Last news in Fakti

8 Юли, 2019 12:50 2 811 4

Нов спор на Балканите

  • косово-
  • балкани-
  • босна и херцеговина

В Косово недоволни от отношението на Босна и Херцеговина

Нов спор на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на Косово обявиха, че тяхната делегация няма да участва на срещата за сътрудничество в Югоизточна Европа , съобщи B92.

В Косово не са доволни от отношението на страната – домакин Босна и Херцеговина. Според косовския президент Хашим Тачи страната му е получила покана, която се различава от поканите към останалите държави.

„Те искаха да третират косовската делегация по неприемлив начин и така хвърлиха сянка върху постигнатото на срещата на върха в Познан. Ние показахме воля да бъдем конструктивни в регионалните форуми и партньорство, но явно не са ни разбрали правилно“, заяви косовският министър на външните работи Беджет Пацоли.

Той припомни, че форумът е създаден за укрепване на добросъседските отношения в региона. Косово все още има спор с някои балкански държави, заради наложени повишени мита за техни вносни стоки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов

    14 0 Отговор
    Просто гюбре съм
  • 2 Република България (кочината)

    11 0 Отговор
    С премиер прасето боци
  • 3 robur

    5 2 Отговор
    ха ха ха - за Крим освен санкции които налагат не знам защо всеки ден друго нищо не се чува а тия уроди рязани скоро на главите ще ни
    се и...рат а от горе ни карат да им се усмихваме
  • 4 Албанския реотан

    3 2 Отговор
    Иска да му правят евала, ама защо, заслужава ли... нагло племе като циганското.