Last news in Fakti

5 Август, 2019 15:00 2 277 8

Иран носи отговорност за Персийския залив

  • иран-
  • мохамед зариф-
  • персийския залив

Мохамед Зариф коментира задържането на иракски кораб

Иран носи отговорност за Персийския залив - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран повече няма да си затваря очите пред морските престъпления в Персийския залив. Това заяви иранският външен министър Мохамед Зариф, цитиран от РИА Новости.

По-рано стана ясно, че страната е задържала иракски танкер. Това е станало край остров Фарси, намиращ се в близост до Ормузкия проток.

Смята се, че танкерът се занимава с контрабанда на гориво. По-рано беше задържан и танкер, плаващ под британски флаг.

„Ние допуснахме някои морски престъпления, но повече няма да си затваряме очите. Иран може да излезе от споразумението за ядрената си програма ако се наложи и за това е важно европейските страни да се погрижат за неговото запазване“, заяви Зариф.

През миналия месец ирански кораб беше задържан от британски военни край Гибралтар. Според Зариф британското правителство подпомага американския политически натиск над неговата страна и заяви, че Иран носи отговорност за сигурността в Персийския залив.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пацифист

    20 2 Отговор
    Битката на персийците с англосаксонските корсари.
  • 2 ехоо

    19 5 Отговор
    Иран си стоеше мирно! Дойде "Империята на злото" и разбута мира! Война, Война, Война. Ами САЩ им трябва война!

    Коментиран от #8

  • 3 Монгола

    15 3 Отговор
    Контрабандно гориво от Сирия или Либия! Краварите го крадът и ползват Ирак за парлама
  • 4 Зайко Байко многознайко

    7 2 Отговор
    Дядо ми Мъдрият Заек казваше често : " На всеки майстор се намира майстор". Нощният цензур сатрап си е заминал да почива , вече съм почти сигурен , че е с псевдоним " Хасан". Редовно, като застъпи ме блокира, защото от страх се на@ира! Истината не обича и мозъкът му се спича с гънка една по цялата дължина!
  • 5 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    БРИТАНСКИТЕ ВОЕННИ ОЩЕ ЛИ "КОНТРОЛИРАТ " БАСРА -ИЗХОДА НА ИРАКСКИ ПЕТРОЛ !!! ... ЗА ИРАК;ИРАН И СИРИЯ ...-"АКО БИ БЕГАЛИ -ДА МРЕМ ПО-ДОБРЕ" !!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Луди хора

    1 1 Отговор
    Както казах на запад Турките и Русия спряха пътя за изнасяне на петрол към запада.Сега ще опитат на Изток ама и Иран не дава мама
  • 7 Хайл

    0 2 Отговор
    Американците и англичаните ко правят там?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.