26 Юли, 2019 09:00 1 420 3

Заради жегата спират влакове в Западна Европа

  • жега-
  • европа-
  • влакове-
  • белгия-
  • жега

Спират продажбата за линии в няколко европейски държави

Заради жегата спират влакове в Западна Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Френско-белгийската железопътна компания "Талис" обяви, че спира продажбата на билети за днес по всички свои линии поради проблеми с инфраструктурата ѝ, причинени от жегите, предаде AFP.

"Изключително трудните метеорологични условия създават смущения в мрежата", обясни говорителка на компанията. Прекратени са продажбите за цялата мрежа", която обхваща Белгия, Франция, Холандия и Германия", уточни тя.

"Поради сериозните смущения в резултат на извънредната климатична обстановка сме длъжни да прекратим продажбите по всичките ни линии. Съветваме нашите пътници да отложат пътуването си", обяви "Талис" в профила си в „Туитър” и на интернет сайта си, поднасяйки извинения, предаде Би Ти Ви.

Белгийската жп мрежа е подложена на изпитания. Влак "Талис" от Амстердам до Париж беше блокиран в Малин, между Антверпен и Брюксел. Неговите 350 пътници бяха евакуирани и бяха взети мерки те да стигнат до Брюксел. Друг влак, от района на Париж за Амстердам, също беше блокиран, а пътниците бяха евакуирани до най-близката гара, за да продължат за Брюксел.

От два дни горещините се отразяват най-сериозно на контактната мрежа, тъй като от топлината кабелите се разширяват и може да увиснат, обясни говорителят на белгийската мрежа Инфрабел Арно Реман. По жп линиите температурите може да са с 10-15 градуса по-високи от тази на въздуха поради нагряването и излъчването на топлина от релсите и камъка. Друг проблем е опасността от пожари край линиите, тъй като огънят може да лумне от една искра при движението на влаковете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    4 3 Отговор
    Абе какви са тия смущения? Нещо бъркат гарите ли, не знаят къде се намират влаковете ли? Не могат да зацепят в жегата ли?

    Коментиран от #3

  • 2 плевен

    3 0 Отговор
    Те си разбират от работата и сигурно така трябва. Но от страни изглеждат смешни.
  • 3 Шляхтиц

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смешници":

    От високата температура релсите се деформират и предвидените компенсатори на разширението не могат да го поемат. Онези влакове се движат с 200 и повече километри в час. Затова е по-добре да се спрат влаковете. Електропреносната мрежа не се влияе много от температурата на околната среда.
Новини по държави: