31 Юли, 2019 22:30 2 223 9

Иран иска да преговаря, но...

  • мохамад джавад зариф-
  • иран-
  • саудитска арабия-
  • персийски залив

Техеран е готов за диалог, ако и Рияд е готов на същото

Иран иска да преговаря, но... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран е готов за диалог, ако Саудитска Арабия също е готова, заяви иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Ако Саудитска Арабия е готова за диалог, ние също сме готови за диалог с нашите съседи", е заявил Зариф. "Ние никога не сме затваряли вратата за диалог с нашите съседи и никога не ще я затворим", допълни той.

Пак днес Зариф заяви, че ако европейските партньори на Техеран по иранската ядрена сделка не направят нищо, за да защитят Иран от американските санкции, иранските власти ще предприемат следващи стъпки по намаляване на изпълнението на ангажиментите, произтичащи от сделката.

Първият дипломат на Техеран заяви още, че европейските партньори трябва да гарантират, че страната му ще може да продава петрола си и да получава приходите от него.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    2 6 Отговор
    Искам Иран да нападне България

    Коментиран от #4

  • 2 1122

    1 1 Отговор
    Няма смисъл. Те са говеда. Не хора.
  • 3 Анти милиционер

    6 1 Отговор
    Защо Аятолах Кхаменей не преговаря директно с Ротшилдите, а ползва разни техни наркомани посредници(Тръмп, Болтън, Борис Джонсън, Макрон и пр. отрепки)?

    Коментиран от #5

  • 4 00000014

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Половината му ракети в Турция ще паднат.
  • 5 Обесен Язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анти милиционер":

    Ротшилдите са заети, рептилиите ги обучават за свои заместници на земята.
  • 6 Тръмп

    0 6 Отговор
    С терористи и хлебарки не се преговаря,а се действа здраво!!!:):):)Комуноидите и Аятоласите са добре дошли само в ада!!!:):):)До тука бяха,заличаваме ги и ще настъпи мир!!!:):):)
  • 7 onq s konq

    4 2 Отговор
    Иран настоява ЕВРОПЕЙСКИТЕ МУ ПАРТНЬОРИ да гарантират,че страната му ще може да продава Петрола си.Чудно обаче ЗАЩО Иран пренебрегва останалите 2 страни-участнички в Договора - Втората по военна мощ в Света Русия и Икономическия колос Китай и не желае тяхната помощ?А ЗАЩО ТЕ не проявят Самоинициатива и не му помогнат след като Иран явно се притеснява да потърси помощ от тях?Нещо повече- Китай СЪЩО СЕ ВКЛЮЧИ В ЕМБАРГОТО и спря да купува петрол от Иран,а Русия категорично отказа да му продаде С-400 въпреки горещите молби.И въпреки че и Русия и Китай са с наложени от САЩ Санкции,оказва се че "СЛУШАТ" много внимателно какво пее ЗАДОКЕАНСКИЯ ПЕТЕЛ защото ЗНАЯТ,ЧЕ ОТ ЛОШОТО ИМА И ПО-ЛОШО!:)Е къде са сега Русофилите да извикат дружно и високомерно че "Светът вече е многополюсен",че нещо започнах да я забравям тая ...ШЕГА:)

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А защо толкова ти се иска светът да бъде еднолично управляван от Сащ и компания??..мислиш че ще има мир при еднополюсен модел???ами тогава защо светът се би срещу Хитлер ???
  • 9 Сега вече..

    0 0 Отговор
    Шъ говорим