Last news in Fakti

8 Август, 2019 07:39 9 554 47

Осиновени българчета попаднаха в къща на ужасите в САЩ

  • българчета-
  • българи-
  • сащ-
  • мисури-
  • къща на ужасите-
  • съмърсвил

Българските деца били изтезавани

Осиновени българчета попаднаха в къща на ужасите в САЩ - 1

Българчета тийнейджъри се оказаха в семейна среда в Америка, която поставила живота им в опасност. Те били осиновени преди 7 години от двойка в градчето Съмърсвил, щата Мисури. В него живеят по малко от хиляда души. На пръв поглед всичко в Съмърсвил е мирно и тихо, но явно не е било така зад вратите на дома на Марк и Мелиса Макгрегър, които осиновили българчетата.

56-годишният мъж и 40-годишната жена били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им. Властите открили в дома им 10 малчугани – 8 собствени и две осиновени близначки от България. Според властите едното от българчетата било открито насред пътя (доста далеч от дома им) от съседи на Макгрегърови. То било мръсно, босо, със сплъстена коса, предаде Bg-voice.

Краката му били кървави, но то продължавало да върви напред. Съседите прибрали момичето и го нахранили, тъй като то казало, че не било яло от няколко дни. Преди пристигането на полицаите детето изяло два сандвича с фъстъчено масло, две пластмасови пакетчета с плодово кисело мляко, купичка с плодове, два шоколада, два малки пакета с чипс, бутилка вода, две големи чаши сок с пакетчета за разтваряне във вода от марката Kool-Aid, 10 бисквитки, бонбони, половин купа с макарони със сирене и парче кашкавал. После момичето изяло още 8 малки торбички чипс, още два бонбона, бисквитки, макарони със сирене и изпило три бутилки вода и четири чаши с Kool-Aid.

Пред полицаите и социалните българчето обяснило, че е осиновено от Макгрегърови заедно с близначката си преди седем години и че сега е на 14 години. Момичето разказало в подробности как осиновителите ѝ я тормозели с наказания, вариращи от затваряне в тъмна или в слънчева стая за часове наред до принуждаване за бягане без обувки по чакълен път. Момичето било карано също да стои навън в студа, ако не се подчинява. Други наказания включвали лишаване от храна – родителите забранявали на децата си да си изяждат суровите зеленчуци като репички или броколи, които им се давали повечето пъти като част от семейното меню.

Забраната за ядене се налагала, ако някой не поиска разрешение за дреболии, като да се облече, да сложи обувките си или да си вземе душ. Децата били наказвани да не ядат репички и броколи и ако не поискат разрешение да прочетат библията си. Тийнейджърката заявила също, че Марк Макгрегър ги е удрял с лъжица или шпатула, нещо, което е потвърдено от други деца, живеещи в дома. Тя разказала още, че на нея ѝ отказвали да получи повече храна по време на хранене, но на другите деца им се давало по нещичко допълнително. Българката казала още, че Макгрегърови заключили храната в къщата, след като я хванали да взема нещо за ядене от кухнята, защото била гладна.

Стаята на момичетата е описана от властите като неподходяща за деца. В нея имало бетонен под с малко пружинено легло с тънък матрак, без възглавници и малко корито с разкъсани дрехи за всяко от момичетата. Българчето казало, че осиновителите му все пак позволявали на момичетата да имат възглавница при добро поведение. Българчето не е могло да се изкъпе три седмици и не е ходило на зъболекар или лекар дълго време. Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната девойка имала глисти, а сестра ѝ раздут корем поради недохранване.

След като двете сестри били предадени от полицията на социалните, те яли пържено пиле, чийзбургер и пържени картофки, като едно от момичетата изяло и храната на един от полицаите. После те хапнали още снаксове и изпили няколко малки бутилки с вода. Срещу Макгрегърови е заведено дело за тормоз над деца. В обвинението се казва, че те са се премествали многократно през последните няколко години. Преди били жители на щата Вашингтон, но се преместили в Мисури, след като там имало предишно разследване срещу тях пак за насилие над деца. Според полицията двойката не била записала децата на училище, а вместо това избрала домашното училище, за да ги контролира по-добре. През последните няколко месеца осиновителите на българчетата се опитвали да предадат попечителството им на държавата. Властите не съобщават повече за децата, освен че инициалите им са Р. и К.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    136 7 Отговор
    Примитивна нация от наркомани и изнасилвачи. Изметта на планетата.

    Коментиран от #14, #39, #40

  • 2 Ко ко 😂😂😂😂😂

    13 101 Отговор
    Ако беха в бг щеха са по зле😂😂😂

    Коментиран от #8, #41

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Американски джендър

    49 7 Отговор
    100% са им бутали и хероин - там с него лягат и стават.

    Коментиран от #17

  • 5 Идват

    56 3 Отговор
    Чужденци и си плащат за осиновяването. Тук им е по лесно и изгодно. След осиновяването никои не следи какво се случва. Но нали са се отървал от тях и са си взели парите другото няма значение.
  • 6 Асен ангелов

    57 3 Отговор
    Наркомани психари язък за децата
  • 7 Знам ама баш🙄

    59 1 Отговор
    Скотове. Долна гнусна сган. Ето до какво докарват американските свободи. Едно говорещо животно е получило уникалния шанс да принизи друго човешко същество до животното което е. Е та щом считат пе така трябва да се възпитават деца изобщо не се учудвам от отношението им към останалия свят. ЖИВОТНИ.

    Коментиран от #21

  • 8 БЕха, щЕха

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ко ко 😂😂😂😂😂":

    Я млъкни, бе...
  • 9 ХаХа🙈

    45 1 Отговор
    Хамерите събудихте ли се ?
    Почвайте с обичайното стихче - Путин е виновен !А докато ни обяснявате величието на крал Дони и Сие някой хамерикански “наш брат” избива в Амок 30/40 души вместо сутрешно кафе !
    Джендъри , Секти , оръжие и смърт,”санкции “ и заплахи !
    Как беше .... а да да живее ФАЩ !
    Да това е защото руската икономика е по малка от тази на Лихтенщайн?🙈💰
    Убедихте ни !
  • 10 Справедлив

    27 4 Отговор
    Збьднатата американска мечта-...ужас...жалко за Бьлгарчетата
  • 11 Гневен

    41 3 Отговор
    Соросоидна тишина тук...Кьде сте бре? Поне два реда напишете--пострадали са Бьлгарчета бе...
  • 12 град козлодуй

    23 2 Отговор
    много психопати и изроди и садисти има на тоз свят
  • 13 Иво

    22 1 Отговор
    Единственото хубаво е ,че тези следващите 100 години няма да излязат от затвора , баси ненормалните има.

    Коментиран от #18

  • 14 Тролоудушвач

    4 32 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Прав си. Написаното от теб отговаря напълно за държавата родила Чекатило и още много други. Държавата, която е на първо място в света по човекоядци на глава от населението днес се нарича Руска федерация. Та в нея изяждат малки деца, вместо да ги недохранват. Защо не напишеш някое блестящо умозаключени и за тях ?

    Коментиран от #22, #37

  • 15 Ръкк

    18 0 Отговор
    Тези са от т.нар. white trash. Обаче и полицаите за малко да уморят детето с толкова храна?
  • 16 цачо

    17 2 Отговор
    Стратегията за защита на децата !? - действа в пълна сила както в С А Щ, така и в цяла западна/ла/ Европа,а след 01.01.2020 г. ще задейства и у Н А С !
    СПЕТЕ СИ СПОКОЙНО БЪЛГАРИ!
  • 17 Чапаев

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Американски джендър":

    Ако за теб хероина е без пари, в САЩ струва доста. Ти да не си дилърче, че разбираш така добре нещата.
  • 18 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Иво":

    Трябвало е да ги разстрелят по пътя при опит за бягство. Никакъв затвор. Това са изроди и не заслужават да живеят.

    Коментиран от #26

  • 19 Читател

    19 0 Отговор
    Изроди има навсякъде по света, но тук става дума за изконни американски ценности...
  • 20 асда

    4 8 Отговор
    Не са осиновени българчета а осиновени ман...галчета.
    Извода - не стават на материал дори и осиноввени в САЩ.
    Гена няма как да му промениш...
  • 21 чичко Гьобелс

    7 15 Отговор

    До коментар #7 от "Знам ама баш🙄":

    Как стигна до този извод ? Докото си ровеше в селската си кочина. Разходи си до САЩ и тогава пиши глупости. Дали у нас няма приемни семейства, които взимат пари за гледане и злоупотребяват с тях.
    Как красиво и поетично си го казал: "... Ето до какво докарват американските свободи..." Кого работиш бе, шебек. Като са толкова лоши тия свободи защо бежанските потоци не са насочени към любимата ти родина на комунистическите идеи. Прав си, защото там няма свободи. Кочината си е кочина.

    Коментиран от #33

  • 22 немои тъи

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тролоудушвач":

    Чекатило е украйнец. Много неща не знаеш ама пишеш а?.
  • 23 Bingo

    14 1 Отговор
    Като прочетох какво е изяло детето при съседите спокойно могат да ги обвинят в опит за натравяне с храна.
  • 24 Наблюдател'

    16 0 Отговор
    Американската кочина отвън е хубава , но вътре си е кочина и вони .
  • 25 Анонимен

    2 15 Отговор
    Някой им е дал възможността да отидат в Америка на тези две пикли, а те се оплакват за това, че са ги наказали да поседят в тъмна стая?? На 14 години по онова време вече работих, имало е дни, в които единствената ми храна са били джанките от улицата, а боя си беше ежедневие.

    Коментиран от #34

  • 26 ДДРОнег

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Много си милозлив и мек , но аз съм по-жесток и искам да живеят дълго и по такъв начин, че всеки ден да се молят да умрат !!!
  • 27 кафе с каймак

    11 0 Отговор
    Атанасоваааааа Прeди приcтигaнeтo нa пoлицaитe дeтeтo изялo двa caндвичa c фъcтъчeнo мacлo, двe плacтмacoви пaкeтчeтa c плoдoвo киceлo млякo, купичкa c плoдoвe, двa шoкoлaдa, двa мaлки пaкeтa c чипc, бутилкa вoдa, двe гoлeми чaши coк c пaкeтчeтa зa рaзтвaрянe във вoдa oт мaркaтa Kооl-Аid, 10 биcквитки, бoнбoни, пoлoвин купa c мaкaрoни cъc cирeнe и пaрчe кaшкaвaл. Пocлe мoмичeтo изялo oщe 8 мaлки тoрбички чипc, oщe двa бoнбoнa, биcквитки, мaкaрoни cъc cирeнe и изпилo три бутилки вoдa и чeтири чaши c Kооl-Аid ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ПОГЪЛНАТО ОТ ЕДНО МАЛКО ДЕТЕ.ОЛИВАТЕ СЕ.
  • 28 Behemoth

    4 2 Отговор
    Християните на лъвовете! Урумов и на тия им е проговорил някой храст,като на тебе...

    Коментиран от #31

  • 29 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор
    Да ама тия деца след 10г ще приберат милиони долари от историята си и тук ще завиждаме и ще викаме - какво толкова са прижевели.
  • 30 То добре

    9 0 Отговор
    Ама от изброяване на чипсове и сокове не остана място за най-важния въпрос: КОЙ ОЛИГОФРЕН Е ПОЗВОЛИЛ НА СЕМЕЙСТВО С 8 ДЕЦА ДА ОСИНОВИ ТЕЗИ БЪЛГАРЧЕТА? Дали са циганчета или не, това е друга тема и в случая няма кой знае какво значение, нали? А иначе плъзгането по повърхността на събитията е типично за новата ни българска "журналистика"...
  • 31 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Behemoth":

    Хихи не се и съмнявам, че си лафи с храстите
  • 32 outlander

    6 9 Отговор
    Като няма българчета в пРосия, в САЩ ще са, я. В пРосия никой не иска да ходи, даже и русофилистиците. Питам го един такъв русофилистик във Фейса, който само квичи колко велика била пРосия: "Ти що си в Америка бе, а не в матушка великая и могучая?". Отговаря ми: "Щото и там е същата кочина като в България." И продължава да квичи: "Слава на пРосия!" Как става тоя номер, че даже и русофилистик да смята, че пРосия е кочина, да не иска да е там, а в САЩ, пък и велика била? Тия нямат връзка с главния мозък, ми се струва.

    Коментиран от #42

  • 33 Знам ама баш🙄

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "чичко Гьобелс":

    Веднага бе мойто момче ти казвам. Ходил съм. Работил съм. Ти явно не си. И сам го каза БЕЖАНЦИ. Цялата гнусна извратена страна е създадена от БЕЖАНЦИ и престъпници. А ти драги ми смехурко не говори за политически неща като не разбираш. Още като лапе са ме били по митинги и барикади. За демокрация за свобода. Ама поотраснах малко. Поумнях. Поразгледах демокрацията по света и у нас. И не мъ кефи. Някак си достигнах до социализма. А ти като си изясниш за кво се бориш и с какво то ще е полезно не само за собствения ти г..з а и за останалите . Тогава ме закачай по темата. Всички напуснали страната за по добър живот за мен са абдиканти. Този мозъчен потенциал щеше чувствително да повиши силата на мисълта на останалото население. И може би щяхме да сме по добре. Ха Абе вземи прочети нещо класическо. Много ми се гражданееш бе селски еснаф.
  • 34 Мдам

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Друго е. Едно е да си беден и да се бориш да оцелееш, а друго да те подлагат на тормоз.
  • 35 ДЕМОНкрация!

    7 0 Отговор
    А още колко деца са осинивени от ИЗРОДИ, които издевателстват на тях ви е бедна фантазията
  • 36 ГОУСТ

    0 1 Отговор
    К'во се впечатлявате бе.Тука в ромските семейства да не е по различно.Дажи ги карат да крадат и просят.Аре стига сте ни занимавали с глупости.При тях е новина щото има закони.При нас е ежедневие и на никой не му прави впечатление.А я вижте какво става по домовете за сираци.Съсипия.
  • 37 ева

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тролоудушвач":

    до тролоудушвач : - и ти да си изядеш децата, миджев, толкова си злобен и гаден, все вониш...
  • 38 ева

    5 1 Отговор
    до outlander :-по отвратителния изказ ще познаете минджевото изчадие адово, то не беше храчене, то не беше вопъл, то не беше слугинаж - юда искариотски!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 прости хора колкото си искаш

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Абе, тъпан, в Бълхария циганчетата масово водят такъв живот и никой не ги храни и не ги закриля, на никой не му пука за тях.
    Социалните ще се погрижат за тези деца и ще живеят много по добре, отколкото в България.
  • 41 гецо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ко ко 😂😂😂😂😂":

    С тази разлика че тук нямаше да бъде квалифицирано като изтезание а като просто живот в сиропиталище. Както и да е, тия изверги ще си понесат последствията сурово, там прошка за такива няма.
  • 42 Ха Ха 🙈

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "outlander":

    Тия стихове омръзнаха .....
    Л Е К У В А Й се !!!
  • 43 Ха Ха 🙈

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "руската нация е най гнусната нация":

    Прочети поне ЗАГЛАВИЕТО на статията !!!!
    Поне него прочети Бе !
  • 44 Дориан

    2 1 Отговор
    Там може, а в Норвегия по слухове отнемат деца.
  • 45 Игор Додон

    2 1 Отговор
    Явно янките и без храна останаха. Но е важно за армията и службите да има...
  • 46 Смърт за тези психари

    0 0 Отговор
    Каде кадеса социялните служби в този случи спорет мен залужавата смърт по наи мъчителен начин
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.