Last news in Fakti

29 Юни, 2019 06:02 2 229 8

Гърция отлага повишаването на пътните такси

  • гърция-
  • такси-
  • пътища

Те няма да влязат в сила от 1-ви юли

Гърция отлага повишаването на пътните такси - 1
Снимка: Shutterstock

Няма да се повишават цените на пътните такси в Гърция от 1-ви юли. Министреството на транспорта в Атина спря покачването на цените заради съдебен спор с фирмата по поддръжка на магистралата "Егнатия одос", съобщи БНР.

След няколко дни "истинска война" между Министерството на транспорта и компанията по поддръжка на магистралата, се отменя увеличението на пътните такси от 1-ви юли. За неопределено време.

Министър Спиридзис издаде заповед без преговори с компанията. Започват съдебни дела, които ще продължат с месеци, а до тогава се спира всякакво увеличение. Правителството заподозря,че опозицията е оказала натиск да се покачат таксите и то седмица преди парламентарните избори. Медиите съобщават, че срещу компанията се води прокурорско разследване за необосновани цени на таксите досега.

От туристическия бранш дори настояват да се намалят цените, за да се повлияе положително на туризма.

Според статистиката гърците все по-рядко почиват на далечни разстояния, поради скъпия бензин и високите пътни такси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 8 Отговор
    Самите гърци считат пътя за значимо перо и си правят сметката, а наш Ганя от майната си се юрва в Гърция с голия си задник да пътува по 10 часа и плюе нашето море, на което може след три часа път да пльощи задник на плажа, да спи в двойка луксозна стая за 25-30лв.(13-15 евро) на ден, да яде порция риба за 3 евро, бира за 1 евро на заведение и т.н. Обаче- не. Как тогава да постне във фейса колко е велик и почива в чужбина. Справка: порция скорпит или попчета в Ахтопол 4,60лв., сафрид 6,20лв., пържени картофи със сирене 2,20лв., бира 1,80лв. ;двойка стая без гледка 20лв., с гледка 30лв. Време за пристигане 4:15 часа преминавайки Балкана.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Почиващ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Ами защо не написа и името на къщата за гости и заведението??? Писна ми от реклами и злобари ами остави хората, където искат да си харчат парите.

    Коментиран от #3

  • 3 mediator37

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Почиващ":

    Ахтопол, център, ул."Преображенска" №7, хотел "АТМ". Ресторантът, с гореуказаните от мен цени е на същия хотел. Цените на нощувките може да ги видиш всеки един момент в сайта на почивка.бг.- двойна стая 22лв. Хотелът е на три минути път пеша от кея, намира се зад читалището, като тръгнеш по главната улица от кея нагоре- първата отбивка вдясно. Аз нощувам на ул.Христо Ботев №6 с гледка за 15 лева сам в стая с тераса, телевизор, климатик, самост.ВС и вс. екстри- хазяйка Недялка Григорова. Празни приказки не говоря и много обичам да затапвам гащници отворени като български куфар на румънска митница. Следващия път ще ти пратя и касовата бележка от ресторанта. В прехвалена Гърция съм бил на почивка достатъчно и многократно. Предпочитам нашето море. Точка.
  • 4 Не важиш..

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Пич не важиш! Субективно мнение с много елементи на условност. Предполагам ти и семейството ти сте устойчиви на ешерихиаколи, водорасли и найлонови плекчета, пластмасов домат и краставица, фалшиво сирене, менте зехтин, кисел персонал, мутро-селски-първенюшки антураж, прах, 3/4 червен флаг, фасове в пясъка, пари за чадър шезлонг и гъз до гъз фетиш със сеседа по избор на плаж и още мразите октопод и хубаво тцазики, скорделя като цяло - добра кухня Не обичаш риболова и ядеш сокпид, сафрид, и попче. Прясна риба лятото в бг има много малко. Трябва ти ресторант с рибар за имаш 2,3 кила всяка сутрин. Не всичко е до цената! Напъните ти за сравнение са елементарти както и кавуфлажа, че си бил често н Гърция. Скъсан си, по една или друга причина си решил да не ходиш на море в Гърция твоя си работа, но обявявайки го на всеослушание си неадекватен и все ще сакачиш от времето на някой кото мен да те нахрани. Пий си ракията и трупай гънки. По темата с Гърция си като клоун....забавляваш ни!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вале

    0 0 Отговор
    Дреме ми...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Азбеаз

    1 1 Отговор
    Бегайте с тая Гърция. Не разбрахте ли че вече не сте никакви естети, камо ли баровци като ходите на къмпинг по гръцките камъняци? Хората не са коне с капаци, ходили са и всеки е преценил какво е истина и какво не. 30 евра за риба в гръцка кръчма на мен не ми се дават, а да влача домати и краставици в къмпинг и после да изкарвам че едва ли не съм била на Бали не ми е по вкуса. И са ми смешни хората, които го правят.
Новини по държави: