Last news in Fakti

28 Юни, 2019 15:10 1 575 2

Хърватия кандидатства за еврозоната

  • хърватия-
  • еврозона-
  • ес

Страната е изпратила писмо до ЕС

Хърватия кандидатства за еврозоната - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватия е изпратила писмо до ЕС, в което заявява готовността си за членство в еврозоната, съобщи EU Observer.

Хърватският премиер Андрей Пленкович е информирал президента на Европейската централна банка Марио Драги, председателя на Еврогрупата Марио Сентено и председателя на работната група към Еврогрупата Ханс Вийбри за плановете на своята страна.

Той е представил писмо с намерението за влизане в Европейския механизъм за обменни курсове, заедно със съответния план за действие.

„Мисля, че нашите аргументи и ключови области, в които ще предприемем мерки за изпълнение на нашата стратегия за приемане бяха добре приети. Важно е да се съсредоточим върху банковия надзор и въпроси, свързани с държавната администрация и статистика“, заяви Пленкович.

Той заяви, че страната му ще извърши реформите в областите , които са предвидени. Според него икономическите тенденции за страната са добри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Luik

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Валонеца":

    Va te faire foutre, enculé!
Новини по държави: