Last news in Fakti

15 Юли, 2019 12:48 2 024 4

Гърция остава в плен на лошото време

  • гърция-
  • бури-
  • време-
  • дъждове

Не е засегнато движението на фериботите

Гърция остава в плен на лошото време - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С прогнози за лошо време, силни дъждове и бури започва седмицата в Гърция. Във вторник се очакват интензивни явления с градушки по места.

Не е засегнато движението на фериботите. Предупреждават туристите с информация на няколко езика как да реагират в случай на бедствие, предаде БНР.

Силна буря засегна тази нощ остров Сирос в Егейско море. Обилни валежи наводниха пътищата на острова. Туристите се подслониха в заведенията на плажа и няма пострадали. Пожарникари спасиха пет жени и дете в район близо до град Драма, които останаха час в близка църква.

Силни дъждове и вятър обхванаха континенталната част на страната без големи щети. Прогнозите за днес са отново за силни, но краткотрайни дъждове за Цикладските острови.

За тази вечер и вторник има предупреждения за интензивни явления в северна Гърция, част от Егейските острови и Пелопонес. На места се очакват бури и градушки. Навсякъде са взети мерки и има сили на Гражданска защита и пожарната, които са в готовност да окажат помощ, съобщават властите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    1 1 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от лошото време.
  • 2 popo

    0 1 Отговор
    Гърция ще има канал между адриатическо море и мраморно море.
  • 3 Моренце

    0 1 Отговор
    Пълни глупости!Наздраве от Тасос с едно студено узо времето е чудно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: