Last news in Fakti

6 Юни, 2019 11:12 3 491 22

Вашингтон наложи транспортна блокада на Хавана

  • куба-
  • сащ-
  • круизен кораб-
  • хавана-
  • раул кастро

Последният американски круизен кораб напусна Куба

Вашингтон наложи транспортна блокада на Хавана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последният американски круизен кораб "Императрицата на моретата" напусна Куба, след като Вашингтон наложи нови санкции на туристическата индустрия на острова, предаде Франс прес.

Корабът, плаващ под панамски флаг, е собственост на американската компания "Роял Карибиън". Той пристигна в пристанището на Хавана във вторник за двудневен престой. Обявяването на санкциите, които влязоха в сила в сряда, изненада много пътници, които бяха информирани за тях по време на посещението си.

"Някои са планирали посещението си за следващата седмица и вече не могат да дойдат. Това е тъжно", заяви Джим Джонсън, турист от Флорида.

Във вторник САЩ наложиха нови ограничения на кубинската туристическа индустрия, важен отрасъл за икономиката на карибския остров. Вашингтон обвинява Хавана, че играе дестабилизираща роля във Венецуела с подкрепата си за президента Николас Мадуро.

Забраната за групови посещения в Куба засяга пътническите и развлекателни кораби, включително круизни лайнери и яхти, както и частните и корпоративните самолети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ахаххахахахаха

    48 8 Отговор
    НЯМА ПРОМЯНА ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА САЩ!

    ВСИЧКО Е ПО-СТАРОМУ!!!

    ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ЩЕ ИМА ВТОРА СТУДЕНА ВОЙНА И НИЕ ОТНОВО СМЕ НА ГУБЕЩАТА СТРАНА!
  • 2 тъзи

    43 3 Отговор
    Тоя господин Санкция не се спря.....
  • 3 kjl

    50 2 Отговор
    Това да забраняваш нещо на народа си, не беше ли приоритет за тоталитарните, деспотични режими??
  • 4 World Kruyz

    33 2 Отговор
    Всички европейци ходят до Куба на почивка няма да е гокяма загуба за Хавана! Ооневтино е от Доминикана а водата и пкажовете същите.

    Коментиран от #12

  • 5 Мария Захарова

    28 5 Отговор
    Добрата новина на господинн Доналд му остава още 1,6 г. в Белия Дом след това е адиос и завинаги от там!

    Коментиран от #13

  • 6 Санкция

    6 11 Отговор
    Санкцията, като инструмент е необходим ако желанието на санкциониращият е да не използва военна сила. Тоа е един своеобразен вид: Няма да те пусна да излезеш, докато не си изчистиш стаята.

    Неприятното в случая, е че санкциите се налагат без съд, което в глобален мащаб означава няколко неща:
    - необходимост от съд и международно право, което да се спазва от всички.
    - необходимост от международна полиция или изпълнилтелното звезо, което по задължение трябва да е икономическо, а не военно
    - законна, морално правилна и справедлив шаблон за това, кое е законно, морални и правилно, тъй като в случая този шаблон се покрива с развитието само на една страна, а не на мнозинство страни.
  • 7 Антифашист

    33 4 Отговор
    Ето това се казва злоба. Нека соросоидите да коментират тези ограничения. Какво една свободна и мирна Куба стори на САЩ за да налагат подобно ограничение? Защи да нямат право да подкрепят Венецуела, като тя е една съседска и приятелска страна. Чудя се слепи ли са самите американци, че търпят външнополитическите решения на този изкуфял дядо Тръмп. Това е лудост.
  • 8 Булгар

    23 2 Отговор
    Пак и пак няма спиране дъртия перчем аман от него
  • 9 Диди

    3 40 Отговор
    Куба изпрати армия от военни във Венецуела за да подкрепят диктаторът Мадуро.Разбира се,че ще има санкции. Правилно решение.

    Коментиран от #10

  • 10 Антифашист

    29 4 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Диди, представи си, че някаква луда ти почука на вратата и ти заявява, че от днес тя ще бъде господарката на дома ти, а не ти, и съседите ти вземат твоята страна в конфликта, трябва ли последните да претърпят ограничения заради това, че са понечили да те защитят от някаква самозвана психопатка?
  • 11 Калоян

    1 19 Отговор
    Така се прави.
  • 12 Putin

    31 0 Отговор

    До коментар #4 от "World Kruyz":

    Бил съм и в Куба и в Доминикана и няма място за сравнение даже, в Куба плажовете на Варадеро и Кайо Коко са далееееч по хубави и безлюдни, а и има какво да се разгледа в Хавана и други градове, също така да се попие културата на местните и изобщо преживяването е уникално, докато в Доминикана е мноооого по скъпо и има един затворен огромен Американски комплекс и извън него няма ниииищо, пълня тъпня е там, а мръднеш извън комплекса те мамят по ресторантите и могат да те оберат местните маймуни, докато в Куба престъпност НУЛЕВА !!!!

    Коментиран от #19

  • 13 О.Ч.З

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мария Захарова":

    Како това не е малко време ще му стигне да наложи санкции и забрани на тези които е пропуснал
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 туристка

    3 10 Отговор
    Като искат комунизъм имат го Да са живи и здрави
  • 16 onq s konq

    2 8 Отговор
    Естествено че ще бъдем на "Губещата страна",след като НЕ КАЗВАШ коя е Печелившата!:)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Случаен

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Putin":

    И не само това. Кубинците са изключително мили и образовани хора. Може и да ви е чудно, но те могат да ви говорят за Богомил Райнов и неговите романи доста повече, отколкото който и да е българин. Да не говорим за Данчето Христова... Знаят английски и са наясно какво става в страната им. Но не заслужават този живот...извън курортите е абсолютна мизерия и дефицит. Доста по зле от БГ когато и да е било.

    Коментиран от #20

  • 20 Антифашист

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Случаен":

    А какъв друг живот да живеят, когато живеят в изолация заради политиката на САЩ? Кажете на Тръмп, че кубинците не заслужават този живот, а не на нас.

    Коментиран от #21

  • 21 Диди

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Антифашист":

    Нали искаха да живеят в комунизъм,живяха десетилетия наред.Защо искат икономически сделки с Америка?Комунизмът не им допринесе развитие,а сега Америка да правила с тях сделки....На два стола не може да се седи.Старият Господинчо Раул трябва да премисли, иначе младите ще го свалят от диктаторската власт .

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.