Last news in Fakti

11 Юли, 2019 12:29 11 518 22

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)

  • гърция-
  • халкидики-
  • жертви-
  • буря-
  • опустошение

Няма пострадали българи

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На гръцкия полуостров Халкидики е обявено извънредно положение след силната буря снощи, която продължи само няколко минути, но предизвика огромни материални щети. Шестима чужденци загинаха, а един човек е в неизвестност.

Вестник "Та неа" пише, че след разрушителната буря се виждат пейзажи на "библейско опустошение". Без електричество са ръкавите Касандра и Ситония, движението по пътищата е затруднено поради падналите дървета. През нощта пожарникарите са получили стотици повиквания за помощ - за спасяване, за изпомпване на вода и за отстраняване на паднали дървета.

Според досегашните информации са загинали двама туристи от Чехия, жена и осемгодишно момче от Румъния, мъж и дете от Русия. Един рибар е изчезнал. Към момента няма данни за пострадали български граждани.

По данни на генералното ни консулство в Солун към 21.30 часа в сряда в района на Халкидики се разрази силна ураганна буря, продължила около 10 минути, отнела живота на шестима души. Има данни и за материални щети. Електрозахранването е било прекъснато на първия ръкав в селата Потидия, Певкохори и Полихоро, както и на втория ръкав в с. Вурвури. Към момента в генералното консулство няма постъпили сигнали за бедстващи или пострадали български граждани. Получен е един сигнал през нощта от българска гражданка, намираща се на Ситония (втория ръкав на Халкидики), в който е съобщила, че помещението, в което се намира, е наводнено и планира да изчака преминаването на бурята в автомобила си.

Плажът в Неа Плая изглежда като бомбардиран, а околните заведения са претърпели значителни щети. По досегашни данни са ранени 108 души, те са главно с фрактури, четирима от тях са в тежко състояние, но всички са извън опасност за живота, пишат гръцките медии.

При необходимост нашите сънародници може да се обаждат на спешния телефонен номер на полицията и пожарната – 100; бърза помощ – 116; Полицейска дирекция Халкидики – 0030 23710 215610; туристическа полиция Халкидики – 0030 23710 21646; медицинска помощ Халкидики – 0030 23713 50100; противопожарна служба Халкидики/Полигорос – 0030 2371022644; Полиция Халкидики/Пологорос – 0030 2371021657, 0030 2371021658. Телефон за връзка с ГК Солун – 0030 2310829210.

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Библейско опустошение в Гърция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    62 19 Отговор
    Ето, че и в Гърция имат ЖИПОВЕ на плажовете си :D

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Зайко Байко многознайко

    50 12 Отговор
    Ангелакова е поръчала бурятя на Гръмовержеца Тиквоций Едно за да върне туристите на Чер...лай...номорието.

    Коментиран от #4

  • 3 El Patron

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Да има си я навсякъде неразборията
  • 4 Боряна

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Зайко Байко многознайко":

    ХАХАХААХАХАХАХАХА
  • 5 Лекар БГ

    20 8 Отговор
    Пишете глупости.Халкидики е малка част от Гърция.От 4г.насам,по това време,ги сполетява подобно бедствие.Много жалко за загиналите хора!
    Не е"ПолиХОРО",А Политпорно.
    И не е Вурвури,А Вурвури.
    Имаше силна лятна буря снощи,Не беше изненадваща.Продължи час-два.Днес времето е прекрасно за плаж.

    Коментиран от #7, #21

  • 6 Borislav Popov

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Да, да, да, Баце и Герб са виновни и за джиповете и за урагана !
  • 7 пфффффффф

    16 12 Отговор

    До коментар #5 от "Лекар БГ":

    ... И не е Вурвури,А Вурвури. ...пф!
    ако така грешиш и като ни преглеждаш...?! докторЯ сте вие, търговци, а не сте грамотни лекари! именно из гръцко ходят разни доктори, мениджърчета, адвокати, съдии, прокурори, политици, митничари, лобисти, пишман бизнесмени и други престъпници! слагам ви всички под един множител! и ни опявате из медиите колко било евтино там и хубаво... не ви и срам даже! хората не могат до най-близкият им град да отидат, вие ги карате да ходели из гръцко, турско и другаде... на нашето море зарад' такива като вас - те не могат да идат! тя бурята трябваше да вземе вас, а ма взе няк'ъв крадлив руснак и рожбата му! и ващо време ще дойде, споко! 'щото не си никакъв доктор, а прост търгашин със здравето на хората! почивай си къдет' си искаш!

    Коментиран от #9

  • 8 Plovdiv

    27 8 Отговор
    Предпочитам това библейско опустошение, пред ГРОБаджийско-мутренското опустошение на България...
  • 9 пфффффффф

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "пфффффффф":

    под един множител... демек сте под един корен :) от един и същи престъпне корен! че ще ти е много трудно да ме разбереш, знам :)
    всички сте под общ знаменател... така по-добре ли ти е? или да ти го нарисувам? или с медицински термини да го скалъпя?
    фукайте си се измежду в "приятелският ви кръг" ... в кавички понеже нямате истински приятели :) тръгнали и из медиите да се хвалят, че били нейде си, пф!
  • 10 onq s konq

    8 8 Отговор
    Тамън бех стегнал багажа да одим у гръчко на море ама се отказвам и па шъ си одим на лозенец
  • 11 Антон

    12 11 Отговор
    Жалко за загиналите! Но помислеъе ако това се беше случило на нашето черноморие. Всички хейтъри и чуждопоклонници щяха да се надпреварват да пускат жлъчни коментари по адрес на нашия туризъм и как природата ни го връша заради хотелите. Комемтарите щяха да са стотици. Ама понеже е в Гърция, климата е виновен и има 5-6 коментара. Ах колко съе жалки родоотстъпници такива. И преди да ме оплюете, ще ви кажа, ходтетв където искате, харчете парите си където искате, но не плюйте родния туризъм, генерираш приходи за всички български граждани. Нали жалкари такива?

    Коментиран от #14

  • 12 Обичам България🌞🌞🌞

    17 20 Отговор
    Поздрави от Южното Черноморие Времето е прекрасно Слънце море пясък България е рая на света🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зайко Байко многознайко

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Явно не живееш в България! Туризмът ни генерира пари това е безспорно, но мутрите ги крадат начело с шайката от ГЕПИ ( герб )!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факт

    10 3 Отговор
    И пак там ще ходим на море!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Здрасти

    6 0 Отговор
    Всичко това е от глобалното затопляне. Увеличение на природните катаклизми, вкл. наводнения, урагани, земетръси, горещини, студове и и и. След няколко години няма да имаме избор!! ACHTUNG ACHTUNG
  • 19 Нищо лично

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Йова":

    Ще си позволя да коментирам.
    В селото, където почивам последните 12 години, всяка къща (общо около 50 на брой) има собствена септична яма, която се източва регулярно от специализирана цистерна (поминък за определени хора)!
    Водата е кристална, рибата плува до брега, има само 2 ресторанта и се паркира свободно (на изградени паркоместа) БЕЗПЛАТНО!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Друг лекар

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лекар БГ":

    Да, точно така.Освен това "ръкави",ако има,са морските заливи, между ПОЛУОСТРОВИТЕ Касандра и Ситония.Но откакто всички селяни се юрнаха да цапат по Беломорието,много е важно на кой ръкав са.На това ниво са и пишещите статията.И не,не съм от София.
  • 22 Вероника

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Обичам България🌞🌞🌞":

    И аз обичам България, но не обичам мутрите, простотията и лошото отношение.
Новини по държави: