14 Юли, 2019 15:00 3 105 16

Великобритания е готова да освободи иранския танкер

  • великобритания-
  • джереми хънт-
  • иран

Страната иска гаранции от Иран

Великобритания е готова да освободи иранския танкер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания е готова да освободи задържания ирански танкер, ако иранското правителство даде гаранции, че корабът няма да наруши правилата за доставка на петрол в Сирия. Това обяви британският външен министър Джереми Хънт, цитиран от The Telegraph.

Хънт обяви, че е разговарял по въпроса с иранския външен министър Джавад Зариф. Зариф е заявил, че неговата страна не се стреми към ескалация на ситуацията.

„Проведох контруктивен разговор с иранския външен министър Джавад Зариф. Обясних му, че нашите притеснения са свързани не с произхода на нефта, а с неговата дестинация“, заяви Хънт.

Танкерът беше задържан в Гибралтар през миналата седмица по подозрения, че превозва петрол за Сирия. Задържаните членове на неговия екипаж вече бяха освободени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    64 2 Отговор
    И как ще забранят на суверенна държава да шродава петрол? Къде мислят, че се намират тези еврейски деспоти и диктатори от лайняния остров?

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Краси

    41 3 Отговор
    Ми ще го освободят, че иначе ще им го турят...
  • 5 onq s konq

    13 21 Отговор
    И КАКВИ ГАРАНЦИИ очаква Англия от Иран след официалното заявление на Техеран "Ще търгуваме с когото си искаме"?Ще акустира Танкерът в Сирия и Англичаните ще тръгнат да го бомбят там ли?И ще обясня на глуповати Англета,които нито знаят как да напуснат ЕС,нито пък как да се върнат:Иранският Танкер заявява ТОЧНО МАРШРУТА СИ И ПОЛУЧАТЕЛА НА НЕФТА.Назначава му се ВОЕНЕН ЕСКОРТ от Англия,който да го съпровожда и да контролира до края разтоварването в крайната точка.Изчислява се "МАСРАФА" по Ескорта и той се ЗАПЛАЩА ПРЕДВАРИТЕЛНО от Иран.

    Коментиран от #13, #14

  • 6 Шойгу

    32 1 Отговор
    Ауууу, ама защо така бре, ингилизи? Нещо ви припари под задниците, когато 5 надуваеми лодки наобиколиха ваш танкер. Кво стана с опазването на демокрацията, санкциите на международната общност и пр. и пр. "Режимът" в Техеран разбира се, че ще ви даде всякакви гаранции.
  • 7 ****

    35 1 Отговор
    И тези взеха да дават заден,а оня рижавия се ежи и той като петел на боклук,ама и той омекна,вече спря да сънува как напада Иран.

    Коментиран от #11

  • 8 Иван

    40 0 Отговор
    Никаква гаранция не трябва да се дава на варварите. Танкерът е эадържан неэаконно.
  • 9 1122английски шибаняци.

    30 1 Отговор
    Големи клюнове. Правят се на инперия. Май никой не ги бръсне за слива.
  • 10 Румяна Костова

    25 2 Отговор
    Да напуснат американците находищата на газ в Сирия и тогава Иран няма да продава на Сирия тази суровина защото залежите, които имат ще им стигат за вътрешни нужди, а дори и да продават на вън,както правеха преди Америка да се загрижи за демокрацията в тяхната страна и заедно с опозицията да завладее точно онези територии, които са богати на енергийни източници.
  • 11 Rado

    1 14 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    Какъв заден, то е ясно, че трябва да се намери решение и да се освободи танкера, няма как да стане собственост на Великобритания, ако се докаже, че нефта е за Сирия ще го източат и ще им го върнат празен.
  • 12 Баба ви Мей

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Държава която си мисли ,че в 16 век иможе да пиратства в името на кралицата ,лукаво и подло общество в което откровено доминират гейове и използвачи мислещи ,че те са каймака на света и другите са им длъжни ?!?
    Оттрова се взима на сериозно ??
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Голям прос

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    На две ракии си пак, много правописни грешки
  • 15 гуньо

    3 0 Отговор
    Това се нарича капьорство англетат на времето са издавали официален документ ,разрешение от държавата да си пират и да грабиш чужди кораби .Маи и сега го правят.
  • 16 Патриот

    0 0 Отговор
    Май осъзнават, че там не вървят преврати, НАТО и неправителствени организации. Чичо им Дони и той не може да им помогне.
    Те ще казват на суверенна държава с кого да търгува!!! САЩ могат да продават там петрол, Иран не.
Новини по държави: