5 Август, 2019 14:30 1 719 7

Шотландците подкрепят независимост

  • шотландия-
  • независимост-
  • великобритания

Това показва последно проучване сред гражданите

Шотландците подкрепят независимост - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гражданите на Шотландия биха гласували за независимост от Великобритания, ако се стигне до референдум за статута на страната. Това показва проучване, цитирано от The Telegraph,

Проучването е било организирано от консерватора Майкъл Ашкфорт. Той е известен като опонент на британския премиер Борис Джонсън.

46% от анкетираните избиратели са заявили, че биха подкрепили предложението за независимост. 43% заявяват, че са против подобно предложение. Ако в анкетата бъдат разпределени и тези, които са заявили, че нямат мнение по въпроса, съотношението е 52% към 48% в полза на независимостта.

През последната седмица правителството в Шотландия отново заяви, че ще търси референдум за независимост. За такъв се говори след решението за излизането на Великобритания от ЕС.

Това е първо проучване през последните 2 години, което показва превес на желаещите независимост. Шотландците са едни от най-проевроепйски настроените граждани във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    26 1 Отговор
    Идва разпада на англо-саксонската дупка-отдавна им е време

    Коментиран от #5

  • 2 А сега...

    17 0 Отговор
    Да става майтапа.
  • 3 Дънкан

    11 3 Отговор
    Сетиха се! Когато им беше в ръцете и трябваше да драснат една чавка само, не да гърмят, нещо се понаведоха много от тях и нищо не стана.
  • 4 И.е

    11 1 Отговор
    Айде наглосанксонците в киреча. Ако им спретнем и една гражданска война да се съсипят няколко години, света и особено Европа бая ще си отпочинат.
  • 5 Бай Бай

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Айде":

    И след това идва ред на руската кочина
  • 6 ехоо

    11 1 Отговор
    Браво пичове! Стига са ви мачкали!
  • 7 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор
    Дядо ми Мъдрият Заек казваше често : " На всеки майстор се намира майстор". Нощният цензур сатрап си е заминал да почива , вече съм почти сигурен , че е с псевдоним " Хасан". Редовно, като застъпи ме блокира, защото от страх се на@ира! Истината не обича и мозъкът му се спича с гънка една по цялата дължина!
Новини по държави: