Last news in Fakti

27 Юли, 2019 10:41 3 615 1

Земетресение уби 8 души (СНИМКИ)

  • земетресение-
  • филипини-
  • загинали

Два последователни труса удариха Филипините

Земетресение уби 8 души (СНИМКИ) - 1

Осем души са загинали, а няколко десетки са ранени при двете последователни земетресения, разтърсили острови в северната част на Филипините. Трусовете са регистрирани в интервал от няколко часа в провинция Батанес - група от малки острови в протока при най-големия индонезийски остров Лусон.

Ужасени хора бягаха посред нощ от домовете си, а филипинските медии разпространиха кадри с разрушени сгради и прекъснати пътища.

Двата труса са с магнитуд от 5.4 и 5.9, според Американския геофизически институт. Предупреждение за опасност от високи вълни цунами не е издавано. Много филипинци са спели при първия трус, усетен в 04.15 ч. местно време, последван след няколко часа от втори, по-мощен.

Кметът на Итбаят в провинция Батанес каза за АФП, че загиналите са 8, а ранените - 60. Жертвите са затрупани докато са спели. Докато към засегнатия район пътувал екип за установяване на щетите, станал вторият трус и екипът започнал да помага на ранените.

Филипините се намират в т.нар. Тихоокеански огнен пръстен - зона на силна сеизмична активност.

Земетресение уби 8 души (СНИМКИ)

Земетресение уби 8 души (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 6 Отговор
    Руските подлоги, сега много гий яд, че това земетресение не е станало в проклетата Америка и те няма как да злобеят тук по този повод.