Last news in Fakti

6 Юни, 2019 13:52 8 049 24

Тръмп: Китайците още нищо не са видели!

  • китай-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мито

Американският президент заплаши Пекин с мита за стоки на стойност още 300 милиарда долара 

Тръмп: Китайците още нищо не са видели! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

САЩ могат да вдигнат митата за стоки от Китай на стойност още 300 млрд. долара. Това заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Китай и Мексико обаче искат да сключат споразумения по търговските си спорове със САЩ, допълни той.

Макар според Тръмп преговорите с Китай да продължават, преки срещи не са провеждани от 10 май, когато той вдигна митата за китайски стоки за 200 млрд. д. до 25 процента. Пекин отговори със съответни мерки.

"По преговорите ни в Китай стават доста интересни неща. Ще видим какво ще стане. . .Мога да вдигна (мита) за още 300 млрд. д. и ще го направя в подходящия момент", заяви американският президент, без да уточни кои стоки ще бъдат засегнати.

"Според мен обаче Китай иска да сключи сделка и мисля, че Мексико иска много силно да сключи сделка", каза Тръмп, преди да отлети от Ирландия за Франция, където днес ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от дебаркирането на съюзническите войски в Нормандия.

Китайското министерство на търговията посочи, че Пекин ще трябва да вземе необходимите контрамерки, ако Вашингтон едностранно засили търговското напрежение.

Използването на "пределен натиск" от САЩ е причинило сериозни пречки в търговските преговори. Бъдещата посока на разговорите ще зависи изцяло от Вашингтон, отбеляза говорителят на ведомството Гао Фън.

Тръмп: Китайците още нищо не са видели!

Министерството допълни, че скоро ще публикува списък на "ненадеждни" чуждестранни компании.

Говорителят не посочи подробности, но отбеляза, че никоя конкретна компания или сфера не е взета на прицел. По думите му разработването на списъка продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Пачино ряпа да яде!

    59 7 Отговор
    Тоя къде е завършил Актьорско майсторство??? Б - - ти Клоуна!!!
  • 2 СССРБарета

    56 9 Отговор
    Хахахаха! Даваите американските роби ще платят митата няма проблем!
  • 3 Знам знам🙄

    56 8 Отговор
    Колко може да натиска. Щото взе да натиска в прекалено много посоки. Да не вземе да се спихне накрая измислената им фалшива икономика. Щото е достатъчно Китай да си потърси вересиите в някоя международна инстанция и стой та гледай цирк. Скриване на борси, петрол на цената на златото и секви други икономически убавини
  • 4 WTF

    42 14 Отговор
    САЩ издъхват, реакции на удавник. Скоро ще стигнат Русия по БВП.

    Коментиран от #19

  • 5 Булгар

    52 5 Отговор
    САЩ заслужават всички големи държави да им затворят вратите за стоки по междуим и да им скочат цените петорно и ще клекнат ама ще пати челият им народ заради един луд и няколко съмишленици

    Коментиран от #8

  • 6 123

    53 7 Отговор
    Милият! Съвсем се е преселил в другата реалност! :)
    Така говореше и за КНДР и за "изтеглянето" на руснаци от Венецуела и т.н. :)
    Накрая се оказа, че дори армадата от пароходите, които се повъртяха около КНДР свършиха кюмюра и памперсите се прибраха като посрани!
    Същото важи и за Венецуела! :)
    Няма по-противна общност от Краварската! Милите! За 200 години поне нация да си бяха заформили, а сега се превърнаха в регионална държавица, бедна, изтърбушена от крадци, с която никой не се съобразява! :)
  • 7 Луд

    10 4 Отговор
    Преди си мислих ,че няма по-рано политик от Симеон Дянков. Сега вече съм разколебан.
  • 8 1234

    44 5 Отговор

    До коментар #5 от "Булгар":

    Не стоките, първо всички държави да затворят американските бази и да изгонят юдейските нпо та, визи за всички американци. Само след 6 месеца ще се молят и на куба.
  • 9 ???

    19 3 Отговор
    С тази отворена устичка и като не можеш да вдигаш самолета Сащ нищо хубаво не го чака.
  • 10 Госあ

    27 3 Отговор
    Е това се казва наглост, длъжника да заплашва. Като гърците дето заплашват да съдят Германия 😂 Едно към едно. Туити, вие сте пред фалит 😂 моето момче. Че и англичаните завлякохте,но те ще си платят.
  • 11 ****

    16 4 Отговор
    Този дъртия вече не може да кока,а само при мисълта,че жена му е млада,и го обзема лудост.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 а така

    4 4 Отговор
    Много е просто. Приемат се еднакви мита и готово ! Защо Чайниците се дърпат ?
  • 15 руската нация е най гнусната нация

    5 26 Отговор

    До коментар #12 от "Целия свят да наложи ембарго на саш":

    Целия свят е със САЩ ,а пудела е само един и той е русия.
  • 16 Бордюр

    10 14 Отговор
    Шапки долу за оранжевият император! Бай Дончо попилява комунистите по всички точки на земното кълбо.
  • 17 Жълтият,

    5 4 Отговор
    От снимката , гледа като настъпен, по опашката! Митата , основната им задача, е да защитават собственото производство! Нема Китай, нема ЕС! Интереси! Да питам? Защо ЕС има големи мита, за автомобилите на САЩ? Примерче! А когато , чичко Дони иска да възстанови справедливостта, война водил? Еми не е Обонго!
  • 18 Американците

    3 4 Отговор
    Щели да плащат митата? Глупости! Когато една стока е неконкурентно способна, скъпа не се копува! И това е целта! Кой търговец, ще освободи, от Митница, нещо което не може да продаде? Котев ли ви каза? А какво ще стане с тази стока? В океана, за по ефтино, ама глоба! И други, и други... Ама защо ви е да знаете...
  • 19 Да да

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "WTF":

    Е как бе! Нали Русия е недостижима!Тя е най-велика на света. Тя е с 1,3 трилиона БВП,ама той се равнява на 130 трилиона. Иначе малката Ю.Корея е с 1,5 трилиона!!! За информация Ю.Корея е с по-малка площ от България и население от 50 000 000 ,което е почти 3 пъти по-малко от простаците!!! ГоУеми са тия Путинки!!!
  • 20 Гледач

    9 4 Отговор
    Ха ХА Е КАКВО ЩЕ ВИДИ КИТАЙ ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГОРНА ПАТАГОНИЯ.КИТАЙСКАТА ЦИЛИВИЗАЦИЯ Е ОЦЕЛЯЛА 5000.СЕГА ТОЯ НАРКОМАНИЗИРАН ПАЛЯЧО ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО ЛОШО НА КИТАЙ ЛИ
  • 21 Кореняк

    3 5 Отговор
    Дони може да е всякакъв обаче много ме КЕееефиии - китайците още нищо не са видяли..
  • 22 Честен човек

    0 3 Отговор
    Съвременния свят в пълна степен зависи от САЩ ! Който не е разбрал това има още много качамак да яде ! Сляпата омраза не води до никъде ! Хитлер определяше американците като "слаби и ненужни" ! Нали видяхте какво стана след това ! Простаците у нас са много ! Кога интелигентен човек ще нарече САЩ "кравария"? И на какво се радвате в Китай ? Може би на Китайската комунистическа партия и площад Тянан Мън!
  • 23 Abv

    3 0 Отговор
    Китайците са купили половината краварник, а тоя смешник ги плаши. Тия освен войни на чужда територия друго не могат да правят.
  • 24 Просто статистика

    1 0 Отговор
    Китайците държат американски ДЦК на стойност над $900 млрд. И ни се знае кога ще им избият чивиите и ще ги пуснат наведнъж на пазара. Вярно, загубите им ще са огромни - но за САЩ ще е катастрофа!
    Другият вариант е да поискат изплащане - а то според законите на САЩ е незабавно. И резултатът ще е същият.
    Така че на мястото на рижия перчем бих си затраял...
Новини по държави: