24 Юни, 2019 16:08 1 810 17

Изчистването на "Новичока" е струвало $23 милиона

  • новичок-
  • солсбъри-
  • сергей скрипал-
  • великобритания-
  • русия-
  • милиони

Бившият руски агент и дъщеря му бяха отровени през миналата година

Изчистването на "Новичока" е струвало $23 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Разходите на министерството на отбраната на Великобритания за изчистване на Солсбъри от следи от „Новичок“ – веществото, с което бяха отровени бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, възлизат на 23 милиона долара, предаде ТАСС.

Данните са публикувани от в. „Сън“ в съответствие със закона за достъп до обществена информация. В публикацията се казва, че основна част от средствата са похарчени за почистване на потенциално опасни места в Солсбъри, включително дома на Скрипал. Около 364 000 долара са отишли за транспорт, командироване и разходи на експерти и военни в града.

Бившият руски агент и неговата дъщеря Юлия бяха отровени през месец март 2018 година, което предизвика огромен дипломатически скандал. Лондон и редица западни страни изгониха руски дипломати в знак на съпричастност, а представените доказателства доказаха пряка връзка на руските служби с опита за убийство на Скрипал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 17 Отговор
    А наще още чакат доказателства за руската намеса ...

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Kcaniba

    24 2 Отговор
    Ами, от тук трябваше да започнем - паднаха едни пари..нали...

    Коментиран от #16

  • 3 Реалист

    5 8 Отговор
    Ами да продадат "къщичката" на абрамката в Лондон и да си ги вземат с лихвите. и без това парите за нея са крадени от чукчи и евенки...
  • 4 ****

    25 3 Отговор
    Ами като е толкова отровно,как никой друг не се отрови като са се разхождали и други хора в района?Или Скрипал са със слаба имунна система,и само на тях е подействал?

    Коментиран от #5

  • 5 земеделец от село Мечка

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Сигурно действа като ''селективный гербицид''.Разпознава наши,ваши,техни и т.н.
  • 6 Румяна Костова

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Някои хора не чакаме доказателства, а само се забавляваме на изявленията на английските служби, които ни взимат за дебили. А и непрекъснато променят самите ,,доказателства". По принцип могли са да похарчат и много повече пари, тъй като англичаните не са допуснали никоя друга страна до разследването, нито са запознали световната общественост с материали по делото. ДНК от морското свинче и котката на Скрипал също са унищожени.Да не вземе някой любознателен учен да се докопа до пробите, да си направи нужните изводи и да им обърка сметките.
  • 7 Бачо Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Мноооого си прост.... Някой си рекъл нещо... Доказателства не трябвали според теб, всичко на доверие... 15 версии смениха, само марсианци и Джаба Хътянина не бяха турили... На никого нищо не са показвали, никого не са допускали до разследването и не говорим за руски следователи, пълни вятър и мъгла.... Но пък идиотите като теб вярваха и на размаханата епруветка на Колин Пауъл.. Е, голяма работа, че години по-късно самият Колин призна, че са излъгали... Голяма работа и че години по-късно главнокомандващият на сините каски призна и за Сребреница, голяма работа и че Хилъри Клинтън и Джон МакКейн признаха за ИДИЛ, голяма работа, че признаха на конференция за медиите и за фалшивите бели каски в Сирия и филмчетата, малко преди да ги приберат в Израел.... Голяма работа, нали... Важното е да имаш да си дрънкаш глупости и да ни обясняваш колко лоша е Русия, другото не било важно... Руснаците не са кой знае колко по-стока, но от няколко десетилетия насам по-големи боклуци, провокатори и агресори от САЩ няма, при това все чрез маша и подставени лица, нямат топките да тръгнат директно дори срещу третокласни държави да упражнят правото на по-силния.... Най-малко половината западноевропейски държави чакат да застанат до тях първо, преди да действат... Силният, който отстоява позиция поне може да го уважаваш, може да не е редно, честно и морално, но застава зад действията си. Тея боклуци толкова са изпаднали, че дори страни като СК и Иран вече не им цепат басма, а турцит

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    А турците почнаха да странят от тях, хем до скоро им бяха верни аверчета... Никой вече не вярва на договорите на САЩ, не струват и колкото хартията на която са написани...
  • 9 Hhhhhhh

    5 0 Отговор
    Колкото ф 16 струва 250 милиона.
  • 10 Tiho

    7 0 Отговор
    Не се постараха много англичаните с тази лъжа, само кръглите идиоти им повярваха
  • 11 икем

    5 0 Отговор
    То мерки,то разходи, то милиони, то чудесии, а според тяхната версия ония двата го пренесоха през полувина свят този "новичок" в раничка за $20. Ами не вервам на тези тъпотии.
  • 12 Ernesto Guevara

    4 0 Отговор
    В цената включена ли е доставката на Дурачока?
  • 13 Азз

    5 0 Отговор
    Тия са луди. Яко пране на пари
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дориан

    2 0 Отговор
    Тази медия явно разпространява данни на дезинформация
  • 16 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    челен опит за баце. Сега чакаме и у нас да се появи новичок.
  • 17 ЕВА

    0 0 Отговор
    малий, ама че опашата лъжа и тем, при новичока крадат като наште тук - като да последно
Новини по държави: