16 Юли, 2019 11:40 2 195 7

Новият гръцки премиер сваля данъците

  • кириакос мицотакис-
  • данъци-
  • гърция-
  • премиер

Премиерът иска да спази обещанията си

Новият гръцки премиер сваля данъците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новоизбраният гръцки премиер Кириакос Мицотакис предприе мерки за намаляване на данъците в южната ни съседка. Рязко ще паднат налозите върху имотите. Обсъждането на проектозаконите на правителството ще започне утре, след като депутатите положат клетва.

Приоритет на правителството е облекчаване на данъчната тежест, съобщи министърът на финансите Христос Стайкурас. Предвижда се намаляване на имотния данък на три етапа, като още от началото на август облекчението ще бъде 10%.През следващата година с 20%,а през 2021 година с още 10%.Това решение е в рамките на политиката за насърчаване на инвестициите и засяга и много българи с имоти в Гърция.

Предвижда се намаление на данъка върху доходите от следващата година, като за всяко дете ще има необлагаем доход от 1000 евро. Данък добавена стойност също ще се коригира, като ставката от 24% спада на 22%,а хранителните продукти от 13% на 11%, предаде БНР.

Законът ще се гласува в парламента най-късно до началото на следващия месец. Утре новоизбраните гръцки депутати ще положат клетва и парламентът, по решение на правителството, ще работи през лятото без почивка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    22 1 Отговор
    А нашият ги дига с сто други такси

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Булгар":

    Епа сега на нашио му трябва да налее малко пари в киберсигурност, щото разбираш ли, тъпите хакери били много умни да им хакнат сайта, но пък тъпи достатъчно, че да им пратят имейл от собствения си руски сайт ... Затова ще трябва да се дигат данъците, тока, газта, тролеите, хляба, кукуруза и т.н. ....
  • 3 Гледач

    3 7 Отговор
    Е НАЛИ ципурата(ципрас)беше най добрият?Сега тоя ще е най добриятГърците явно вървят по нас все по смешни политици да имат
  • 4 Булгар

    7 0 Отговор
    Тотално унищожение на народа от фирма ГЕРБ
    Та не ни анексираха руснаците или турците
  • 5 Данъка...

    6 0 Отговор
    А АЗ му “свалям шапка”.Нека и НАШИЯ да се поучи от него.
  • 6 Азззз

    2 0 Отговор
    Те за това бокуууу нема как да сане дружка с мицотакис,щот не е крадлив кат ципрас,хората са казали че политика се прави не с пари,а с адски много пари!!!! А семейството на мицотакис е доста богато от няколко поколения,и нв е кат бокиту пожарникар а икономиат със доста аепени от чужбина,и опит от световни банки където е натрупал опит ,тъй че цървула банкянски ша го заобикаля от далеч, не мой върза нашия 2 думи на кръст
  • 7 Мари

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Булгар":

    Местя се в Гърция.
Новини по държави: