Last news in Fakti

7 Август, 2019 17:30 769 4

От Twitter използвали данните на потребители

  • twitter-
  • потребители-
  • данни

Компанията се извини за действията си

От Twitter използвали данните на потребители - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководството на социалната мрежа Twitter призна, че е използвало данните на някои потребители без тяхно разрешение, съобщи ТАСС.

Това е ставало през последната една година. От компанията вече поднесоха своите извинения.

Оттам съобщават, че ако даден потребител взаимодейства с реклама на определено приложение или си го инсталира, от компанията имат право да разкрият определени данни на своите партньори. Това може да стане и без разрешение от потребителя.

В същото време компанията може да показва на своите потребители и реклами въз основа на предположения за типа на тяхното мобилно устройство, без да иска разрешение за обработка на такава информация.

От компанията вече обявиха, че действат, за да не се повтарят подобни грешки. Оттам заявяват, че не са прехвърляли пароли, имейли или акаунти. Все още няма точни данни за това каква информация е била използвана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 0 Отговор
    При демокрацията е така, всяко престъпление минава с оставка и извинение. Дори убийствата....
  • 2 Хихихихи

    3 0 Отговор
    Олиииий, ам санкциЙ?
  • 3 мхъм

    3 0 Отговор
    Бай Дончо най-обича туитър да ползва !

    Коментиран от #4

  • 4 кви ли реклами му пращат

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "мхъм":

    сигурно на СУ35?