полегна и разтвори крачка на Изсраел и Новия световен ред. Милиционери, разбрахте ли как вашия лумпен ви превърна в седерасти и съдружници на Синагогата?!
  • 2 Иван

    9 6 Отговор
    А на Турция даже и по - рано ще им доставят ракетите, че и C-500 Прометей ще произвеждат заедно....
  • 3 Анти милиционер

    9 20 Отговор
    Отбранитешни системи ще повишат напрежението между Синагогата и Иран???? МОЛЯ?

    Русофилистици, и вие ли мислите като вожда с токчетата?
  • 4 К. за БХК на евреина Сорос

    12 5 Отговор
    Иди си Шаломов. Заминавай си в Тел Авив, продажно еврейче.
  • 5 Димитър

    10 10 Отговор
    Айде и тия хвърлиха Иран на кучетата.
  • 6 Новия Световен Ред мачка неумолимо

    9 15 Отговор
    Фърлили са коричка на руския помияр за услугата със спирането на продажбата.
  • 7 Borislav Popov

    13 3 Отговор
    Ако беше бай доню нямаше изобщо да се замисли за равновесието ! Щом продава на СА оръжия за сто милиарда!! Важното е да се въртят едни пари !
  • 8 Рушняшки копейкаджия

    16 11 Отговор
    Ако слушахме руските тролове, Путен най-голям и най-твърд го вадеше.... Пък то, 2 мм. кърфичка.
  • 9 ТОКЕР

    10 11 Отговор
    СЪВСЕМ СКОРО ЕВРЕЙСКИЯ ПИГМЕЙ ПУТКИН-ШАЛОМОВ РУСКИЯ ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС НАЧЕЛО С РУСКИЯ ГЕНЕРАЛИТЕТ ЩЕ МУ СПРЕТНАТ ЕДИН ЗДРАВ ПРЕВРАТ И ШАЛОМОВ-ПУТКИН ЩЕ СВЪРШИ В НЯКОЙ ЗАНДАН,А НАЧЕЛО НА ВЕЛИКАЯ РУСЬ ЩЕ ЗАСТАНЕ НЯКОЙ ДОБЛЕСТЕН РУСКИ ГЕНЕРАЛ БЕЗ ОТРОВНА ЕВРЕЙСКА КРЪВЧИЦА ВЪВ ВЕНИТЕ СИ И ТОГАВА НА СВЕТОВНИЯ ЖИД В ЛИЦЕТО НА САЩ И ИСРАЛел ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО.

    Коментиран от #21

  • 10 Анти седераст

    3 9 Отговор
    Какво очаквате от Милиционер? Нещо гениално ли?!
  • 11 Хрониките на Евразия

    8 9 Отговор
    Какво да продава , като ги няма ..
    Освен мултиките на Путин
  • 12 Анти милиционер

    8 8 Отговор
    Как ще откажеш продажба на съюзника си в Сирия? И то на отбранителни системи.... БОЖЕ!!! Какво предателство.
  • 13 Borislav Popov

    8 4 Отговор
    Доналд Тръмп дълбоко в себе си винаги е повече бизнесмен отколкото политик, и е готов да прави бизнес на всяка цена и за много пари. Бизнесът с оръжия е най-опасният и скъпоструващ, а основното правило е да продаваш така, че да не бъдеш застрелян от собствения си товар. Предоставяйки такива оръжия на тези държави Тръмп рискува сигурността и на собствената си страна, защото е известно, че САЩ нямат приятели- имат бизнес-партьори.

    Коментиран от #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    6 5 Отговор
    В момента в обора нищо друго освен оръжия не се произвежда. Какво друго да продават ? Ако ще и прашки и копия да са - но важното е да е средства за убиване !
  • 16 Анти милиционер

    5 6 Отговор
    Родните милиционери във форума доволни ли са от това решение на Шаломов? И вие ли искате Иран да стане еврвйска провинция като България и да се появи Ирански Хелзинкски Комитет на евреина Сороз(от иврит "режа", "разрязвам").
  • 17 Шаолина

    8 7 Отговор
    Русия е достатъчен гарант и спирачка за САЩ за неприкосновеноста на Техеран за да имат нужда иранците от С 400!

    Коментиран от #19

  • 18 Дядо Мрази

    4 3 Отговор
    Анти милиционера, Хрониките на Евразия, НСР, Борката и т.н са един и същ алабаш. Шизофренията е голЕма работа :)
  • 19 Анти милиционер

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Шаолина":

    Хахаха... смени си дилъра... Русия гледа отстрани докато Израел и САЩ сипеха и продължават да сипят бомби по съюзника ви Сирия. Кух си като милиционер. Такъв ли си?
  • 20 ИСТИНАТА

    7 2 Отговор
    В Сирия рашките показаха своята ПРЕДАТЕЛСКА РОЛЯ заемайки страната на Израел. С Ассад нещата отдавна щяха да са минало ако не бяха ПЕРСИТЕ и отрядите на ХИЗБУЛА. Русия подобно на нас отдавна е по ръководството на ЖИДОВЕТЕ , които винаги ще са с Израел и никога с ПЕРСИТЕ. Това се знае от Иран и затова те поддържат връзки с КИТАЙ , а не с РУСИЯ. Подобна на ситуацията с ИРАН е и тази на РУСИЯ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!! Там КУБИНЦИТЕ не разпознават РУСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ като свои и също работят с КИТАЙ!! ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА С РУСКИЯ КАГАНАТ
  • 21 АНЕНЕРБЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "ТОКЕР":

    Ще добавя само, че истинския ШАЛОМОВ - ПУТИН отдавна е в едно друго измерение , а ролята му се изпълнява от нископрофилни ДВОЙНИЦИ!!! Когато преди дни в Русия пристигна Майк Помпео той се срещна първо не с ДВОЙНИКА - ПУТИН , а с този който реално взема решенията - черноглавия евреин ЛАВРОВ. Иначе Русия отдавна е колонизирана от жидовете и компании като Газпром, Роснефт вече не са руски. Това го знаят и в руските забавачници. Големият проблем за управляващите русия жидове е, че от УРАЛ НА ИЗТОК ВСИЧКО Е КИТАЙСКО !!! КИТАЙСА ПРОВИНЦИЯ СЕ ПРЕВЪРНА НЕ САМО СИБИР , НО И КАЗАХСТАН. Това е истински шок и ужас за управляващите във Вашингтон. Новата фронтова линия е САЩ - КИТАЙ , а не САЩ - РУСИЯ. Така , че си абсолютно прав за отношението ти към Русия.
  • 22 onq s konq

    3 1 Отговор
    Пълен абсурд е Русия да предостави ракети на Иран,защото това значи МОМЕНТАЛНО Америка да направи СЪЩОТО СЪС УКРАЙНА.Тогава вече светът отива по дяволите!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Borislav Popov

    5 1 Отговор
    Нищо не е отказала Русия, просто Дончо е наредил на Путен ла не шава много, много, ако не беше Трамп, руснаците до сега 100 пъти да са им ги продали.
  • 25 Българин

    5 2 Отговор
    По-скоро е обратното. Никой не иска вече да купува руски ракети и особено Турция. Те не са глупави и знаят че заради тези тръби дето хвъргат нагоре лай.а ще загубят стотици милиарди, а в бъдеще дори трилиони долари от продажбата на F35, тъй като Турция участва в производството, а ако вземе руските боклуци С400 ще бъде отстранена от това участие. Знаете че САЩ вече едвам смогват с поръчките за F35, а НЯМА ДРУГ ТАКЪВ САМОЛЕТ ЗАСЕГА И ВСИЧКИТЕ БОГАТИ ДЪРЖАВИ СЕ НАТИСКАТ ДА СИ КУПЯТ ПО 50-100 БРОЙКИ, А БЕДНИТЕ ПО 10-15 БРОЯ
  • 26 Тръмп,

    0 1 Отговор
    Е играч от висока класа! Случаят ефките за Япония, над стотина и отказаха Путин за Иран.

    Коментиран от #29

  • 27 Хрониките на Евразия

    3 1 Отговор
    Лично Путин е забранил продажбата на С400 на Иран , по заповед на Тръмп ..
  • 28 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    Пак Путин показва разум и отговорност!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Танев

    0 0 Отговор
    Минаха изборите гласуваха 1/6 от хората и кво от тва на кой му пука кучетата лаят кервана си оди Ами 5 те милиона бг които не гласуваха ?тях кой ги пита ТОВА Е НОМЕНКЛАТУРНА ЧАЛГАРИЯ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ЖАЛКО ЗА НАШАТА ОТИВАЩА СИ ДЪРЖАВИЦА
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания