9 Август, 2019 11:53 3 478 9

Стотици спаха навън заради земетресения

  • турция-
  • земетресение-
  • рихтер-
  • денизли

За осем часа в Егейския район на Турция станаха 114 труса с магнитуд между 1,1 и 6 по Рихтер

Стотици спаха навън заради земетресения - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Стотици турци, чиито жилища са понесли щети при вчерашното земетресение от 6 по Рихтер в Денизли, прекараха нощта навън, страхувайки се от възможни нови трусове, съобщава телевизия НТВ.

Много граждани отидоха в организираните за тях от властите палатки, а други останаха на открито, преместиха се при свои близки или се настаниха в собствени палатки.

"Покривът ни се срути. По къщата има пукнатини, през които може да мине котка", обяснява местен жител. "Невъзможно е да се влиза в къщите. Страхуваме се, че ако има вторични трусове, ще бъдем затрупани под развалините", добавя той.

Властите са организирали места за събиране на гражданите при извънредни ситуации, където хората могат да се настанят при нужда. Екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации и спасители доброволци раздават храна на местните жители, съобщава СиЕнЕн-Тюрк.

За осем часа в Егейския район на Турция станаха 114 труса с магнитуд между 1,1 и 6 по Рихтер. След първото земетресение вчера в залива на Кушадасъ в 11.39 ч. с магнитуд 4,8 по Рихтер последва поредица трусове в окръзите Измир, Денизли, Мугла и Маниса.

Най-силният бе в Бозкурт, окръг Денизли, с магнитуд 6 по Рихтер в 14.25 ч.

Стотици спаха навън заради земетресения

Над 80 граждани са потърсили лекарска помощ в болници, като 78 от тях са вече изписани, а трима остават хоспитализирани, каза министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Леки щети от земетресението е понесла и контролната кула на летището в град Чардак, окръг Денизли, посочи още министърът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jonathan

    6 13 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило.
  • 2 Дрон.

    5 14 Отговор
    Когато паразитите станат много майката природа намира начин да се отърве от тях.

    Коментиран от #7

  • 3 Анти милиционер

    6 3 Отговор
    Алаха разцепи Луната.
  • 4 Тръмп

    3 1 Отговор
    Да се запасят с Кемпери ФВ произведени в БГ!!!:):):)
  • 5 topal

    3 3 Отговор
    susun köpeci
  • 6 topal

    6 2 Отговор
    koyto ne eprejival zemetresenie,da mılchi
  • 7 Дрон

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дрон.":

    Я какви са тия минусчета бе фесове дето сте ми ги дали гадинки такива когато има новини от Турция форумът се пълни с фесове да си дават гнусното мнение тук.
  • 8 Прибирай ги алах ли си къв си не те знам

    3 6 Отговор
    Да ги прибира алах тия резаните боклуци, и без тва само абат въздуха:-)
  • 9 Амвросий от изгубения манастир

    1 1 Отговор
    Аллах им праща съобщение. Нещо не правят както трябва. Дали в Сирия, дали за кюрдите, дали за С400.....не знам. Само Аллах и ....чичо Дони знаят.
Новини по държави: