Last news in Fakti

6 Август, 2019 14:50 1 150 5

САЩ и талибаните близо до споразумение за Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ

Постигнат е голям напредък в преговорите

САЩ и талибаните близо до споразумение за Афганистан - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ и талибаните са успели да разрешат различията си по мирния процес в Афганистан, съобщи France 24.

От месеци се водят преговори за изтеглянето на американските военни от страната. Талибаните са заявили, че са готови да прекъснат връзките си с други радикални организации.

Разговорите са се водили в Катар. Все още не се съобщава какви договорености точно са постигнати.

Според американски представител обаче е постигнат голям напредък. Специалният американски представител за Афганистан Залмай Халилзад обяви, че се надява финалното споразумение да бъде сключено до 1-ви септември.

Разговорите ще продължат и днес, като на тях не присъстват официални представители на афганистанското правителство. Към момента в Афганистан има около 20 000 натовски военни, за които президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че търси начин да бъдат изтеглени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд Тръмп

    4 2 Отговор
    Разбрахме се с талибаните да бомбят Балканите
  • 2 Ддддддд

    5 1 Отговор
    Те терористите ще се разберьт-гарван гарвано око не вади..
  • 3 американската нация е най-гнусната нация

    6 0 Отговор
    ха-ха-ха по скоро краварника ги моли за примирие! За сега от толкова години войни талибаните останаха непобедими!
  • 4 антиталибан

    5 1 Отговор
    По скоро преговорите са преминали в духа на бизнес предложението на ЦРУ, да дели 30% от печалбата от 100 милиарда долара годишно от маковите насаждения основния източник на опиумен мак и съответно хероин от най добро качество за износ с тях, под условие да не ги притесняват и атакуват ежедневно, за никого не е тайна, че ЦРУ, чрез Американската армия контролира производството и търговията с опиумен мак съответно хероин в световен мащаб, генерирайки милиарди долари годишна печалба, иначе за какво ще лее кръв Американската армия освен ако няма милиарди приходи, преди 40 години и Съветската армия влезе в Афганистан под предтекст да защити социалистическото правителство на Бабрак Кармал, но всъщност завзе каналите с производството, търговия, и пласмент с хероин начело разбира се с агенти на КГБ, сега е същото просто играчите са други, Американската армия изтласка талибаните от основните им източници на доходи, а именно хероина, и сега просто искат да си ги върнат, но като ти идват 100 милиарда годишно, е много трудно да си тръгнеш, Съветската армия поне от тези огромни пари преди 40 години им построи училища, спортни зали, цял жилищен панелен комплекс в Кабул, които и сега се смята за луксозен квартал тоест квартал на богатите авганци, така че винаги става въпрос за огромни пари, не е заради голите чукари на Хиндокуш.
  • 5 Защо всеки сближил се до САЩ

    3 1 Отговор
    В последствие станал пишман , отива в МОСКВА ?
Новини по държави: