Last news in Fakti

2 Юли, 2019 07:36 2 170 8

Бунтовници отново удариха Саудитска Арабия

  • хуси-
  • саудитска арабия-
  • йемен

Девет ранени при атака с дрон на хусите срещу саудитско летище

Девет души са били ранени при атака с дрон срещу летище Абха в Саудитска Арабия, извършена от шиитските бунтовници хуси в съседен Йемен рано тази сутрин, предаде Ройтерс.

Оглавяваната от Саудитска Арабия сунитска коалиция срещу свързаните с Иран хуси съобщи в комюнике, че всички пострадали са цивилни. Става въпрос за един индиец и осем саудитци, които са в стабилно състояние.

Говорител на йеменските бунтовници спомена за "голяма операция" срещу летище Абха, което хусите взеха на мушка на няколко пъти в последно време.

Сириец, живеещ в Саудитска Арабия, бе убит при една от тези атаки миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 десетия

    15 1 Отговор
    Добре де, СА има на въоръжение Пейтриът що не пуцат и да ги свалят дроновете сигурно не могат да ги хванат ?В Тубата имаше клип как ракета от Пейтриът след изстрелване смени траекторията и удари жилищен квартал в един град щеше да ги изпотрепе.Та може и от това да се опасяват да срелят, да не си избият жителите :) ?!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Батиста

    11 1 Отговор
    Краварите набутаха на СА оръжия за милиарди . Не оръжия - камили трябваше да им доставите! От камилар пилот не става. Колкото и да се правят на свирепи , ако там им цъфне една арабска пролет - всичките ще ядат дървото. То да се правиш на велик пред жените и децата там е съвсем друга работа. Ако не са краварите - хусите ще ги превземат на абордаж!
  • 4 Козяшки трол

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "десетия":

    Друго си е да скачаме до небето, когато руска ракета от 70-те години на миналия век падна в Кипър!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 някой си

    8 0 Отговор
    Кво става с Пейтриътите?
  • 6 хахахахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Козяшки трол":

    Така си е. Па тия въобще не литват!. Ама сега соросоиднята ще мълчи . Хахаххахаах
  • 7 десетия

    8 0 Отговор
    до 4 Козяшки трол
    Ха ха сега ще ти пиша нещо дето не го знаеш но тия от Козак и НАТО го знаят ! Знаеш ли кога НАТО е плащал обезщетение в историята си за причинени вреди ? Само един път и то е на българско семейство ! Да, тяхна "умна" ракета не учели целта си в Югославия и удари наш блок и му срина покрива !!!Ха ха дотам с "умните" им ракети !!!!
  • 8 Опа тролчо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Козяшки трол":

    А 2017 що краварската противоракетна система в Япония не прихвана корейската балистична ракета? Щото великата им система трябвало да знае от къде излита ракетата и им трябвало време за подготовка: да загрее, па да се нагласи, да се намести и тогава да хвркъкне. Еми те дроновете и балистичните ракети не знаят.че трябва да чакат на краварите много капризната противоракетна система.