Last news in Fakti

1 Август, 2019 19:50 3 427 38

Русия: САЩ си търсят повод за конфликт в Персийския залив

  • русия-
  • персийски залив-
  • сащ

Страната призова за намаляване на напрежението

Русия: САЩ си търсят повод за конфликт в Персийския залив - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското външно министерство обяви, че е обезпокоено от нарастващото напрежение в Персийския залив, съобщи РИА Новости.

През миналата седмица Русия представи своята нова концепция за сигурност в Персийския залив. В момента САЩ се опитват да съберат международна коалиция, която да патрулира в региона.

„Оставаме с впечатление, че в САЩ просто търсят претекст как да ескалират напрежението. Те искат да продължат с агресивната реторика срещу Иран да преминат в по-агресивна фаза на конфликт.

Ситуацията доближава критични граници. Надяваме се да не виждаме увеличаване на напрежението в региона“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Великобритания също планира международна коалиция за патрулиране в региона, след като Иран задържа кораб под британски флаг в отговор на задържани ирански кораб край Гибралтар.

Германия вече отклони предложението да участва в групите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    9 52 Отговор
    Дано да видим на чалмите дали им стиска и колко струва международната руска подкрепа!

    Коментиран от #6, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не глеам таувизия

    55 1 Отговор
    Търсят защото дълговия им часовник тиктака неумолимо и края на септември чичо Дони ще спре да плаща пара на държавнио апарат... Бог да ни ена помощ тогава... Картелите им от десет кладенеца "вода ще донесат" и ще нападнат я Иран, я Сирия или не дай си Боже северна Корея... Най малкото Венежуела ще го отнесе... Въпросът е кой ще "спаси" доларо за пореден път на цената на унищожени държави и невинни цивилни...

    Коментиран от #7, #8, #12, #29

  • 4 анова

    38 1 Отговор
    КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРЯ стара мъдрост
  • 5 Rusnak

    36 2 Отговор
    Който търси, той намира. В тяхния случай ще си търсят зъбите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 анова

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

    ЩЕ ПУСНАТ ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ХАРТИЙКИ СЪС ЗЕЛЕН ЦВЯТ И ГОТОВО

    Коментиран от #9

  • 8 Мишел от съпротивата

    3 18 Отговор

    До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

    Правилно ръзсъждаваш. Тоя път май ще го отнесе туркията, щото много мотики настъпи напоследък.
  • 9 Не глеам таувизия

    31 1 Отговор

    До коментар #7 от "анова":

    Вече и африканците не им се връзват на тия номера... Смятай цивилизованият свят... Дори швабите си седят на задниците в тая ситуация което е доста показателно...

    Коментиран от #15

  • 10 Обикновен човек

    29 0 Отговор
    Като онази приказка за вълка и агнето :вълкът пил вода от реката и бил много гладен дошло агнето и се наредило пред него също да пийне вода .Вълкът си търсил повод да го изяде и го навикал що му мъти водата ,как ти я мътя нали ти си отгоре на реката и течението носи всички твои лиги към мен?Мътиш,не мътиш ще те ям!!
  • 11 1122

    31 2 Отговор
    САЩ без война не могат. Всяка година нова война
  • 12 Софиянец

    1 27 Отговор

    До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

    Между това дали ще спрат да плащат на администрацията и някакъв проблем за долара няма нищо общо. Вдигат тавана на дълга и плащат, а доларат няма никакви притеснения, за разлика от рублата, лирата и още куп валути от изпадналия свят. А това което се опитваш да кажеш е, това че външният им дълг към Китай е огромен и се опитват да ви промият мозъците че виж сега Китай като си поиска кинтите доларат ще замине и рублата заедно с китайския йоан ще са новите господстващи валути, което разбира се са абсолютни глупости за двуграмови необразовани азиатци ;)

    Коментиран от #13, #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сесесере

    5 32 Отговор
    Да живее САЩ ! Насрани русофили!

    Коментиран от #21

  • 15 анова

    30 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не глеам таувизия":

    РАНО ИЛИ КЪСНО сащ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ВСИЧКОТО ЗЛО КОЕТО СТОРИХА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПО ВРЕМЕ НА ЖАЛКОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ

    Коментиран от #34

  • 16 Military Expert

    6 38 Отговор
    Русия, в момента, няма с какво да контрира Американската военна мощ, а и не само. САЩ е най-големият вносител на китайски стоки, държат за м*дете китайската икономика - Китай никога няма да тръгне срещу САЩ, това трябва да е ясно за всеки, защото означава буквално самоубийство. САЩ е най-голямата сила в света, непобедима държава, разполагаща с огромни ресурси и невероятен потенциал в образованието, благодарението на възможността, "Всеки образован да печели пари" - това довежда до кадърна работна ръка от целия свят. Руснаците единствено могат да плащат на медии да им хвалят остарялата техника, която е чиста трошка.
    САЩ могат да разрушат всяка една страна в рамките от дни до максимум 2-3 седмици - това е реалността.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Обикновен човек

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "Military Expert":

    Ако Путин успее да обезпечи рублата с злато Долара на мига ще се срине и ще стане безполезна хартийка! Сега рублата е свързана с долара, а Путин няма такива правомощия ,все пак не е бог а и МВФ , САЩ няма да позволят това да се случи .В Русия има закони които дори Путин е длъжен да спазва а Рос банк е над политическото и икономическо управление на Русия!

    Коментиран от #23, #25, #32

  • 20 Анти милиционер

    15 0 Отговор
    Хаха....робите на Синагогата са толкова безмозъчни, че една торба с орехи изглежда като Нютон.
  • 21 То Сащ

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сесесере":

    Живеят,Ама ние Като Вятъра ще...!Чудя се с какво те Впечатляват Краварите?
  • 22 Страхил

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    А на краварите или на пиратите стиска ли им сами без международна коалиция ? Ама йок вече коалиция от 67 държави.
  • 23 Домбровски

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Обикновен човек":

    Русия иска или не иска ще се наложи да подкрепи юана. Това вече ясно се вижда на срещите на БРИКС ! И при това положение в един момент долара ще вирне краката !
  • 24 Китайски икономист

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Софиянец":

    Май не е точно така ! Видяхме как се спука балона 2008 година. Ама тогава всичките западняци се хвърлиха да подкрепят долара. Ако се повтори дали пак ще го подкрепят ?

    Коментиран от #28

  • 25 Borislav Popov

    3 19 Отговор

    До коментар #19 от "Обикновен човек":

    Твоя Путен нема пари един пожар да изгаси и с едно наводнение да се справи, а ти си седнал тук за златни рубли да приказваш, съвсем избръмчахте тва рублерастите ейййй, побъркахте се с тези ваши рубли и долари. От как ви помня тук, тази скапана рубла, все световна валута я правите, а долара все уж щял да гръмне. Кога ? Омръзна ми да чакам.

    Коментиран от #26, #27, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Софиянец

    15 0 Отговор

    До коментар #24 от "Китайски икономист":

    Кръговрат, цикличност на десетилетие и го отнасят най бедните, икономиката не е сложна наука но си трябва малко четене. Просто очаквайте война, трилиони не се трият по друг начин.
  • 29 Румяна Костова

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

    Едва ли Тръмп ще започне самостоятелна акция във Венецуела или срещу Иран. Предизборната кампания за президент в Америка започва, а Тръмп няма да рискува с операция, в която може да се провали. Ако обаче срещу Иран събере коалиция, Бог да ни е на помощ. Всичко може да се случи.
  • 30 Никли

    3 11 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Пожарите не са случайни. Вместо хляб, пасеш трева момко. Путин подпали пожарите заради споразумение с Китай за територии. Китай има нужда от тези територии. Мизан-тропът Путин се е заклел да унищожи руските славяни; мрази ги като коремна язва.
  • 31 387

    9 1 Отговор
    На Иран му трябва повече решителност и РАЗУМ. Някак си трябва да създадат или да се сдобият с балистични ракети. Но най-важна е противоракетната отбранителна система. Иначе в БИ мир няма да има. Взаимно сдържане му е майката.
  • 32 outlander

    3 17 Отговор

    До коментар #19 от "Обикновен човек":

    В днешно време златото вече не е актива, който да обезпечи дадена валута, защото ако беше така рублата нямаше да стигне до това дъно, нито валутата на Венецуела щеше да се срине, за това Путкин не може да направи нищо по въпроса, ако ще и да се съдере. Въпреки, че в последно време пРосия купува ударно злато, те просто нямат толкова пари поне да се доближат до САЩ по златни резерви, защото Америка е на първо място с доста над 8 хиляди тона, пРосия е на 6-то място с няма и 1200 тона, а Китай е на 7-мо място. Побеснявате ли от яд, русофилистиците, че САЩ са на първо място във всяко едно отношение, като почнеш от икономиката и технологичния напредък, та до резерви било то на нефт, газ, злато и т.н., САЩ са НОМЕР ЕДНО. Ето защо много ще чакате, за да фалират САЩ.
  • 33 outlander

    5 7 Отговор
    Освен това Персийския залив е изконна американска територия и в целия район нефта е американски, включително и този в Иран.
  • 34 Bay Tanas

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "анова":

    Ами те почнаха лека по лека наводнения, земетресения, урагани, тайфуни и т.н чакат ги още неща
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Путкин

    2 2 Отговор
    Ха, кой го казва!
  • 38 Павел

    1 1 Отговор
    А Рашка защо ще прави учение в Омрузкия залив заедно с чалмите от Иран?! Защо вкара войници във Венецуела за да спасява диктатора Мадурко?! Защо даде ядрени технологии на ряпата Ким Чен Ун за да подпали света?! Ами защото Расия е Империята на Злото, затова подържа всички злодеи по света!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания