Last news in Fakti

23 Юли, 2019 09:39 1 134 2

Мицотакис вече има цялата власт

  • гърция-
  • кириакос мицотакис-
  • премиер-
  • кабинет

Премиерът обеща да намали данъците още това лято

Мицотакис вече има цялата власт - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцкият парламент гласува доверие снощи на премиера консерватор Кириакос Мицотакис, който бе избран на 7 юли и за изненада на всички обяви, че ще намали данъците още това лято, предаде AFP.

Мицотакис получи доверие с гласовете на 158 депутати в 300-членния парламент, а 142 гласуваха против. В продължение на три дни в парламента имаше дебати по програмата на новоизбраното правителство. "Трябва да излъчим послание на оптимизъм, че най-после нещо ще се промени в тази страна. Главното предизвикателство пред Гърция е да произведе повече богатства и да ги разпредели по справедлив начин", каза премиерът преди гласуването.

Резултатът от него бе очакван, тъй като партията Нова демокрация на Мицотакис има абсолютно мнозинство от 158 депутати. Парламентът гласува доверие на правителството за икономическата му политика. В предизборната кампания Мицотакис обеща да намали с 30 процента поземления данък до 2020 г. и каза, че първото намаляване със средно 22 на сто ще бъде гласувано през август.

През септември данъкът за приходите на предприятията ще бъде намален от 28 на 24 процента. Премиерът заяви в кампанията, че с намаляването на данъците ще стимулира икономическия растеж и създаването на работни места. Освен това той обеща, че ще наеме допълнителни 1500 полицаи, за да подобри сигурността в градските центрове, както и нови 2000 души в болниците, предимно медицински сестри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 все повече

    2 0 Отговор
    Гърция започва да ме привлича, чисто море, все още истинска храна с по малко консерванти, фермерски пазари навсякъде, селцата са уникални, да се чуди човек дали да не вдигне гълъбите натам, а и така хубаво с приповдигнат популистки патос говори Мицотакис, да се замислиш направо.

    Коментиран от #2

  • 2 Мицотакис

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "все повече":

    Практически вече сме една държава не само със Гърция но със челия EC
Новини по държави: