Last news in Fakti

25 Юли, 2019 08:58 1 653 6

Установени са 126 контакта между екипа на Тръмп и Русия

  • робърт мълър-
  • сащ-
  • русия-
  • контакти-
  • доналд тръмп-
  • разследване

Информацията беше огласена от специалния прокурор

Установени са 126 контакта между екипа на Тръмп и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

При разследването за намесата на Кремъл в американските избори са установени 126 контакта между обкръжението на президента Доналд Тръмп и Русия, съобщи радио "Свободна Европа".

Информацията беше огласена от специалния прокурор Робърт Мълър, който ръководеше разследването. Той даде показания в Конгреса във връзка с доклада си по разследването. Същевременно спецпрокурорът беше категоричен в показанията си, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г. в полза на Тръмп, че намесата продължава и че Кремъл ще продължи да се меси в американския политически живот.

"Това не беше изолиран случай. Те продължават да се месят буквално докато седим тук с вас. И смятат да го направят и в следващата избирателна кампания." - коментира Робърт Мълър в отговор на въпрос на сенатора Уил Хърд от Републиканската партия. Прокурорът призова възможно най-бързо да се приеме ново законодателство, което да подпомогне ФБР, ЦРУ и Агенцията за национална сигурност да работят координирано срещу руската намеса. Той се съгласи с идеята на сенатора, че трябва да се осигури правен механизъм, по който разузнаването да може бързо да предупреждава кандидатите, че са станали обект на злонамерени действия от страна на Москва.

Припомняме, въпреки многобройните доказани контакти между щаба на Тръмп и представители на Москва, в доклада на Мълър се казва, че не са намерени преки доказателства за сговор между самия президент и Кремъл. В същото време спецпрокурорът заяви, че президентът е възпрепятствал правосъдието и може да бъде съден за това след изтичането на мандата му. В доклада си той не е предявил обвинения, тъй като правилата на правосъдното министерство не допускат това по отношение на действащ президент. Докладът от продължилото над 2 години разследване на Мълър беше публикуван в цензурирана версия, с резюме от министъра на правосъдието Уилям Бар, в което се твърдеше, че документът оневинява президента Доналд Тръмп.

Това предизвика публично изявление на Мълър, който опроверга твърдението на Бар за невинността на Тръмп, като заяви, че ако е смятал президента за невинен, е щял да го каже по този начин, но не го е направил. 10% от информацията в документа е цензурирана и по думите на Мълър обществото е въведено в заблуждение за истинското съдържание на документа. В показанията си прокурорът заяви, че се придържа към публичната версия на доклада и не смята да засяга засекретена информация, за да не навреди на продължаващи разследвания. Припомняме, преди две години Доналд Тръмп се е опитал да уволни Робърт Мълър, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 0 Отговор
    Предизборната кампания започна..? Говорят само за "намеса" на Русия - Китай остава някак в страни..? "Силните" в САЩ подсказват на Тръмп, че втори мандат е "добро решение" на проблемите му.. В същото време му показват - до колко може да се "вихри"..?
  • 2 ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА

    6 1 Отговор
    А ДЪРЖАВАТА ДАЛИ Е УСТАНОВИЛА БРОЯТ НА "РОМИТЕ " У НАС ? 70 % ОТ ПОМОЩИТЕ ОТИВАТ ЗА ТЯХ , ЗА ЗАЧЕВАНЕТО НА НОВИ И НОВИ "РОМЧЕТА" КОИТО ДА ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТА И СЛЕД 10г ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ РАБОТИМ САМО ЗА ДА ИЗДЪРЖАМЕ 7-8 МИЛИОНА РОМИ
  • 3 Йосарян

    2 0 Отговор
    Параноята е норма. Подхранвана от медии. Докато сме си прото роби.
  • 4 Дориан

    7 0 Отговор
    Мародерите отвъд океана се месят открито в целия свят. Изведнъж някой дръзко се намеси при тях и пищят като циганка.
  • 5 кабелджията

    2 0 Отговор
    Много контакти, много щепсели, много разклонители!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.